joi, 2 decembrie 2010

Lăbăreli

De ce întotdeauna cînd cineva începe o frază cu "Nu vreau să fiu necioplit, obraznic, nepoliticos, rîie, etc", sfîrşeşte prin a fi, ştiind încă de la începutul enunţului că ceea ce va spune va fi perceput ca o mitocănie?

Tipul de care vă zic, că există în carne şi oase - bănuiesc mai mult oase, mi-a lăsat un mesaj pe Republica Artelor, în care spunea că nu vrea să pară necioplit, dar bag de seamă că nu s-a putut abţine.

În mod normal, nu mă las afectată şi ripostez cu cruzime, ceea ce am şi făcut, dar din păcate cu eleganţă, că nici eu nu mă pot dezbăra de educaţia pe care am primit-o. Să vă spun pe scurt despre ce e vorba: am publicat Soldatul şi Hangiţa pe un grup numit Poezeama ( da, aţi citit corect), fără să fi citit în prealabil regulamentul. Sinceră să fiu, nu dau doi bani pe regulamente şi evident, nici pe reguli, de aceea n-am băgat de seamă că de fapt grupul respectiv e unul de DISCUŢII filozofice despre poeţi cunoscuţi şi necunoscuţi, un fel de lăbăreală tristă cu alte cuvinte.

Poezia am publicat-o de cîteva zile, am primit comentarii, am răspuns la ele, dar azi, mintea creaţă care a înfiinţat grupul, s-a autosesizat şi m-a înfierat cu superioritatea unui puşti imberb, cu ochelari groşi, dinţi de iepure şi mai mult ca sigur, virgin. Îmi transmite că de obicei şterge poeziile, dar mi-a făcut mie hatîrul s-o lase pe-a mea, subliniind totuşi cu răutatea unei caţe că "există nenumărate locuri în care puteţi posta, inclusiv pe unul dintre celelalte grupuri", lăsînd să se-nţeleagă printre rînduri că ceea ce scriu eu nu are nici o valoare şi că pot posta dacă ţin morţiş "inclusiv pe unul din grupurile de poezie".

Că m-a deranjat mesajul, e de la sine-nţeles, dar regret că nu am răspuns grobian aşa cum am avut impulsul: "N-aş vrea să par arogantă, dar fac ceva pe grupul tău". În schimb am zis că-s sătulă de regulamente şi de reguli şi că poate şterge liniştit. Că mă doare-n cot. N-a şters, dar am făcut-o eu acum 5 minute şi am şi părăsit grupul. Îl las cu lăbăreala lui de trist, poate n-are altă bucurie-n viaţă.

28 de comentarii:

 1. te-ai cam atacat. sau esti obisnuita sa te ridice lumea in slavi si criticile te doare?

  RăspundețiȘtergere
 2. nu-s eu de vină Călin, ci cine m-a învăţat! :D

  RăspundețiȘtergere
 3. Dada, clar. Da' ce presentiment am avut aseară cînd ziceam că vreau să mă retrag...

  RăspundețiȘtergere
 4. au inceput "pupele". atentiuneeee!!!!

  RăspundețiȘtergere
 5. CalinC, n-ai cumva treabă şi te reţinem? :D

  RăspundețiȘtergere
 6. Nu te vor acolo, sigur te vor altii in alte parti. Da cu ei de pamant :D

  RăspundețiȘtergere
 7. nu ma vor pe grupul ăla. nici o pagubă, mai sunt altele :)

  RăspundețiȘtergere
 8. redevenind seriosi, o sa adaug ca intradevar s-a trezit tarziu (putea sa te cenzureze din prima)
  apoi te-a luat prin invaluire (cand trebuia sa te arunce afara fara drept de replica)
  si apoi poate chiar nu era locul potrivit pentru(o asa) expunere
  poate acum ai sa intelegi de ce nu mi postez "creatiile" aiurea-n tramvai(ele alotora)

  RăspundețiȘtergere
 9. Dada, eu risc: o dată pentru că-mi place şi-n al doilea rînd pentru că nu mă aştept mai niciodată la mitocănii. Nu mi-a displăcut faptul că m-a atenţionat, ci felul în care a făcut-o.

  RăspundețiȘtergere
 10. Ştiu c-ai vrut să fie sub centură, dar nu m-ai nimerit CălinC :)

  RăspundețiȘtergere
 11. Hey, Angela... am cam rămas în urmă şi nu am mai ajuns pe la tine... timpul parcă s-a contractat odată cu venirea iernii.
  În orice caz, pot să afirm că toţi cei care zic.. nu vreau să par, de fapt sunt...
  Nu vreau să par prea respectuos, dar îţi urez o zi minunată! :D

  RăspundețiȘtergere
 12. Ești mortală! :)))))
  Auzi, eu nu mai înscriu pe forumuri nici să mă plătească. Peste tot dai de admini extraordinar de deștepți și de atotștiutori pe lângă tine. Invariabil. Fără excepție. Orice, numai forumuri, grămezi de oameni frustrați, adunați la taclale lipsite de sens, nu! Orice forum din țara asta (pe altele n-am fost, no comment) se lasă cu ”lăbăreli”. (!)
  Ai blog, ai cititori, facebbook, de ce să le faci lor audiență!? Pe cont propriu, eu m-am săturat de reguli și admini idioți. Demult.
  Noi ne-am înscris pisica pe Petsbox. Măi să fie, e doar un animăluț! Am și primit admonestări :”Că poza nu e corect aleasă” și au eliminat-o, ”fii mai atentă”! Fleoșc! ”Nu ai voie la concurs decât dacă”...no, pa! Era SUPERBĂ poza. Ne-am mai certat un pic și l-am făcut pe cretin să șteargă contul, postând în loc de poză o chestie făcută de mine în Photoshop. L-am silit, he he.
  Așadar, fără.. regulamente şi reguli! Și să şteargă liniştit. Rămâne, oricum, tâmpit! ;)
  E și frustrarea omului neîmlinit, ”puşti imberb, cu ochelari groşi, dinţi de iepure şi mai mult ca sigur, virgin”, cum prea bine l-ai descris! :)

  RăspundețiȘtergere
 13. @Mirela, ai dreptate, asta ar trebui să mă-nveţe minte. Am acceptat o invitaţie acolo, nu m-am dus de capul meu şi o dată intrată, mai cu voie, mai fără am dat curs altor invitaţii şi m-am înscris la grupuri. Nu am de ce mă plînge, afară de episodul ăsta mărunt, care mi-a reamintit însă de satisfacţia operatorilor de a se crede nişte Dumnezei mici, mărunţi mai bine zic. Dumnezeuleţ:D
  Şi da, fuck the rules!

  RăspundețiȘtergere
 14. Nasol, nu e rost sa iti pierzi vremea cu nimicuri..timpul nostru e pretios. Mergi mai departe! :)

  RăspundețiȘtergere
 15. Deci:
  Nu vreau să fiu necioplit, obraznic, nepoliticos, rîie, etc.
  Si zic, io, saru'mana , Angela !
  (Vezi ca se poate ?)
  Hai, nu mai fi suparata, da-i dreaq.

  RăspundețiȘtergere
 16. Pe mine m-a surprins placut furia ta creativa.Ha, ha!

  RăspundețiȘtergere
 17. Ionelmuscalu, nu ştiu de ce toţi aveţi impresia că eram furioasă, cînd chiar nu eram deloc :)

  RăspundețiȘtergere
 18. acidă, da... recunosc, dar nu furioasă :)

  RăspundețiȘtergere
 19. Prea te-aprinzi, Anjela. Tre' cumva tinuta o ordine-n nesfirsitele rafturi ale internetilor ca altfel nu mai gasim veci pururi nimic si nu se mai poate intelege om cu persoana. Asta in princiuiu vorbind, ca-n particular nu stiu si n-am idee.

  RăspundețiȘtergere
 20. Mircea, dacă nu m-aş aprinde din cînd în cînd, n-aş mai fi eu ca ansamblu, nu?

  RăspundețiȘtergere