luni, 1 noiembrie 2010

Blagosloveli matinale

Ca să încep atît ziua, cît şi săptămîna cu bine, azi m-a înjurat o aprozaristă ce traversa regulamentar de atfel, pe o zebră unde ca şofer e musai să forţezi puţin ca să te asiguri că nu stai de dimineaţa de la 8 pînă după cinci cînd se mai duce lumea pe la casele ei.

Trecerea e lîngă Poliţie, la buletine şi înmatriculări şi în orice moment din zi, şuvoi de pietoni trece în ambele direcţii. Aprozarista de care ziceam, se oprise în mijlocul drumului şi vorbea la telefon, de ziceai că e cel puţin secretar de stat şi de convorbirea ei cu mătuşa Marişcă, depindea soarta naţiunii. Cum aveam geamul deschis, o întreb : Da' treci astăzi?

În momentul acela, s-a declanşat iadul... Uitînd de telefon, ţoapa se priponeşte în drum şi ţipă isterică:
-Ce vrei? Fută-te Dumniezo, că-s pe trecearea de pietoni.
Cîrmesc la dreapta şi-o las urlînd ca bezmetica. Uşor şocată de violenţa reacţiei, dar mai ales temîndu-mă de efectele poşetei ei pe capota mea, că-s păţită, îmi caut loc de parcare. Mă pufneşte rîsul, o văd în oglindă în acelaşi loc, răzbunîndu-se pe alţi şoferi care îndrăznesc s-o claxoneze.

În primăvară, tot pe o trecere de pietoni: ei verde, eu verde... Un boşorog se isterizează şi dă un pumn în capotă şi cu toate că-l înţeleg că e sătul de viaţă şi se crede zeu pe zebră, pe unde doar el poate trece, iar maşinile nu, îl înţeleg că nu ştie că şi eu am dreptul să merg mai departe că am verde, dar ceea ce nu înţeleg eu e de unde vine atîta răutate şi reacţiile astea isterice şi necontrolate.

Mi-am început săptămîna oarecum sexual, dacă pot spune aşa, ceea ce n-ar fi neapărat rău dacă n-aş şti că Dumnezeu nu se mai ocupă de însămînţări de vreo 2000 de ani, de la Fecioara Maria şi cum eu nu mai sunt fecioară, slabe şanse.

Nebunei ăleia, sper să se găsească cineva să-i recomande xanax, pînă nu nimereşte vreun cocalar nedus la biserică, să-i spargă gura aia spurcată.

11 comentarii:

 1. Hm, m-a pufnit si pe mine rasul la relatarea ta... cu toate astea nu sunt de acord cu faptul ca ai abordat-o... "Cum aveam geamul deschis, o întreb : Da' treci astăzi?"
  Abordarea a fost usor agresiva din partea ta si trebuia sa te astepti la reactia ei ulterioara... cat despre comportamentul general al doamnei in cauza, nu am ce sa adaug, e evident de urat...
  Apropo' ai inceput saptamana bine, promitator, dar ai grija cum se va sfarsi, stii tu ca profetiile se implinesc de obicei..:))))))))) (acu sunt pe spate de ras!)

  RăspundețiȘtergere
 2. Şi conform unei vorbe mai vechi: mare este grădina Domnului... dar să vezi acvariul... ;)

  RăspundețiȘtergere
 3. Ana maria, eu sunt mai mereu în "dialog" cu pietonii... chiar dacă nu se aude ce spun cu siguranţă se vede, asta pentru că sunt destul de expresivă, mai ales cînd trece cîte-o idioată tîrînd copilul după ea prin locuri nepermise. În cazurile astea, sunt mai "vocală" şi le spun: fain îl înveţi.
  Cît despre avertismentul tău, află că nu-mi doreşti nimic rău. Singura chestie e să nu fie implicată nici o divinitate în treburile lumeşti :D

  RăspundețiȘtergere
 4. @Constantin, ca să răspund în tema piscicolă... e iaz, crescătorie, pescărie :))

  RăspundețiȘtergere
 5. hai c'am mai tras un ras! :)) i'am citit si lui Liviu, n'am rezistat! Esti o meseriasa! Te iubesc din ce in ce mai tare!!

  RăspundețiȘtergere
 6. nu neaparat cocalr ma, ca si eu o bag de n-o mai vede nimeni, nici ea soarele.
  la ma-sa acolo e igrasie?

  RăspundețiȘtergere
 7. păi dacă nu-i "staţionare de pietoni" ci "trecere de pietoni" atunci poate-i cazul odată ce ai pus piciorul să şi .. treci. mişti. deplasezi. gen.

  întreb, nu ştiu. Staţionarea pietonilor pe carosabil nu-i sancţionabilă nicicum?

  RăspundețiȘtergere
 8. @daimon, la carte scrie că trebuie să treci în pas vioi, doar că scrie în cartea pentru şoferi. Pietonii ar trebui să se ghideze după bunul simţ, că nu-i poate obliga nimeni să studieze Codul Rutier.
  Pe mine nu m-ar deranja în general cît de greu se mişcă, mă deranjează în schimb cînd sunt sfidată şi nu e prima oară cînd mi se-ntîmplă.

  RăspundețiȘtergere
 9. Da, ce frumos e dimineaţa ... :D

  RăspundețiȘtergere
 10. Daaaa, dar să ştii că chiar m-a amuzat scena cîteva zile la rînd

  RăspundețiȘtergere