marți, 2 noiembrie 2010

Ajunge!

Îmi vine să zic şi eu ca ţoapa aia de m-a înjurat luni dimineaţa:

fută-vă Dumniezo cu Antenele şi Realităţile voastre, cu curvele vedete, cu plozii foştilor nomenclaturişti, ai actualilor, cu cine a rămas gravidă, cu cine şi-o trage-n cur, cu cine se fute cu cine! Lăsaţi-mă-n pace cu senzaţionalul vostru de doi bani, cu sfîrşitul lumii, cu muritorii de foame, cu apocalipsa!

Nu mă mai agresaţi cu tabloide, cu broscoi perverşi în jacuzi, cu moşi senili în pula goală, babe cu ţîţe atîrnînde, ţigani, manelişti, moculeşti şi progenitura lor, fotbalişti şi progeniturile lor, curvele şi nevestele lor.

Nu mă mai invadaţi cu politicieni cu gura mare a căror singură grijă e să-şi umple buzunarele, cu hoţi, cu tîlhari, cu privatizări, cu vînzări la fier vechi, cu criză, cu rate la bănci, iar cu criză, iar cu ordonanţa număru' o sută de mii de catralioane.

Nu mă mai culpabilizaţi că-s roman pe facebook, nu vă mai miorlăiţi, nu mai scuipaţi în neamul vostru, ca nişte imbecili care scuipă-n sus sperînd că scuipatul va sfida legea gravitaţiei.

Nu mai faceţi pe intelectualii superiori cînd decretaţi că romanii nu-s buni de nimic: că-s hoţi, că-s laşi, că-s puturoşi.

Dacă eşti roman, nu mai chelălăi ca un căţel speriat, nu te mai uita în gura străinilor şi nu mai zice: m-am săturat că sunt roman, mi-e ruşine că sunt roman.

Ridică-ţi dracului capul şi fruntea aia lată, plină de gînduri şi de vise şi strigă cît poţi de tare: sunt roman! probleme Gogule?

15 comentarii:

 1. mie mi-au placut la nebunie primele 3 paragrafe.
  sparge televizoru' ala, futu-i dumnezeii lui de tehnica si tehnologie!

  RăspundețiȘtergere
 2. Pai da, unii cred că toată lumea e a lor...
  Mă bucur că nu ai zis astea azi. Mâine era post ....

  RăspundețiȘtergere
 3. @romanicablues: post scriptum? post partum? post restant?

  RăspundețiȘtergere
 4. Si traditionala urare "Futa-i Dumnezo"de comunisti de tip bolsevic-o-securistic!!!

  RăspundețiȘtergere
 5. Cred că merge mai bine un *fută-i dracu*

  RăspundețiȘtergere
 6. Ne-au invadat toti cu astfel de stiri de doi bani ,de parca ne-ar interesa pe noi cine cu cine si-o trage,pe unde umbla sau ce face .
  Suparata esti de la inceputul saptamani .Eu zic sa te calmezi ,schimba canalul ,asculta o muzica si totul va fi altfel.Macar pentru un moment.

  RăspundețiȘtergere
 7. nu-s supărată deloc şi nici nu mă mai uit la televizor, dar vorbeam aşa în general, despre halul în care a ajuns presa, Mika :)

  RăspundețiȘtergere
 8. bai, presa suge, ce e nou in asta?
  iar te-ai uitat la otv?
  muie boc, aia n-ai scris-o, de ce?

  RăspundețiȘtergere
 9. Da' stai puţin, cine te obligă să priveşti la TV? Cred că de la nefericirea aia de 9/11 n-a mai fost ceva interesant la TV care să nu apară prompt şi pe internet.

  Move on, nigga.

  RăspundețiȘtergere
 10. @Zwk, pentru că spre deosebire de 598544% din populaţia ţării, eu nu-l culpabilizez pe Boc pentru cantitatea de rahat în care ne bălăcim veseli.

  RăspundețiȘtergere
 11. @daimon, dar nu mă uit, îl aud doar în fundal :))

  RăspundețiȘtergere
 12. "...fută-vă Dumniezo cu Antenele şi Realităţile voastre, cu curvele vedete, cu plozii foştilor..."
  ======================================
  Am observat că foarte mulţi încearcă să imite accentul ardelenesc, dar nu le iese. Asta pentru că există sunete care nu pot fi scrise cu actualul alfabet.
  Spre exemplu:
  Grupurile de litere ea şi oa se pronunţă ca şi cum ar fi o singură literă. Practic, "ea" se prnunţă cam aşa: ţii gura ca şi cum ai dori să zici litera e, dar din gât zici a. La "oa", ţii gura ca şi cum ai vrea să zici o, dar din gât zici a. În ambele cazuri iese o literă, un fel de medie între literele care formează grupul de litere.
  "Mi!, "Ni" - Uneori de pronunţă ca un fel de "ni", dar n-ul e un gel de n înghiţit (:D), în mod normal, n-ul e o literă care se pronunţă din vârful limbii, în cazurile de care spun se foloseşte mijlocul limbii. Ex. Miercuri, miere etc. Asta nu e valabilă în toate cazurile. De exemplu la cuvântul militar, miner, Mircea, Nicolae... În trecut se foloseau în limba română şi litere cu accente, (de ex. n şi e cu ... căciulă ca litera ă)
  La cuvântul Dumnezeu Cred că e greşită folosirea literei i (cum ai scris-o). În acest caz, litera N se pronunţă ca ni inghiţit. Folosirea încă unui i nu mai e necesară. Deci, corect ar fi fost "fută-vă Dumnezo", iar litera i uneori e citită ca î. (Plozi şi vedete nu se folosesc în mod obişnuit, sunt importuri de la mitici)
  "Gi", uneori de pronunţă ca ji, iar vi, ca "Ghi"
  Întraga expresie, un ardeleanan fi spus-o altfel, (nu e o traducere ci o ... reformare)
  " ...fută-vă Dumnezo cu Antenele şi Realităţâle voastre, cu curvele şî cu bitanjii foştilor...etc".
  Bitang (singularul cuvântului bitanji) se înseamnă copil din flori, dar poate fi folosit şi la modul peiorativ. Există şi cazuri când se foloseşte cu simpatie... De exemplu, dacă-i spui unuia zâmbind "Mă' bitangule..." nu întotdeauna e ca şi cum i-ai spune unuia că mumă-sa-i curvă... :D
  Ieri am auzit un o expresie nouă:
  "Bă' tu eşti un bitang bozgor?" La prima vedere s-ar traduce prin: "Măi, tu eşti şi copil din flori şi ungur"? În realitate, se înţelege "Mă' tu eşti şi neserios şi tâmpit" (Bozgor, îi defineşte uneori pe cei care pricep greu)

  RăspundețiȘtergere