duminică, 31 octombrie 2010

Scurte crîmpeie din viaţa şi moartea lui Nanu Ţiganu'

Devenit celebru datorită fioroşeniei justificată adesea prin fapte, dar şi pasiunii pentru romance, Nanu a trăit bine o vreme, chefuind prin restaurantele mai acătării din oraş, aruncînd bacşişuri generoase dar încărcate de remarci umilitoare şi nu în ultimul rînd, pescuind cîte-o blondă singuratică şi dornică de mîncat gratis, rătăcită sau nu pe la hotel Dacia.

Aurelia, o asistentă măritată căzu şi ea leşinată în braţele vînjoase ale ţiganului, îşi părăsi atît domiciliul cît şi soţul uimit, se mută în Velenţa în ţigănime şi începu o viaţă pe placul ei: mîncat, băut, chefuit şi sex. N-o impresionară apelurile la raţiune ale părinţilor ei, cum n-o impresionă nici preinfarctul tatălui. Îl vizită mai des, îl cocoloşi dar nu făcu promisiunea mult aşteptată cum că se lasă de ţigan, aşa că tatălui nu-i mai rămase decît să facă încă un infarct, ce-l trimise direct la cimitir.

Cu toate lacrimile şi remuşcările, Aurelia rămase în ţigănie zicînd că are o singură viaţă şi-o gaură-n cur şi vrea să trăiască după cum vrea ea şi cu cine vrea ea. Dar cum socotelile de-acasă, rareori sunt identice cu cele din tîrg, Nanu îi făcu surpriza şi dădu în ciroză, zăcu la pat vreo două luni, timp în care se perindară prin salonul de spital cam toate fostele cu toţi puradei legitimi sau nu. Nanu îşi dădu ultima suflare în braţele Aureliei, care distrusă. se întoarse la mă-sa, gravidă, desigur.

În semn de tristeţe nemărginită, ţiganii din Velenţa arseseră cauciucuri în mijlocul drumului vreme de trei zile şi trei nopţi, pînă binevoi şi poliţia să însoţească pompierii să stingă focul.

Aurelia reuşi să-şi convingă soţul încornorat s-o ierte şi mai mult de atît,reuşi să-i bage-n cap că plodul ce urma să se nască, era de fapt al lui. Cu toate că născu  la 7 luni, Aurelia duse o nouă bătălie pe care o cîştigă la fel de uşor şi înfrînse orice suspiciune întrebînd cu tupeu: Ce, tu n-ai mai auzit de copii prematuri, prostule?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu