miercuri, 10 noiembrie 2010

Impresii şi răutacisme de noiembrie

Aş zice că-n afară de ploaia ce nu se mai opreşte de două zile, nu e nimic nou sub soare, poate doar canalul din capătul străzii care n-a mai suportat atîta apă şi-a dat pe dinafară.

Am aflat de pe facebook de mitingul circarilor Badea şi Ciutacu pe care l-am ratat din cauza înmormîntării, dar ulterior am dedus că n-am pierdut nimic, poate doar cîteva episoade de rîs isteric. Realistă fiind, asta nu s-ar fi întîmplat pentru simplul motiv că respectivii mi-s atît de antipatici încît, nici să rîd de ei nu-mi arde.

Prin scurtele butonări la TV, am dedus că suntem în plin Sexgate cu mahări de la PSD şi puştoaice de liceu pe care mami şi tati le-au visat foto modele. Acum vor afla că activitatea de bază începe tot cu "f", dar nu are nici o legătură cu foto. Aflăm şi noi ca futing-party-urile, au rămas la modă şi că bărbaţii urîţi şi nedoriţi de nimeni, trebuie să plătească dacă vor sex, exceptîndu-l pe Bănicioiu care e atît de urît încît, trebuie să-i plătească şi mîinii proprii pentru un hand job. Cum spuneam, nimic nou sub soare.

Mai departe, ajungem la OTV care văzînd că a trecut data de 8 cînd profeţise baba Vanga că ar începe al 3-lea război mondial, a trecut şi 9 şi chiar 10 noiembrie, iar ei n-au putut transmite în direct măcar un pui de apocalipsă prin Ferentari, au cîrmit-o spre Codex Alimentaris: pe jumătatea ecranului rula un documentar vechi de cînd era bunica fată, iar pe cealaltă jumătate galbenă să sară-n ochi prin toate dioptriile posibile, un cîrnat cu concluziile mai multor iluştri necunoscuţi, cu toţii de acord că Guvernul Mondial, ne vrea morţi.
Tudor Barbu crede în destinul său de revoluţionar planetar, iar interlocutorii săi în largă majoritate, în omuleţi verzi.

Ajung şi la Antena 3 după cîteva secunde pe Realitatea, pentru că am grijă să nu le fac audienţă. La Antena, aceeaşi masă cu 6 invitaţi cu coatele pe rezemate tip "şedinţă PCR", dau din clanţă pe acelaşi refren: Băsescu e rău, e dictator, iar cei ce l-au ales, nesimţiţi. Mi-i imaginez pe stimaţii limbişti la sapă pe-un ogor doar din considerente umanitare, pentru că sunt convinsă că statul pe scaun, rezematul coatelor şi croncănitul continuu îi ţine într-o stare de stres şi le afectează grav sănătatea.

Am ajuns la concluzia că 15 minute pe zi la TV, e arhisuficient: mare lucru oricum nu afli, dar te scuteşti în schimb de nervi şi nu te încarci cu toate rahaturile pe care alţii le consideră importante pentru tine. În fond, nimănui nu-i pasă de noi: le pasă doar de banii pe care-i pot obţine manevrîndu-ne într-o direcţie sau alta. Iar asta, doar dacă te laşi manevrat, dacă accepţi ca tu să fii folosit la sporirea averilor miliardarilor care iată, ne şi regulează minorele şi încă pe cele mai frumoase.

În secret sper la o apocalipsă, pentru că altceva nu cred că ne mai poate salva, iar cei care ar supravieţui ar fi nevoiţi să trăiască măcar cîteva sute de ani în pace, chiar dacă din simplul motiv că nu s-ar întîlni om cu persoană şi s-ar bucura să se vadă ca şeful de post dintr-un sătuc unguresc de mai sus de Oradea, pe vremea cînd doar el şi-un asistent medical erau singurii romani din sat şi-n consecinţă, se pupau ori de cîte ori se întîlneau pe uliţă.

P.S. Purtătorul de cuvînt al Poliţiei Capitalei şi-a pus pe Facebook poze în pielea goală de la un anişor şi mi-am imaginat următorul scenariu: Domnul Christian Ciocan se întîlneşte pe coridoarele poliţiei cu un borfaş încătuşat care-l interpelează plin de admiraţie: "Şefu', v-am văzut pozele pe facebook! Ce poponeaţă drăgălaşă aveaţi la un aaaaan, da' ce dulcic eraţi la doi aaani!"

Ce impact ar avea asemenea întîmplare pentru sufletul sensibil şi narcisist al domnului poliţist? L-ar adăuga oare la "prieteni" la ieşirea din puşcărie?

13 comentarii:

 1. Ce ploaie soro, ca e primavara afara! In plus matusi-mea a f si ea pe baricade langa Badea si Ciutacu aratand inca o data 'vremurile' bune de la Bucuresti .. :D

  RăspundețiȘtergere
 2. Cat despre Apocalipsa, mai las-o in plata ei, ca vine ca de obicei.. neanuntata ;)

  RăspundețiȘtergere
 3. Ana Maria, lasă că ajunge ploaia şi la voi, garantat!
  Cît despre mătuşă-ta... noah, ce să zic eu? :D

  RăspundețiȘtergere
 4. Ana Maria, să vină, noi suntem mai mult decît pregătiţi cu kit-uri de supravieţuire :))

  RăspundețiȘtergere
 5. pana la urma tot ai ratat ceva. bote i-a facut un set de chiloti lu ciocan. si lu ciocan i-a placut.

  RăspundețiȘtergere
 6. piticugras, dacă i-a plăcut suficient, sunt sigură că o să pună pozele pe fb şi eu am să fiu pe fază.

  RăspundețiȘtergere
 7. eşti nebunoaie! nu reuşeşte nimeni să mă facă să râd în halul ăsta! ai cuvântul meu! :))

  RăspundețiȘtergere
 8. O revista a presei absolut admirabila! Nu te citesc de mult dar am descoperit un blog pe care-mi place sa-l lecturez! Bravo, Angela si succes in continuare!

  RăspundețiȘtergere
 9. Întrebare din capitolul răutăcisme :D :

  Unde credeţi va lucra Mircea Badea în iarna lui 2011? (E posibil să i se taie macaroana, aud că nu prea mai există bani pe acolo şi e posibil ca unele din canalele lui Felix să nu mai primească licenţă. Realităţii tv i-a trecut glonţul pe lângă ureche, 5-4 în favoarea licenţierii la votul CNA)

  RăspundețiȘtergere
 10. romanicablues, îl ia prietenul Ciutacu cu el la Realitatea. Probabil vor face duet de gurişti.

  RăspundețiȘtergere
 11. Vuvuzel und gudurel la Realitatea? Oauu...
  Mi-ar plăcea să văd şi alte importuri: Ma'am Scrofirea, Dana Grecu, Radu Tudor, dar în special hienicul V.Stan...
  A devenit cam tristă de la o vreme Realitatea tv. Are mare nevoie de momente vesele.

  RăspundețiȘtergere