joi, 21 octombrie 2010

Simona

Simona e fata Lenuţei, cea adusă zestre în căsnicia cu boxerul. O zestre de care azi, boxerul s-ar fi lipsit bucuros, pentru că fata se dovedi de mică a fi cam rea de muscă, deşi dacă e să fim sinceri, gena moştenită de la mă-sa era de vină.

Astfel, fata rămase puţin gravidă pe la 14 ani, cu un vecin din curte mai mare decît ea cu vreo 3-4 ani şi născu un băiat aparent sănătos, după care Lenuţa o mută cu bibelourile şi mileurile aferente unei fete de măritat, la proaspătul ginerică ce n-apucase să se dezmeticească.

O vreme, cu amestecul constant al poştăşiţei, proapătul cuplu se părui ocazional, se părăsiră reciproc, ca apoi să se-mpace, pînă cînd Simona descoperi că e mai uşor să-şi caute refugii masculine dincolo de poarta casei.

Copilul crescu mai mult la masa unsuroasă de cărnuri a Lenuţei, bombănit constant de boxerul căruia îi stătea ca un spin în talpă băiatul, mai ales de cînd diriginta şcolii le sugerase amical să mute plodul la şcoala ajutătoare, nu c-ar fi fost idiot, dar întrunea să zicem, 99% din condiţiile de admitere.

Simona îşi găsi un cîntăreţ de manele pe la nunţi care-i promise o viaţă fără griji, un trai îmbelşugat şi mai ales, că nu va fi nevoită să muncească-n veci. Acest ultim aspect fusese hotărîtor, pentru că femeia era mai presus de orice, un trîntor mincinos. Nu muncise mai mult de două săptămîni într-un loc şi nici maică-sa nu mai avea curajul s-o trimită la împărţit pensii, de cînd constatase că ajutorul o costase mai mult decît ciubucul.

Părăsi astfel căminul conjugal, uitînd însă copilul la mă-sa. Cînd i se aminti în mod repetat, motivă că palatul în care se mutase era de fapt o garsonieră, dar cu timpul, cînd vila viselor ei se va construi din roadele instrumentului lăutarului ei, negreşit îşi va lua copilul.

Timpul trecu implacabil: Simona apărea uneori cu diferite nuanţe vineţii pe sub ochi, un dinte rupt, semn că paradisul nu e ceea ce pare a fi, dar rămase lîngă lăutarul ei, în aceeaşi garsonieră minusculă. Hotărî plictisită să-l dea în judecată pe fostul soţ, după ce află că-şi vînduse casa şi acţiunea reuşi să amîne pe termen nedefinit luarea copilui sub aripa maternă. Băiatul a crescut, s-a angajat la o pizzerie şi-n cele din urmă s-a mutat cu o mîndră pe la Satu Mare, taman cînd mama iubitoare hotărîse în sfîrşit să-l crească.

Văzîndu-şi astfel planurile zădărnicite, se îndîrji şi mai tare să ia banii de pe casă şi dădu recurs, în paralel cu un curs de coafeză, gestul netrecînd neobservat de buna sa mamă, care se lăudă la toată strada şi pensionarii din sectorul ei, considerînd că trecutul uşor tenebros al fetei merită să fie uitat şi ca dovadă a reabilitării fetei, poştăşiţa e mereu proaspăt permanentată, vopsită, pensată, de zici că în fiecare zi se duce la nuntă.

20 de comentarii:

 1. Ce lume, dom'le, ce lume!
  Parcă ziceai c-o lași mai moale cu sarcasmele... :)

  RăspundețiȘtergere
 2. @Kaos Moon, mi se pare mie, sau tu poţi mai puţin de-atît?

  RăspundețiȘtergere
 3. @Silavaracald, năravul rău... n-are leac :D

  RăspundețiȘtergere
 4. Dacă n-ai fi sarcastică, n-ai mai fi tu!

  RăspundețiȘtergere
 5. Sărmâna, sunt Blue. Nu merge nici cu Google nici adresa de mail. Zice că adresa conţine caractere nepermise... uimitor...
  Ia să vedem şi aşa ...

  RăspundețiȘtergere
 6. Interesant, să văd dacă mai merge odată...

  RăspundețiȘtergere
 7. De ce oare nu ia usernameul ca prima dată? Atunci l-a luat automat...

  RăspundețiȘtergere
 8. habar n-am, sunt total depăşită de situaţie.

  RăspundețiȘtergere
 9. Lasă că nu ne stă bine prea... mălăioase! :D

  RăspundețiȘtergere
 10. ***Kaos Moon ***...

  asta e tot ce poti?
  ===============================
  Bravo Ka os mune... coborât din extrem de înalta cultură antileză, cu literatura extrasuperputernici ce se practică acolo e normal să ţi se pară că ce se scrie pe plaiul mioritic e fără valoare.
  În ceea ce te priveşte n-am înţeles ceva. Inima? "M-am cacat intr-o zi, nu aveam hartie la dispozitie, asa ca am scos-o m-am sters si am pus-o la loc. Intelegi?"
  Chestia asta luată de pe blogul tău http://kaosmoon.blogspot.com/ e din folclorul antilez şi popular? Da, foarte profund.
  Ah, să nu uit că nu în fiecare zi am ocazia să văd maimuţe, acolo în Antilele Olandeze, există şi scriere scrisă sau scrierea e doar orală? Da' budă nu aveţi? Dacă nu ştii mă ofer să-ţi desenez una cu suport pentru hârtie igienică.
  P.S. Pe acolo când se face literatură? Înainte sau după ce vă mâncaţi duşmanii? :D
  P.P.S. Se întâmplă des să te mânce-n freză?

  RăspundețiȘtergere
 11. Angelico, sperc că nu iei în seamă ce spun toţi Caosmunii ăştia...
  Continuă că faci bine ce faci

  RăspundețiȘtergere
 12. romanicablues, nu-mi plac prefăcuţii, iar el asta este: un om în toată firea care-o face pe tînărul futac holtei, în aplauzele unor leşinate pline de coşuri care-i sorb fiecare cuvinţel şi mai mult, îi înghit orice mizerie. Nu-l interesează decît să fie adulat, comentat şi are acolo la el un număr constant de găini dispuse să se lase înjurate şi terfelite. Din cînd în cînd, cîte-o găină se satură şi pleacă, dar rapid îi ia alta locul. Asta-l ţine pe el în viaţă, aşa a reuşit performanţa să scrie 300 de postări pe aceeaşi temă: doamna neli care moară s-o fută el.
  În concluzie, nu bag în seamă orice ratat.

  RăspundețiȘtergere
 13. Stii ce e tare de tot? Că vine cu emfază dintr-o ţară unde încă oamenii mai au printre măsele urmele canibalismului ce era sport naţional până nu demult, ba mai mult şi postează pe blogul lui un text unde se laudă că nu avea nici hârtie să se şteargă şi te întrabă dacă doar atâta poţi... hehehe... mortal.

  Ştii cum sună "Doamna Neli"? Cam ca şi cum ar scrie pe o carte de vizită "Madam Suzi fostă angajată, azi patroană de bordel".
  Păi dacă tipul vrea să tragă câte o labă sănătoasă în faţa monitorului ar face bine să încerce pe siteuri de specialitate.

  Unor gagici chiar le place să fie înjurate, ba chiar şi pleznite altfel nu ajung la orgasm nici cu Sybianul... http://www.sybian-reviews.com/images/sybian-motion1.gif (dacă vrei poţi activa imaginea la editare)

  P.S: Orice aş face nu reuşesc să aflu cum să apară Blue în loc de romanicablues...
  Am încercat şi să pun url-ul între tot felul de paranteze... nimic.

  RăspundețiȘtergere
 14. romanicablues, vine de pe la brăila, sau aşa ceva. Chestia cu Antilele e tot o invenţie.

  RăspundețiȘtergere
 15. Eu ziceam ce am văzut pe blogul lui...
  Păi nu era mai bine pentru el dacă zicea că vine din ţara lu' Terente?

  RăspundețiȘtergere