miercuri, 17 noiembrie 2010

Dezamăgire şi dispreţ profund

Sunt profund dezamăgită de toţi profeţii de pînă acum şi am o presimţire că şi cei ce vor urma îmi vor înşela toate aşteptările.

Sunt scîrbită de-a dreptul de "obiectul excepţional" recent descoperit de NASA, o banală gaură neagră, care nici măcar nu are intenţia să ne înghită în viitorul apropiat.

De explozia solară de vineri, nu pomenesc decît în treacăt cu un dispreţ nedisimulat, iar despre cutremurul din Vrancea de, atenţie, 3,3 grade pe scara Richter... n-am cuvinte!

Atrag atenţia pe această cale, tuturor celor care se îndreaptă spre o carieră de clarvăzător, futurolog, apocalipsolog, să nu se mai joace cu nervii şi nerăbdarea noastră! Ori veniţi cu o catastrofă reală, ori, la sapă cu voi, ce naiba... Ori suntem profeţi, ori nu mai suntem, nu?

10 comentarii:

 1. ciudat e ca toti acesti profeti habar nu au ce vor manca maine, cu cine ii inseala nevestele sau data mortii lor (alta decat aia la comun), dar se dau experti in destinul umanitatii. Poate la en gross previziunea are marja de eroare mai sigura?

  RăspundețiȘtergere
 2. Dada, din catrenele lui Nostradamus înţelegem cel mult un deranj mintal. De fapt, greşeala nu e alui, ci a celor care l-au interpretat :))

  RăspundețiȘtergere
 3. Culmea este că cei care sunt cu adevărat vizionari sunt consideraţi nebuni şi nimeni niciodată nu remarcă realitatea spuselor lor... ce să-i faci, nu fac parte din jocul ocultelor mondiale şi naţionale.
  Bineînţeles că nu apar prin mass media.

  RăspundețiȘtergere
 4. Lasa-i mai sa vorbeasca si pe ei, daca alta treaba nu au.. :) Viata si-o face fiecare la urma urmei, nu inteleg insa de ce totul trebuie sa fie asa apocaliptic...

  RăspundețiȘtergere
 5. Constantin, adu-i aici că-i promovez eu... şi-aşa-s în pană de profeţii :))

  RăspundețiȘtergere
 6. @Ana Maria, ai observat că devine din ce în ce mai apocaliptic? Chiar nu pricep de unde atîta apetit pentru catastrofe.

  RăspundețiȘtergere
 7. Chiar banală nu e nici un fel de gaură neagră... :-o
  Interesant e că nimeni n-a sesizat că fatţâ de asta din curtea noastră (cea din centrul galaxiei e totuşi abia o... găurică :D -Nici nu mai spun că mostrul de lângă noi re la 30.000 de ani lumină, iar găurica asta nouă e la un mizilic de 50.000.000 ani lumină).
  Razele de lumină pa care acum le recepţionează telescoapele, au plecat de acolo cam când dinozaurii învăţau ce-i aia labă şi nu îşi mai lăsau nevestele gravide, gest foarte periculos dacă a dus la dispriţia speciei. Pentru cei care au uitat, viteza luminii de de 300.000km/secundă. Asta dacă vor să vadă cam căt e până acolo.
  Acum mititica aia neagră, o fi ditamai găuroiul. Imaginile recepţionate arată că atunci era foarte activă, în zona vecină ei era o foarte mare cantitate de materie pe care urma să o înghită. Acum o fi trecut de mărimea Soarelui binişor, iar ca şi greutate undeva de vreo câteva sunte de mii sau milioane de ori mai grea decât acesta. Da' tot e încă un puiuţ faţă de a noastră care are nişte milioane de ani de halit materie, la activ.
  P.S. Trăiască găuricile şi să avem parte de cât mai multe ...

  RăspundețiȘtergere
 8. @romanicablues, nu contest mărimea găurii :D, doar importanţa. Am avut senzaţia că de fapt, nu asta ar fi trebuit să anunţe NASA, iar gurile rele spun că de fapt despre experimentul din Elveţia ar fi fost vorba, sau de alte prezenţe în apropierea Terrei.

  RăspundețiȘtergere