vineri, 15 octombrie 2010

Pene

Oare cine-o fi scris lucrarea asta? se întrebă profesorul înciudat.
Se simţea oarecum nedreptăţit: cineva îi citase opera cu seninătate. După atîţia ani de muncă venea cineva şi lua de-a gata o concluzie, nu i se părea corect.
Întoarse filele pînă la copertă şi găsi numele. Nu-i spunea nimic, era doar o anonimă. Nici măcar nu ştia dacă-i frecventează cursurile sau nu.
La următoarea oră, o jumuli cu cruzime, gîndind: îţi iau eu penele alea de gîscă şi-ai să vezi ce bine-ţi stă în pielea goală.
N-o băgase-n seamă, n-avea vreme de pierdut cu neiniţiaţii şi nici nu văzu că ea îşi ascundea goliciunea cu alte pene. Erau de păun, frumos colorate.
În noaptea ce trecuse,ea  închisese sonorul televizorului şi auzise raţele ce plecau spre ţările calde. Măcăiau sonor şi ei nu-i venea să creadă, dar era prea întuneric să le poată vedea şi-şi aminti că profesorul o făcuse gîscă.
Îşi luă penele de gîscă, le înfăşură peste goliciune şi-i fuse cald, dar nu într-atît încît să nu-şi îmbrace paltonul de vulpe. Şi ca vulpea, îl pîndi. Îşi descheie blana puţin, atît cît profesorul să-i vadă sînii. Şi-i arătă ca pe-un trofeu, dar el o ţinea pe-a lui: gîscă, gîscă.
Ea se încrîncenă şi zise: sîni, sîni!
El o ţinea pe-a lui, că gîscă.
Văzînd că nu ţine cu blana de vulpe, nici cu penele de păun, femeia rămase goală:
Asta voiai? Descurcă-te de-aici încolo! Să nu zici că nu te-am prevenit!

7 comentarii:

 1. unele idei, ganduri, actiuni nu pot fi manipulate sexual desi in toate cele omenesti musteste sexualitatea. dupa cum nici unii oameni nu sunt gaste, nici vulpi, ci doar oameni cu de toate in ei. la fel de adevarat insa exista si vanatori de vulpi sau chiar vulpi mai mari decat vulpile. si ca ironia sa fie maxima, unele vulpi chiar poarta pancarde de gat pe care scrie mare: VULPE!

  ps. Cu penele unei pasari, fie ea si doar o biata gasca, te poti impodobi, dar nu poti zbura. vulpile stiu asta si, in consecinta, nu se straduiesc sa zboare.

  RăspundețiȘtergere
 2. Aşa se întâmplă azi prin facultăţi , numai gâşte şi păuni găseşti prin regie..

  RăspundețiȘtergere
 3. @Dada, e o metaforă doar... referirea la sîni exprimă feminitatea, nu e vorba de sexualitate, sau cel puţin, nu asta intenţionam.

  RăspundețiȘtergere
 4. @noiversusvoi, aşa e, aşa a fost peste tot de cînd lumea. şi aşa va fi şi de-aici încolo :)

  RăspundețiȘtergere
 5. sanii sunt, in cultura moderna, doar sexualitate si as adauga din pacate. Nici vorba de feminitate, bombardati cu sani Jabulanii peste tot, cu silicoane enorme, cu goliciuni precoce si pana la senectuti pleostite. Nu mi spune de feminitate ca e desueta. Nu mai amintesc de relatia sani-maternitate ca parca toti sug de oriunde altundeva

  RăspundețiȘtergere
 6. Una peste alta, astea "cu sâni" de cele mai multe ori reuşesc în viaţă... Ce atâţia neuroni? La ce bun? :D

  RăspundețiȘtergere