joi, 6 ianuarie 2011

Povestea unui interviu, sau pe romaneşte "te fuţi fă şi slujba-i a ta!"

Nu sunt feministă, sunt de părere că atît femeia cît şi bărbatul îşi au rolul lor distinct în societate şi familie. Nu pot însă să nu observ că de multe ori, se pare că unii trăiesc încă în comuna primitivă unde după mîncare, principala monedă de troc e sexul, in sensul că tu ca bărbat ai de oferit să zicem o slujbă unei femei care pentru această slujbă se presupune că ar trebui să-ţi ofere sex.

Să ne imaginăm următorul scenariu:
Ea, o femeie între două vîrste, atinsă binişor de criză îşi caută de lucru.

El, un străin cu SRL în Romania, caută un candidat şi nu găseşte persoana potrivită pînă nu vede CV ei cu poză şi decide spontan că ar fi numa' bună.

Îşi dau întîlnire în lobby-ul unui hotel de 5 stele, loc foarte popular pentru companiile de fiţe în căutare de recruţi.

Ea ajunge mai devreme, dar ca să nu trădeze vreo urmă de disperare, mai rămîne în maşina proprie a cărei uşă nu se mai deschide decît pe dinafară, nevoită fiind să-şi lase geamul jos după ce se asigurase în prealabil că n-o vede nimeni şi decide să mai stea călare pe telefon pînă se face un moment rezonabil.

Trec alea zece minute în plus, trînteşte portiera peste centura ce nu se retrăsese la timp şi elegantă, parfumată, în ţinută biznis, intră în hotel.

El o aştepta deja în faţa unui pahar cu vin, ceea ce n-o îngrijoră deloc, gîndindu-se că omul îşi făcea siesta după prînz.

După nişte discuţii banale despre vreme, ea întrebă despre slujba în discuţie. El acuză o cădere de glicemie şi o invită galant la masă. Ea acceptă, pentru că nu i se păru nimic ieşit din comun, doar o relaţie civilizată între doi oameni care au ceva de oferit şi se mută cu al doilea pahar de vin al lui şi cel de Fanta al ei, în restaurant.

Ei i se pare pentru o clipă că el se cam clatină, dar pune asta pe seama nefericitei căderi de glicemie, deşi după cîteva minute el vorbeşte incoerent, respectiv una din deal, una din vale.

Apare ospătarul, ia comanda, el se cam bălăngăne pe scaun. Ea, dă semne de nerăbdare că-n definitiv dacă voia să vadă oameni beţi, putea foarte bine să-i ducă nişte pălincă Auricăi şi să stea s-o privească cinci minute după ce-o dădea pe gît.

Bărbatul continuă să înceapă propoziţii pe care le lăsa în suspans, motiv pentru care ea îşi pierdu răbdarea şi întrebă vădit iritată:

- Totuşi, de ce m-ai chemat aici?
El bîiguie fără noimă, o priveşte cu subînţeles, îşi plimbă cică senzual limba peste buzele vinete, iar din înşiruirea de cuvinte distinge doar "you don't have to be scared".

- Do I look like a scared woman?
Îi sărise muştarul.

- I pay for everything, făcu broscoiul cu un gest larg de Rockefeller.

Femeia se ridică şi-n timp ce-şi îmbrăca paltonul îi reproşă:
- You should have been sober. And you know what? Stay here, eat your your lunch an then, go fuck yourself!

Bărbatul rămase înmărmurit şi repeta "please, please"
Ea îşi înhăţă poşeta, se îndreptă spre chelner şi-i zise:
- Presupun că nu puteţi anula comanda mea, dar nu e nici o problemă, pentru că plăteşte domnul tot, la revedere.

Regretă doar că nu-i comandase cea mai scumpă şampanie, să se-nveţe minte că nu toate romancele sunt moarte de foame şi că nu oricare dintre ele e dispusă să plătească în pat pentru o slujbă.

Morala? Nici străinii nu-s mai evoluaţi cînd e vorba de pizdă.

9 comentarii:

 1. Run baby, run! But with fun...
  Daca era mai tanara, cred ca punea botu'. Asa-s educate...
  cu stima

  RăspundețiȘtergere
 2. Eu sper că nu... Au cam trecut vremurile cînd romancele cădeau cu cracii-n sus la vederea unei perechi de ciorapi de nylon. Repet, sper asta :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Noua mea adresa este:
  http://merisorul.blogspot.com/
  pt. blogroll

  RăspundețiȘtergere
 4. bun, bine că mi-ai zis. iar te-au hecărit?

  RăspundețiȘtergere
 5. Ma ascund mai ceva ca partizanii...:)
  Schimba si tu in blogroll
  sarut mana

  RăspundețiȘtergere
 6. pa ba fato, tot eu sa te invat. cand ala are vin, il bagi in pizda ma-sii din prima.
  daca e vorba de-o slujba buna, te cheama la birou, "uite ba aicisha lucram noi"...

  pe mine cand m-au kemat la hoteluri era numa MLM-uri si herbalife, si mama lor...

  RăspundețiȘtergere