luni, 18 octombrie 2010

Dorel şi Mirela - amor nebun

Dorel îşi făcea veacul prin Cireşica unde intra în fiecare seară, se oprea în prag şi căuta prin semi- întunericul şi fumul gros din bar, o masă cu cunoscuţi ceea ce nu era foarte greu, dat fiind că era locul preferat al junilor din cartier şi barul avea un aer occidental, atît cît se putea pe vremea accea. Avea banchete din muşama roşie aşezate în separeuri, lumina discretă spre întuneric, iar cînd se lua curentul, nu dispera nimeni, pentru că barmana aprindea lămpi cu petrol şi lumînări.

Vodca era băutura preferată a lui Dorel, dar asta nu înseamnă că se strîmba la o bere sau o poşircă de vin. Nu era genul să facă nazuri şi nici n-ar fi fost frumos din partea lui să refuze, pentru că şi el la rîndul lui cînd lua salariul, omenea şi cunoscuţi şi străini. Mai avea şi obiceiul să pişte chelneriţele de cur şi de aceea, ocazional, în funcţie de inima fiecăreia, avea cîte un cucui în creştet, dar nu se supăra cum făceau alţii de săreau să le bată, ci rîdea şi le făcea cu ochiul, pentru că Dorel iubea femeile.

Nu ţin minte să fi avut vreo fată mai acătării decît în liceu, dar şi aia a fugit mîncînd pămîntul cînd constatase co Dorel n-avea nici un plan de viitor, nici cu ea, dar nici fără ea. Din şirul de pramatii cu care se-ncurcase, cel mai tare s-a evidenţiat Mirela pe care o cunoscuse tot în Cireşica, unde ea, din alt cartier fiind, trecuse întîmplător moartă de beată. Cum şi Dorel era abţiguit bine, dragostea apăru firesc cu pipăieli la vedere, mozoleli şi pahare cu vodcă.

Mirela era cel puţin ciudată chiar şi trează, ceea ce oricum se întîmpla foarte rar, de obicei dimineaţa, dar nu ştiu dacă se pune că şi atunci era mahmură... Era toată crestată pe antebraţe, se tăia cu orice: lame, cuţite, cioburi de sticlă, avea o ancoră oribilă pe umăr şi-o faţă de te băga-n sperieţi. Odată preludiul consumat, dacă nu ceva mai mult de atît, Dorel îşi luă proaspăta viitoare logodnică acasă, unde şi-o traseră toată noaptea, iar toţi vecinii de pe partea lui rămăseseră treji ca lumina pînă dimineaţa cu răcnetele extatice ale Mirelei în urechi. Vasile de la unu bătuse fără succes în calorifer şi coborîse exasperat să le bată-n uşă, dar făcu rapid cale-ntoarsă cînd în prag apăru Mirela goală puşcă, întrebîndu-l amabilă: Tu ce pula mea vrei?
Vasile socoti c-a avut destul simţ civic pentru o noapte şi se-ntoarse la el în apartament şă-şi caute dopuri de urechi.

Dragostea celor doi se dovedise a fi una cu năbădăi şi desigur, cu bătăi din care combatanţii ieşeau la fel de vineţi şi umflaţi la ochi. Dorel n-o putea dovedi, că era făcută bine, iar ea nu-l nimerea de fiecare dată, că el era abil şi subţire şi scăpa prin fente şi eschive.

 Dorel crezuse că-şi găsise nu doar iubita perfectă ce i-o trăgea de-i mergeau fulgii, ci şi tovarăşa de bătură, pînă cînd Mirela îl pocnise din senin cu o sticlă-n cap. În timp ce sîngele-i şiroia pe nasul mare, Dorel înţelese că dragostea e complicată. Mai înţelese şi că orgiile clandestine la care-l cărase ea, se soldaseră c-o blenoragie şi păduchi laţi şi atunci hotărî să pună punct. Dar cel mai greu i se părea să-i comunice această hotărîre grea şi Mirelei.Cînd la cîteva zile, după ce-şi scosese copcile, îndrăzni să-i ceară despărţirea pe cale amiabilă, Mirela îşi tăie venele de la o mînă. Salvare, circ, lacrimi, muci şi milă.

O mai păsui o vreme Dorel milos, că ea ameninţa constant, ziceai că mereu găseşte un cuţit sau o lamă la-ndemînă, pînă intr-o seară cînd Mirela nu se-ntorsese în cuibul dragostei lor şi n-o făcu nici dimineaţa. Abia după două săptămîni transmise printr-un amic comun  că se mutase cu altul care "o înţelegea". Nu se ştie nici pînă azi dacă noul iubit mai trăieşte, că ea s-a prăpădit demult dintr-o ciroză banală şi absolut nejustificată.

4 comentarii:

  1. Frăţică, cu dragostea nu-i de joacă! :)) Mi-am imaginat scena cu Dorel căruia i se scurgea sânjele pe moacă, aşa de bine scrii :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Frăţică, da... greu mai e cu dragostea cînd sîngerezi :D

    RăspundețiȘtergere
  3. @ZWK - Dorel a făcut ce-am zis în postarea de dinainte. L-a tot aşteptat viitorul luminos, doar că el a lipsit constant la întîlniri :)

    RăspundețiȘtergere