sâmbătă, 25 septembrie 2010

Poliţiştii să demonstreze în izmenele proprii, nu în uniforma statului!

Iată că în Romania, golanii poartă uniforma statului şi cu totul "spontan" îi strigă Preşedintelui ţării "javră ordinară", demonstrînd astfel dacă mai era nevoie, că romanul s-a născut poet, dar şi mitocan.
Trecînd peste mîrlănia manifestată, consider că "spontaneitatea" a fost bine calculată, pentru că doar miliţienii au simţit nevoia să-şi dea caşchetele şi poalele peste cap, iar jandarmii nu.
Explicaţia e simplă: jandarmeria e structură militară şi nu li se permite să facă grevă, iar poliţiştii au statut de funcţionari publici. Cu toate astea, în virtutea faptului că noi le plătim uniformele, bocancii şi caşchetele, ar fi trebuit să demonstreze în civil, nu în uniforma ţării pe care o slujesc.
Am văzut azi o mulţime de vuvuzele la TV indignate că Băsescu a renunţat la escorta poliţiei. Cel mai hilar argument cu care s-a arătat dezaprobarea pentru asemenea îndrăzneală din partea Preşedintelui, a fost dat de un neica nimeni: Băsescu e scorpion, se va răzbuna. Am rămas interzisă.
Sunt sătulă pînă peste cap de mizeria fără precedent din politica romanească. Mi-e scîrbă de tîlharii care-şi simt ameninţată libertatea şi profită de faptul ca deţin posturi de televiziune. Mi-e silă de proştii mînaţi de lideri de sindicat îmbuibaţi, de preşedinţi de partid ce par mai degrabă crescuţi la cort şi de ziarişti fără coloană vertebrală, care pentru banii potriviţi ar scuipa-o şi pe mă-sa în direct la televizor.
Nu ştiu unde duc toate astea, dar am sentimentul că spre nimic bun şi de aceea invit pe toţi cei ce simt şi gîndesc ca mine, să ia atitudine cum pot, unde pot, pentru că prea mult timp în istorie oamenii cu bun simţ au preferat să tacă şi să se supună tîrîtoarelor, pe motiv că nu pot coborî la acelaşi nivel. Eu una, n-am de gînd să mai tac şi nici să mă supun şi-o spun răspicat: Băsescu e Preşedintele meu!
Şi da, sunt scorpion ca el şi am fost mîndră întotdeauna că sunt, dar cu atît mai mult azi, pentru că Preşedintele a dovedit că are onoare, cuvînt şi concept străin clasei politice desfrînate cu care ne-am pricopsit!


P.S. Aud că la demonstraţia "spontană" au participat şi vameşii, ceea ce mă face oarecum să rîd, ei fiind de departe o categorie defavorizată.
În alte ţări de mai la vest şi nu neapărat, presupun că atare spontaneitate ar fi fost răsplătită cu nişte bastoane la fel de spontane pe spinare.

P.P.S. Cine doreşte să trimtă mailuri de susţinere Preşedintelui, pot s-o facă la adresa: procetatean@presidency.ro. Eu am făcut-o deja şi este inţiativa mea.Nu concep ca un om să fie înjurat şi să nu simtă că are un sprijin.

28 de comentarii:

 1. ai atins un punct important. Cred ca era mai bine daca faceau manifestatia in civil. Cat despre Presedinte, fiecare au parerea lui. Politica insa e manata de afaceri, afacerile sunt sustinute de politica si asa, in cercul asta vicios, sunt trasi prin rasnita prostii de rnad care tre sa renunte la paine ca sa dea dari la stat. Be happy, we live in a crazy world.

  RăspundețiȘtergere
 2. Manuel, pe mine mă deranjează cel mai mult faptul că au fost manipulaţi. Cît despre Preşedinte, deja ştii care este părerea mea şi-ţi mulţumesc că mi-o respecţi.

  RăspundețiȘtergere
 3. @georgiana, te tot sun de o oră, am crezut că eşti bolnavă! Ştiu că subscrii :X

  RăspundețiȘtergere
 4. toti oamenii presedintelui au apucaturi de cenzori?
  de ce nu ma mira?

  RăspundețiȘtergere
 5. pai cred ca titularul blogului
  am postat si ieri
  e drept ca l alimita ca m-am aprins, dar nu intratat cat sa fie sters comentariul

  RăspundețiȘtergere
 6. Dada, nu ţi-am şters nici un comentariu, de fapt nici nu a apărut niciunul. Nu obişnuiesc să şterg ce nu-mi convine şi nici moderatul nu e pus.

  RăspundețiȘtergere
 7. ciudat.
  ieri era afisat azi nu

  misterele netului sau oamenii mariei sale chiar sunt eficienti

  RăspundețiȘtergere
 8. Dada, îţi dau cuvîntul meu de onoare că nu a fost nici un comentariu de la tine. Te rog, nu exclude posibilitatea ca tu să fi omis să-i dai postare.

  RăspundețiȘtergere
 9. am mai fost eu bou la viata mea, dar niciodata atat de vizibil. daca insa asta e explicatia ma duc sa stau de vorba cu mine cateva minute. nu se face asa ceva. am sa ma cert aspru

  RăspundețiȘtergere
 10. Dada, îmi pare rău că nu mă crezi. Mi-am dat cuvîntul, altceva nu am ce face.

  RăspundețiȘtergere
 11. Draga mea , intri pe un teren minat. Iti apreciez curajul, si iti doresc sa fii o mare revolutionara. Si o sa te si consolez daca o sa "ti-o iei" pentru ca ceea ce faci tu , si mai ales, femeie fiind, s-ar putea sa iti aduca si multe comment-uri rautacioase.Bafta!

  RăspundețiȘtergere
 12. @minoki- ştiam la ce mă expun de dinainte de a posta. Cred c-o să fac faţă şi comentariilor, pe care cred că ştii că nu le şterg niciodată, exceptînd cele injurioase. Merci de susţinere, te pup :)

  RăspundețiȘtergere
 13. Aici dă-mi voie să am altă părere. Băsescu nu e președintele meu de mult timp, din păcate, Și nici al pacienților mei, dacă ar fi să-i cred, și nu văd de ce nu i-aș crede. Mă bucur că mai este încă președintele unora.
  Despre polițiști, că să zic. Sunt un rău necesar. Demoralizându-i și marginalizându-i nu vom reuși decât să-i motivăm și mai puțin ca să ne apere viețile. Și să nu vină nimeni să zică că asta e datoria lor oricum. Sunt slujbași, nu apostoli. Plătiți prost, vor fi mai deschiși spre șpagă și neglijență. Bine că judecătorii și-au tras salarii și pensii absolut indecente, pentru ca -vezi doamne!- să fie feriți de tentațiile mitei. Să văd pe cine vor mai judeca atâta timp cât polițiștii n-or să le mai dea pe mână hoții, violatorii și criminalii.
  Între un stat polițienesc și dictatură, îl prefer dintotdeauna pe primul.

  RăspundețiȘtergere
 14. Uniforma cu care sunt imbracati politistii este platita din banii contribuabililor la fel ca si salariul presedintelui. Atat presedintele cat si politistii sunt in slujba statului. Politia romana nu este platita de Basescu si deci are tot dreptul sa spune ce gandeste chiar daca este vorba de presedintele tarii, mai ales cand acest presedinte este Basescu. Ce legatura are uniforma cu nemultumirea politiei? De ce sa nu demonstreze imbracati in haina pe care eu si tu le-am dat-o. Hainele lui Basescu sunt platit-e tot de noi si el isi permite sa injure pe cine vrea imbracat in acele haine. Am inteles ca esti probasista dar incearca sa fii si obiectiva, mai cu capul pe umeri. O zi buna si "Sa traiti bine".

  RăspundețiȘtergere
 15. abel, dacă nu înţelegeai că-s pro-Băsescu, după ce tocmai am spus-o eu în postare, era cel puţin ciudat :))

  RăspundețiȘtergere
 16. silavaracald, stat poliţienesc şi dictatură, mi se pare aceeaşi mîncare de peşte. De bună ce-a fost poliţia şi sistemul juridic de douăzeci de ani încoase, au stat la puşcărie doar babe ce s-au certat pentru un şanţ şi hoţi de găini. Să nu ma vorbim de cîtă şpagă au luat şi iau în continuare cei de la circulaţie. Totuşi, nu înţeleg cum se face că oameni deosebiţi ca tine, culpabilizează un singur om pentru tot ce nu merge în ţară.

  RăspundețiȘtergere
 17. @abel, merci pentru grija capului meu, vezi-ţi te rog de al tău şi de ortografie.
  Să tropăiţi şi voi bine.

  RăspundețiȘtergere
 18. Era să uit abel, ia pune mîna niţel şi informează-te şi aşa vei afla că Poliţia nu are voie să participe la manifestări de stradă. E interzis prin lege, iar dacă nici ei nu respectă legea, atunci ce să te mai aştepţi de la cetăţeni?

  RăspundețiȘtergere
 19. Angela, nu-l culpabilizez doar pe el, ci întreaga clasă politică care (scuze!) n-a putut scoate în față o persoană responsabilă și cu adevărat puternică. Pe undeva, chiar mi-e milă de el. Și notează că-l cunosc personal, nu de azi, de ieri. Nu mă reprezintă fiindcă se (și ne) conduce după principii pe care eu le dezavuez. Am decis că nu mă reprezintă din momentul în care a devenit șeful PD-ului, când am și ieșit din politică pentru totdeauna, fără surle și trâmbițe. A fost o experiență interesantă, dar pe care n-aș mai vrea s-o repet, tocmai din cauza unor asemenea oameni.
  De faptul că în pușcărie nu ajung marii corupți sunt de vină mai mulți, printre care DNA-ul, judecătorii care-i scapă pe marii bandiți și nu în ultimul rând președintele, care și-a axat campania electorală pe stârpirea corupției. ”Mogulii!”
  Discuția ar putea continua la nesfârșit. Nu fac politică, că face destulă bărbatu-meu și pentru mine, dar am deptul la opinie, o opinie care de multe ori nu e identică cu a lui. Și opinia mea în problema asta e că băsescu nu mai este președintele românilor, ci doar un om cu probleme de educație și de sănătate, din ce în ce mai singur și mai speriat de repercursiuni, făcând greșeli după greșeli. Păcat! Părea un om politic. Nu este decât o persoană.
  Și cu asta am cam terminat ce am avut de zis pe tema asta pe care nu merită să irosesc mai mult timp și energie. :)

  RăspundețiȘtergere
 20. Politistii au gresit pentru ca nu trebuiau sa incalce legea, in primul rind.

  Daca politistii incalca legea, cum ne putem astepta sa o apere.

  Politia trebuie sa pastreze linistea si ordinea publica si in cazul unei demonstratii trebuie sa fie un EXEMPLU de buna purtare. Nu e cazul.

  Iar ca sa arunci cu haina de serviciu indiferent pentru ce motiv, este si topirlaneste si lipsa de respect pentru banul public din care aceste haine au fost cumparate.

  RăspundețiȘtergere
 21. corect! cine se mai poate simţi în siguranţă cu asemenea "păzitori"? Preşedintele, în nici un caz. Încep să mă tem de ceea ce e mai rău...

  RăspundețiȘtergere
 22. http://www.reportervirtual.ro/2010/09/politia-basescu-si-deontologii.html

  RăspundețiȘtergere
 23. Art. 45
  …(1) Poliţistului îi este interzis:
  b) să exprime opinii sau preferinţe politice la locul de muncă sau în public;
  e) să declare sau să participe la greve, precum şi la mitinguri, demonstraţii, procesiuni sau orice alte întruniri cu caracter politic;

  Art. 43
  Poliţistul este obligat:
  d) să aibă o conduită corectă, să nu abuzeze de calitatea oficială şi să nu compromită, prin activitatea sa publică ORI PRIVATĂ, prestigiul funcţiei sau al instituţiei din care face parte.”

  RăspundețiȘtergere
 24. Multumesc pentru comentariu Angela ! Uite ce comentarii am primit de la soldatii lui Vanti si Felix pe forumul RTV, unde l-am postat :

  SS Gerard, care a recunoscut ca e platit de RTV:

  N-am nicio treabă, urât idol ţi-ai ales şi cam ˝fermecat˝. Îţi spun şi ţie, 2 ˝duri˝ portocalii m-au lăsat în legea mea - deci nu m-au contestat: proşti consilieri are, faceţi ceva şi alungaţi-i, rezultatele sunt catastrofale. Şi cred că sunt ˝consiliere˝. Una are ochi umezi, e brunetă şi poartă ochelari - îi sapă groapa, alta e blondă (vopsită) - tot la fel (nu eşti tu - tu eşti doar posedată). El ascultă - e ˝efeminizat˝ - dar proaste sfaturi primeşte de a ajuns în halul ăsta. Lăsaţi-l să gândească cu mintea lui, altfel îi săpaţi groapa, nu realizaţi?

  La menopauză - cică unele doamne pot avea stări nevrotice, halucinaţii şi mulţi pitici pe creier!

  Blogosfera e un mare rahat virtual, o parte infimă dintr-o viaţă adevărată. Eu azi am câştigat şi bani, am băut şi o bere, am făcut şi sex şi ...acum o frec şi virtual. Tu - doar virtual?

  Scris de catre delta_d - platit de Felix si adus de pe Antena 3

  numai tâmpiții și idioatele își imaginează lovituri de stat.

  RăspundețiȘtergere
 25. Alexa, era de aşteptat. Faptul că eşti femeie te face vulnerabilă în concepţia dinozaurilor misogini care consideră că locul femeii e la cratiţă. Iar partea cu menopauza e argumentul suprem pe care-l poate arunca un gibon în faţa unei femei. Încă n-am auzit să-şi reproşeze unul altuia cum că n-ar mai fi buni pentru că-s la vîrsta andropauzei. Mentalitate de nheanderthalieni cu ghioaga pe umăr şi sper că nu te laşi afectată.

  RăspundețiȘtergere
 26. Superb... poza face mai mult decât orice descriere a arhetipului alegătorului PSD...

  RăspundețiȘtergere