joi, 10 martie 2011

De la pescuit

Fetita venea pe ulita fluierand cu undita in spinare, iar in urma-i se scalambaia cretinul satului, ala de golise un borcan cu rame pe spinarea ei si-o speriase de avusese cosmaruri trei zile de fusese nevoita bunica-sa s-o cheme pe mama, ca nu mai stiuse ce sa-i faca.

Fata tragea cu coada ochiului la urmaritor, prefacandu-se nepasatoare, dar strangea batul noduros caruia bunicul ii legase un fir de pescuit si-un carlig. Nu era acelasi bat de ieri, pentru ca fata nu se atingea de rame, de sila si greata si-o teama de neinteles, de aceea tot ce putea ea prinde la canalul colector, erau lipitorile ce se agatau din greseala in carlig ce sfarseau la loc in apa, cu undita cu tot.

"Daca se apropie de mine, isi zise, ii dau o undita peste fata de-i sar ochii-n sant."

Animata de ganduri razboinice, se mai imbarbata nitel si fluiera si mai tare si balangani batul pe umar, doar-doar i-o scoate idiotului vreun ochi "din greseala".

Baiatul incepu sa topaie in urma ei, razand si strigandu-i "fricoasa" si "bleaga de oras", apoi isi infipse mana-n parul ei scurt de la ceafa si o trase in spate cu putere. Fetei i se pusese nodul acela in stomac, ca de fiecare data cand se temea.

De data asta insa, isi aduse aminte de cosmarurile alea si dupa ce se smulse din mana lui, il croi pe unde apuca cu batul, cu furie si dorinta de razbunare.
Baiatul surprins, nu reusi decat sa-si puna mainile pe fata, sa sara de pe un picior pe altul si sa sasaie de usturime. Pe fata lui se citea uimire, iar din calau si persecutor ce-i fusese fetei, se trezi victima miorlaitoare:

"Nu mai daaaaa, ca nu-ti mai fac nimiiiiic!"

Cu greu se opri fata, iar cand o facu il puse sa jure ca o lasa in pace in vecii vecilor. Baiatul isi trase nasul si jurase, apoi o rupse la fuga, amenintand-o cu pumnul de la distanta:

"Lasa ca te prind io, sa vezi tu ce patesti!"

Fata insa, multumita si usurata, stiu ca vremurile lui de tiranie apusesera. Tuguie buzele si fluiera si mai tare, pe masura ce se apropia de casa bunicului caruia pe seara ii povesti isprava si-si primi laudele si pupaturile intepacioase si bonus, o felie mare de sunca si-un carnat afumat aproape cat undita ei de lung.

3 comentarii:

  1. Bine ai facut! 'Tu-i soarele lui ce ceovirgau! Da mai mergi la pescuit?

    RăspundețiȘtergere
  2. as mai merge, ca tare-mi place sa ma uit la apa :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Bravo pustoaico!! -_- as fi dorit sa am surori la fel de razboinice...si sa nu fi facut pe jandarmul pana s au maritat.

    RăspundețiȘtergere