miercuri, 22 decembrie 2010

Recunoştinţă

Printre alţii, am fost provocată de Mircea Popescu să scriu despre lucrurile pentru care sunt recunoscătoare. Sunt vreo două săptămîni dacă nu mai bine, de cînd mă gîndesc la asta şi cu toate că risc să par cinică, ei bine... trăiesc periculos!

Nu sunt recunoscătoare pentru multe, dar mulţumesc to who it may concern, că nu m-am născut în Somalia sau Coreea de Nord.
Că nu am trei picioare şi un braţ.
Că nu am IQ sub 120.

Sunt recunoscătoare pentru toate experienţele prin care am trecut, chiar dacă multe dintre ele au fost nasoale şi m-aş fi lipsit bucuroasă de ele, dar ştiu că dacă nu le-aş fi avut aş fi fost fericită în ignoranţa mea, ceea ce nu e neapărat un lucru bun. Exemplific cu un citat din Maica Tereza, ca să fiu cît de explicită posibil, cu menţiunea că nu cred în Dumnezeul din Biblie: Stiu ca Dumnezeu nu-mi va da nimic din ceea ce nu pot duce. Mi-ar placea doar ca El sa nu aiba chiar atata incredere in mine.

Cu alte cuvinte, mulţumesc pentru teste, încercări sau cum vrei să le zici, da-s sătulă pînă peste cap, iar dacă ţie  nu ţi-am dovedit ceea ce era de dovedit, înseamnă că eşti un Dumnezeu neîncrezător, nesigur şi în nici un caz perfect.

Nu sunt recunoscătoare pentru nimic din ceea ce am realizat, pentru că nimeni, niciodată nu mi-a dat nimic pe gratis... Totul a avut un preţ, uneori, greu de plătit.

Toate micile mele victorii m-au costat, uneori preţul a fost mult prea mare pentru ceea ce am obţinut. Unii spun că am primit lecţii de viaţă şi spun şi eu că nimic nu e întîmplător... Totuşi, după îndelungată analiză, am descoperit că toate acţiunile mele au avut urmările fireşti, toate alegerile mele au avut consecinţele fireşti. În esenţă, mi-am creeat propriul univers şi mi-am determinat cursul vieţii pe care o am, cu bune şi cu rele.

Evident, uneori sunt tentată să-mi plîng de milă, dar cine nu este? Cine n-a zis măcar o dată "sunt răţuşca cea urîtă" să dea primul cu bolovanul!

Nu sunt recunoscătoare pentru nimic... Sunt creatorul propriei realităţi şi nu pot da vina pe nimeni pentru eşecuri şi nu trebuie să mulţumesc nimănui pentru succes, nici măcar acum în preajma Crăciunului, pentru că dacă aş face-o, aş fi o ipocrită.


Prefer să par cinică .

19 comentarii:

 1. Trist, Ciudat, Bizar, extrem de controversat articolul tau.. Toata lumea munceste, trage , reuseste dar cheia pana la urma asa cum ai sesizat-o si tu este "responsabilitatea"..
  Incearca sa iti deschizi inima, sa accepti ca Universul nu e perfect, si ca cu totii facem alegeri constiente sau nu, bune sau rele, insa chintesenta Umanitatii consta in relatia pe care o avem cu exteriorul, cu mediul in care ne dezvoltam...nu traim singuri, relationam cu alte persoane sau medii de lucru, de viata...insa a nu recunoaste acestea ca partasi la propriile experiente inseamna a nega dezvoltarea ca indivizi...si inca o data, nu traim in padure, nu suntem singuri (nu suntem buricul targului!)
  Pe de o parte iti inteleg frustarea (stiu ca articolul asta e ca o sceneta pt tine si mi-ai demonstrat-o prin comentariile de pe blogul meu), insa daca lucrurile nu stau asa lasa-le undeva acolo, schimba viziunea...pt ca frustrarile, maniile nu duc nicaieri, nu au dus pe nimeni vreodata... si stii cum e, vorba unui amic, se numeste Marius Ghenea (Arena Leilor), norocul si-l mai fac si oamenii, si asta se numeste Atitudine!
  Alege sa vezi Viata ca un Miracol si lucruri bune ti se vor intampla!

  RăspundețiȘtergere
 2. Până şi faptul că ţi-am devenit "frăţică" tot ţie ţi se datorează! Vino să te ţuc de dragă! :*

  RăspundețiȘtergere
 3. Cam multa neseriozitate la noi si asta se simte...

  RăspundețiȘtergere
 4. Ana Maria, foarte new age comentariul tău...
  Am să te corectez puţin, pentru că văd că pui etichete şi diagnostice, dai definiţii şi încep cu afirmaţia ta cum că Universul nu e perfect... Te contrazic şi-ţi spun că e perfect, inclusiv noi în imperfecţiunea noastră suntem perfecţi. Nu sunt frustrată şi nu pricep de un de ai dedus tu că aş fi, dar refuz să-mi dau ochii peste cap, sunt bine înfiptă în realitate, nu mă amăgesc cu tot felul de teorii şi basme. Am spus că sunt creatorul propriei realităţi, cu bune şi cu rele, nu văd unde e frustrarea aici.
  Totuşi, să mă etichetezi după comentariile de la tine de pe blog e prea mult, mai ales că mă rezum la cuvinte puţine în comentarii, acestea nefiind punctul meu forte.

  RăspundețiȘtergere
 5. gergiana, aşa e frăţică drag. te îmbrăţişez :*

  RăspundețiȘtergere
 6. Dan, nu strică puţină neseriozitate :)

  RăspundețiȘtergere
 7. :) Craciun fericit ! *fratica neserioasa * :):)
  sa-ti fie asa cum vrea inima Ta , si unde vrea sa fie ! copil rebel !!:):)
  hug&kisses ! j.
  http://windwhisperer.wordpress.com/2010/12/22/come-o-come/

  RăspundețiȘtergere
 8. Draga mea,
  NU am zis ca esti frustrata, am zis ca iti inteleg frustrarea, supararea sau cum vrei sa o numesti, viata nu e usoara, in sensul asta m-am referit si nu la modul general! Si am fost dura Da, si am pus etichete daca vrei sa le numesti asa, dar mi s-a parut ciudata abordarea ta.
  In ceea ce priveste comentariile de la mine de pe blog, nu te-am etichetat in nici un fel (mai mult, as spune ca mi-ai lasat impresia unui om serios care nu isi plange de mila -vezi cazul Romanilor)..iar intuitia imi spune ca iti place sa te joci cu cuvintele (cazul de mai sus) :P
  Sper ca nu te-au suparat prea tare comentariile mele, dar eu cred ca avem pentru ce sa fim recunoscatoare, cel putin eu am si stiu si cui sunt!;)
  Seara faina si Sarbatori frumoase!

  RăspundețiȘtergere
 9. Craciun fericit ! ochioaso!

  RăspundețiȘtergere
 10. Primiți cu colindul?
  http://www.youtube.com/watch?v=ZidS1Tg4LSk

  RăspundețiȘtergere
 11. Crăciun fericit!


  Poftiţi la concertul de Crăciun din Românica blues
  http://romanicablues.wordpress.com/
  Nume mari: Olivia Newton John, Carreras, Domingo, Pavarotti, Andrea Bocelli, Beyoncé Knowles, Shakira, The Jets, Britney Spears, CELINE DION, Andra, Paula Seling

  RăspundețiȘtergere
 12. tare dor mi-e de tine si-mi pare asa de rau ca parca nu mai am timp nici sa respir.
  te pup si-ti urez un an nou plin de impliniri si inspiratie multa, poate scoti un roman. SARBATORI FERICITE si te pup fata draga...

  RăspundețiȘtergere
 13. windwhisperer, mulţumesc cu întîrziere şi te iubesc :)

  RăspundețiȘtergere
 14. Ana Maria, nu m-am supărat deloc... Sunt un om serios şi da, uneori sunt nemulţumită, dar cine nu este? Totuşi, nefiind prea dusă la biserică şi căutînd totuşi un "for superior" căruia să-i aduc mulţumiri dar nefiind mulţumită de niciunul, îmi mulţumesc mie. O fi bine, o fi rău? Probabil voi afla :)

  RăspundețiȘtergere
 15. silavaracald, un pahar de vin bun drept mulţumire!

  RăspundețiȘtergere
 16. romanicablues, sărbători aşa cum le doreşti :)

  RăspundețiȘtergere
 17. anca... pe unde-mi umbli? mi-e dor de tine :*

  RăspundețiȘtergere