joi, 6 ianuarie 2011

Postare din 12 martie 2009 "Ţigănie cu curve"

Azi a intrat în salon o ţigancã, din aia cu poale; înaltã şi frumoasã, cu câteva fire cãrunte ieşind de sub basma. Întreba de manichiurã, cât costã. Mã ridic în picioare, pentru cã mã gândesc la geanta lãsatã la recepţie şi la telefon. Îmi trece prin cap cã poate face schema aia cu milionu` scãpat pe jos în scop de distragere a atentiei şi de furtişag.

În schimb s-apucã dintr-o datã sã povesteascã despre una din blocul la al carui parter e salonul, cum cã i-ar fi luat bãrbatu' de vreo doi ani, cum ea are 5 copii şi 2 nepoţi şi cum unu' din copiii ei s-a taiat pe mânã de necaz şi supãrare.

Îmi aratã cu mâna stîngã gestul ãla de tãiat venele, mai zice cã ea a avut casã mare şi acuma stã în chirie cã “rumunca” i-a mâncat banii ţiganului şi cã aia trebuia sã ştie cã “ţiganu' nu se însoarã cu o rumuncã numa' fute la ea şi trebuia sa-l lasã-n pace”.

Ţiganca se aprinde şi mai tare: “curva ãia aici vine la manichiurã, ca io ştiu ca am urmarit-o, şi mai ştiu şi unde umblã bãiatu` ei la şcoalã, mã duc şi acolo sa fac scandal sã ştie toata şcoala ce curvã e mã-sa”.

Încerc cu succes s-o conduc spre usã, ea gesticuleazã şi se scuzã într-una, cum cã n-a venit sã facã scandal, da' cã Laura aia, curva adica “ţigan şi-o gãsit? N-o putut sã lasã-n pace, numa` sã mânce banii de la familia lui?”

Ieşim afarã, vãd cã o aşteaptã un taxi din el coboarã o ţigancã bãtrânã, apoi un bãiat de vreo douãzeci de ani, care urcã şi ei treptele salonului, mie mi se cam face pielea de gãina... I see dead people, salon fãrâmat, investiţie dusã pe scula unui ţigan, datorii la bancã, faliment, spectrul sãrãciei, etc.

Ajunge şi baba sus, ea e mai potolitã... Între timp tânãra coboarã, se duce în faţa blocului unde începe sã ţipe “sã aflã toatã lumea”. Curvooooo, ieşi afară!

Bãtrâna îmi povesteşte şi ea isprava ţiganului falit, bãtaia pe care norã-sa i-o administrase ieri “curvei” în nuş' ce bar. O întreb într-o doarã a cui mamã e ea; îmi zice ca a lui, a impricinatului, a ţiganului adulterin şi tocãtor de bani cu rumuncele.

Mã simt mai în siguranţã, pentru cã bãtrâna e rezonabilã, eu profit şi-i zic sã-şi potoleascã nora, cã aia voia sânge: “d-aia vin cu ea doamna, ca sã nu facã ceva prostii, cã vre sã omoarã pe ea, curva dracului care i-o supt-o si d-aia nu se poate dãspãrţi de ea”.

Curiozitatea mã-mpinge rãu: “da` el unde stã acuma?” “Acasã doamna, cu nevasta da' o mâncat curva banii dupe el şi acuma stã în chirie”.

O lãmuresc cu greu că nu întrebãm clientele cum le cheamã, cã nu ştim cine e Laura şi cã-n general, nu ne intereseazã.
Bãtrâna şi nepotu` coboarã treptele, urcã in taxi, urcã şi tânãra, apoi coboarã, se duce iar în fata blocului.

Mai aud de douã ori cuvântul “curvă” până sã-nchid uşa, apoi urmãrim discret scena de la geam. Într-un final, vãd taxiul cã iese de pe alee, dã o tură, intrã pe capătu' celalalt; opreşte, stã un minut, apoi porneşte iar. Repetã schema asta de douã ori, dupã care nu-i mai vãd toatã ziua. Mã aştept sã revina mai pe searã, dar nu apar.

Aş fi curioasã sã ştiu dacã numita curvã Laura o fi aia de obişnuieşte sã arunce tampoanele folosite pe geam fix sub al nostru, iar dacã e cumva chiar aia, mi-aş dori ca ţiganca aia sã mãture parcarea, aleea şi strada cu ea şi eu sã mã uit ca la spectacol.

12 comentarii:

 1. http://merisorul.blogspot.com/
  este adresa noua a blogului Antimitocan.ro
  mersic

  RăspundețiȘtergere
 2. Angela

  A-mi bucura privirea de frumusetea ta, este o intimplare. A-mi bucura mintea de inteligenta ta, e un privilegiu. Scrii minunat! Felicitări!

  RăspundețiȘtergere
 3. rahoveanu, mă copleşeşti. Mulţumesc :)

  RăspundețiȘtergere
 4. Poveștile cu țigani sunt întotdeauna la fel, scandal, vorbe de kkat, bătăi, poate se pune și de-un glonțuleț mititel.
  Sunt curioasă, oare există vreo poveste frumoasă, liniștită de dragoste sau să-i zicem una intelectuală, adică alta?
  Până una alta, asigură investiția Angelico, nu se știe niciodată de une sare țigănușul cu famelia mnealui cu tăt, la matali pi giam ..... mâncați-aș buzuțili di fată :))
  La mulți ani! Și cele bune :)

  RăspundețiȘtergere
 5. Angela,

  meriti laudele! Acum, daca-mi permiti o gluma, si tu esti un personaj din poveste(vezi titlu):)

  RăspundețiȘtergere
 6. ogarafgan, a trecut vremea poveştilor gen "Şatra", nimeni nu-i mai vede romanţios în afară de ProTV, desigur :)
  Cît despre investiţie, s-a dus de mult şi nu din motivele sus amintite, ci pentru că fusese de la început o idee proastă în care m-am lăsat implicată ştiind de la-nceput că n-o să iasă bine, dar cum în tot răul există un avantaj, eram zilnic coafată şi cu manichiura impecabilă :D
  La mulţi ani şi ţie, cu mult drag!

  RăspundețiȘtergere
 7. Rahoveanu, m-ai băgat în ceaţă... Nu-mi dau seama care parte din titlu "ţigănie", sau "curve"?

  RăspundețiȘtergere
 8. sincer, si eu m-am gandit la ce categorie ai inclus personajul tau, adica povestitoarea. În ce mã priveste, ma destainui tie si spun un secret: mie nu-mi place tigania! ;)

  RăspundețiȘtergere
 9. rahoveanu, personajul meu nu există în povestea asta decît ca narator. Oricum, dat fiind că nu-ţi place ţigănia, nici pe mine nu mă măguleşte asocierea cu vreunul din cuvintele din titlu, deşi bănuiesc că nu ai avut intenţia să mă jigneşti. Mie-mi plac lucrurile clare. Deci?

  RăspundețiȘtergere
 10. Angela, felicitari pentru postare!

  RăspundețiȘtergere
 11. Angela

  deci..cum as putea sa te jignesc, mey?! Ti-am spus ce cred despre tine, punct!

  RăspundețiȘtergere