miercuri, 3 noiembrie 2010

Aurică fără frică

Cred că Aurica se ghidează doar după principii şi zicale străvechi. Ieri dimineaţă zicala după care a venit la uşa mea să-mi ceară ţigări, a fost: "ziua bună de dimineaţă se cunoaşte".

Acuma... nu ştiu cît i-o fi fost de bună, că la 7.30 cînd s-a înfiinţat la cerşit, era deja beată criţă. Nu ştiu nici cît din beţie era mahmureală şi cît băuse deja de cînd se trezise. I-am dat o ţigară că venise cu atitudinea aia umilă, frecîndu-şi mîinile şi ţinînd capul într-o parte, rugător, poziţie tipică ei cînd vrea ceva. În rest umblă ca o curcă înfuriată, gata oricînd de harţă.

Pe seară se trezise relativ şi se certa cu chiriaşii lui Ovidiu că de ce nu închid poarta. Cînd m-am întors, pîndea de la ea de pe terasă crezînd că-s tot chiriaşii, semn că cheful de scandal nu-i trecuse şi clar nu mai avea bani de băutură.

Acum o văd foindu-se neobosită prin curte, semn că "noaptea e un sfetnic bun".

6 comentarii:

 1. Brrr ...asa de la prima ora cu alcoale in gura .Naspa situatia si nu numai ,penibila pentru o femeie.Maine dimineata nu mai vine la cersit tigari ,ci poate ceva spirt...Cam acolo ajung cei de "teapa" ei.

  RăspundețiȘtergere
 2. @Mika, cerşitul de pălincă e o practică veche la ea, dar am reuşit s-o înţarc :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Da , noaptea chiar e un sfetnic bun , doar ca dureaza putin.Cel putin asa vad eu..

  RăspundețiȘtergere
 4. Palinca ţine-o pentru mine, daaaaa??? :D

  RăspundețiȘtergere
 5. Frăţică, de pălincă am înţărcat-o!

  RăspundețiȘtergere