miercuri, 6 octombrie 2010

Dezamăgire, numele tău e Caţavencu!

Nu contest dreptul nimănui la a avea o opinie, chiar dacă e contrară opiniei mele. Mă consider o persoană echilibrată care mai sare uneori peste cal, dar momentele acestea sunt destul de rare şi am bunul simţ să-mi dau seama cînd o fac.
Mă întreb de multe ori dacă aş reacţiona diferit în condiţiile în care aş fi plătită să-mi exprim părerile, iar dacă ar veni momentul în care să fiu plătită şi mai mult cu condiţia să mi le schimb radical, aş face-o oare?
Recunosc că-mi plac banii, îmi place libertatea (sau măcar iluzia ) pe care ţi-o oferă banul, dar oare chiar totul poate fi cumpărat ?
Unii ar răspunde cu cinism "da", alţii ar minţi şi şi-ar da cu pumnul în piept jurîndu-se că nu s-ar lăsa cumpăraţi. Alţii ar sta şi s-ar gîndi dacă ar putea umbla prin viaţă cu spinarea încovoiată de povara unor lucruri scrise, spuse, contrar convingerilor lui.
Dacă s-ar construi o cale ferată din spinările încovoiate, am înconjura pămîntul cu ea. Dar calea asta ferată ar avea un mare defect: ar fi toată întortocheată, căci omul cu spinarea curbată n-are leac. Ce-ai strîmbat cu mintea, nu mai poţi îndrepta cu trupul.
Revenind la titlu... Am fost un fan al Caţavencilor şi nu mai sunt, cam de pe vremea în care şi-au pierdut obiectivitatea, cam ca Nică izmenele la scăldat. Adică, fără voia lor. Cu voia stăpînilor.
Azi mi-am pierdut şi respectul pentru ei, pentru imaginaţia şi talentul lor,  pentru că am observat că universul lor creaţional este limitat la o singură persoană, căci cum altfel s-ar putea explica faptul că n-au reuşit să se abţină măcar trei zile de doliu legal să nu scrie despre Băsescu şi familia lui?
Hai mă, că mai era o zi doar, de mîine puteţi pune iar tunurile pe el! AMR: 1 zi, vulturilor!

22 de comentarii:

 1. Caţavencu e dus la vale de multă vreme... Singura simpatică de acolo este Simona Tache căreia prefer să-i citesc blogul personal.

  RăspundețiȘtergere
 2. @georgiana - şi eu o citesc pe Simona.
  Cît despre restul, am tot sperat că-şi revin şi-şi amintesc că sunt o revistă de satiră şi nu o foaie politică de stînga. Dar, degeaba.

  RăspundețiȘtergere
 3. Se pare că totul în presa scrisă este aliniat politic... ce satiră fraţilor...:))

  RăspundețiȘtergere
 4. Îţi dau dreptate, ar fi trebuit să aştepte măcar o saptămână după părerea mea.

  RăspundețiȘtergere
 5. da-i naibii pe toti! nici macar nu poti spune ca-s o apa si-un pamant. da... pentru bani, ce nu face omu'?

  RăspundețiȘtergere
 6. Bai, nu e Catavencu.
  Revista Catavencu a fost scoasa in anii 90 de tatal meu.
  Academia Catavencu este o porcarie furata dupa Catavencu de directorul lor general (mortii lui care e ala, care vrea sa se convinga sa caute Editura Cassandra in anii 90 - au scos reviste ca: Blitz Magazin, Crima, Can-Can, Catavencu, si imediat dupa revolutie cele sexy - Sex-Caprice etc.)
  Director la Editura Cassandra era Ovidiu Nacu.
  Nu el e tatal meu, ci un anume Cristian Vasile. Daca e careva care a auzit de blitz Magazin, sigur a auzit si de cel mai bine platit ziarist al anilor 90, dupa Ion Cristoiu

  RăspundețiȘtergere
 7. Azi citeam o scriere a unei prietene .Se numea"Rufe si mizerii" ,in care scria ceva de genul:
  "Citeam , nu mai stiu pe unde, ca fiecare iubire isi are balconul ei , stil Romeo & Julieta, in care ..mai tarziu...vor fi intinse "rufe" . Trist, nu? Adevarat , da? Si , chiar daca unii au invatat ,in cei sapte ani de acasa deprinderea, de a-si spala "rufele murdare" in familie ...se gasesc altii, in mare treaba, de a le intinde ( pe ele ...rufele altora ) de la unul la altul , manjindu-le de noroi . ... accesand cu stoicism la cea mai urat mirositoare preocupare a tuturor timpurilor."

  RăspundețiȘtergere
 8. Mika, oti eşti tu prea subtilă, ori eu prea dudă, dar nu văd legătura între "rufele murdare" şi postarea asta. Dacă e o metaforă, aş vrea să ştiu cine-şi întinde rufele pe la alţii, eu sau... Cine?

  RăspundețiȘtergere
 9. @zwk, ideea e că vorbim de revista asta: Academia Caţavencu, aşa se numeşte, n-am cum îi spune altfel.

  RăspundețiȘtergere
 10. @Brosu, este aliniat politic: asta demonstrează că noi nu avem oameni de presă, doar postaci la comandă, indiferent de care parte s-ar afla.

  RăspundețiȘtergere
 11. @noiversusvoi, măcar azi, pînă şi-a înfropat mama, aşa era decent.

  RăspundețiȘtergere
 12. @Angela
  Nu era vorba de tine .
  Era un fel de a spune ....
  Presa "intinde rufele" fara macar sa te lase sa le limpezesti .
  Acolo vroiam sa ajung ....
  Obosita????

  RăspundețiȘtergere
 13. @Mika, da sunt obosită, dar chiar şi odihnită n-aş fi înţeles unde baţi. Mi-era că e vreo aluzie la faptul că am postat despre subiectul ăsta şi voiam clarificări. Acum m-am dumirit :)

  RăspundețiȘtergere
 14. Ma bucur ca te-am lamurit.
  Stii bine ca daca vreau sa spun ceva unei persoane ,o fac direct,deci nu-si aveau loc aluziile.
  Soamne bune...si eu sunt obosita. ;)

  RăspundețiȘtergere
 15. Pentru ban şi publicitate lumea nu se mai dă în lături de la nimic şi calcă peste cadavre. Îmi este silă că am împrumutat numai obiceiuri proaste!

  RăspundețiȘtergere
 16. @cristiandima, nu ştiu dacă şi de unde le-am împrumutat: tind mai degrabă să cred că sunt strict ale noastre, pentru că oricît am căutat, un mai mare servilism ca la noi n-am găsit. E drept că pe la lumea a treia, nu m-am prea uitat, unde dictaturile sunt la ele acasă. Dar şi frica e un stimulent la fel de puternic ca şi banul, deci cu ei, poate ne putem compara.

  RăspundețiȘtergere
 17. Goana pentru avere si bani este inexplicabila de cele mai multe ori, grav este ca, de la o vreme exista o ura viscerala care din pacate se inoculeaza populatiei cu orce prilej si pe toate mijlocele avute la dispozitie si acest lucru se datoreaza tot banilor. BANI SUNT BUNI DAR NU SUNT TOTUL, chiar nu mai avem strop de omenie??Niste personaje din aceasta tara au ajuns atat de limitati sau poate tot banul este de vina , incat in momentul in care deschid gura varsa numai ura si jigniri. Oare nu au pic de rusine inteleg sa critici ce crezi ca nu este bine dar nu cu ura. Pentru ura unora se distruge si ce este bun. Nu este normal!!!

  RăspundețiȘtergere
 18. Ai dreptate cu catavencii! Si eu simt la fel. Tata Vantu le adie prin toti porii...

  RăspundețiȘtergere
 19. @anonim, asta spun şi eu... ura ne mănîncă de vii.

  RăspundețiȘtergere