duminică, 12 septembrie 2010

De funie în casa spînzuratului

Discuţie pe holul spitalului, voci de bărbaţi, ton conspirativ:
- Intraţi doar cîte doi în linişte, să nu atrageţi atenţia, să nu deranjaţi
Urmează nişte şuşoteli şi mă gîndesc că spitalul e sub asediu, s-au infiltrat spionii, ruşii, americanii, zerozeroşapte. Aud paşi care se-ndepărtează, uşi care se-nchid, mă-nfior de emoţia necunoscutului şi crap de curiozitate.
Trec două minute şi aud bărbaţi cîntînd. Îmi cad umerii, sunt dezamăgită, tristă... Nu tu spioni, nu tu acţiuni în forţă, sunt pocăiţii de la biserica de lîngă spital; au venit să cînte păcătoşilor şi necredincioşilor bolnavi de leucemie despre raiul care-i aşteaptă.
Sunt sigură că asta le-a ridicat moralul, eu una m-aş fi însănătoşit subit şi i-aş fi aruncat pe geam de la etajul 8, apoi aş fi răcnit "minuneeeeee, am scăpat de cancer!"

16 comentarii:

 1. Din pacate de maine incolo sunt credincios ,incepe vacarmul si nu stiu ce m-ar putea scoate din el inafara de puterea divina!

  Ia stai asa,pocaitii astia sunt un fel de lautari divini nu?Dedicatii accepta?

  RăspundețiȘtergere
 2. @noiversusvoi, i-am văzut şi-n parcare cînd am coborăt şi m-a gîndit ce reacţie ar avea dacă aş scoate 10 lei şi aş zice: Bagă tată şi mie un psalm de inimă albastră, să pice sămînţa de floare din gura pirandele din faţa spitalului!

  RăspundețiȘtergere
 3. M-ai facut sa rad,aveam nevoie de un "sut in fund" pentru maine! :)))

  Cred ca ar fi sunat cam asa :

  Tu esti mare jupaneasaaa
  Solo(claviatura)
  Tu cand vei intra in Rai,o sa calci doar pe parai
  O sa ai norisor VIP , zeci de ingeri sa tresara
  La un simplu BIP

  RăspundețiȘtergere
 4. Nu te mira ! ai in Arad o miscare cu aprox 6000 de membrii care se inchina "doamnei "si "domnului"( domnul fiind in viata) si care se aprovizioneaza cu "apa doamnei " imbuteliata la pet in variante : plata si carbozificata , bineinteles cu puteri miraculoase

  RăspundețiȘtergere
 5. Daca o bei iti trece tot . Tot ce ? Tot ce vrei .

  RăspundețiȘtergere
 6. Cam rautacios comentariul tau vis'a'vis de martori.. e doar o parere.. Oamenilor cu probleme mari de sanatate nu le trebuie prea multe ca sa fie fericiti!
  O zi frumoasa!

  RăspundețiȘtergere
 7. ai dreptate Ana Maria, trebuie doar să le aminteşti de cîte ori se poate că or să crape curînd şi se simt imediat mai liniştiţi.

  RăspundețiȘtergere
 8. ha! ha! acu' rad de ultimele doua comentarii :))

  RăspundețiȘtergere
 9. ha ha... si eu care credeam ca sunt singura amatoare SA ASISTE la scene de scandal :)). deprimante zile....

  RăspundețiȘtergere
 10. Prozelitism, asta fac. Omul în suferință grea se agață de orice. Dacă i-ar ajuta la modul concret, adică să-i ducă pe unii dintre ei în străinătate, la clinicile unde ar putea fi salvați, mi-ar inspira respect. Așa, doar suspiciuni.

  RăspundețiȘtergere
 11. bai, cine are cancer / leucemie???

  RăspundețiȘtergere