vineri, 2 iulie 2010

Mircea, sau cum poate distruge erecţia o amiciţie

                                             Foto: Bogdan Stanciu

Mircea stătea la doi şi semăna mult cu mă-sa: mic, bîlbîit, bălos la colţurile gurii şi prost ca noaptea. Cînd a împlinit 16 ani, părinţii au hotărît că evenimentul este atît de important pentru omenire încît, trebuie sărbătorit cu abundenţă de cărnuri de care "făcea rost" mereu capul familiei, merceolog pe la Alimentaţie publică, cu Cico şi lichior Primula.
Au invitat toată junimea blocului, cu vîrsta între 14 şi 18 ani, plus nişte rubedenii de-ale lor de la ţară ce veniseră însoţiţi de miros de grajd şi spray-uri Denim, cadou pentru sărbătorit.
Mircea, în culmea fericirii, făcea pe Dj-ul la magnetofonul Majak, cu care se fălise afară preţ de doi ani şi pe care abia acum avea ocazia să-l arate celor ce nu crezuseră că-l are. La Mircea în casă nu fusese niciunul dintre prietenii lui şi nici vecinii mai îndrăzneţi n-au trecut vreodată mai departe de bucătărie, afară de domnul Costa, instalatorul şi unicul amic al familiei.
Mama lui Mircea căra tăvi cu şniţele de-un deget de groase, nebătute, semn de prosperitate, în vremuri în care statul la cozi făcea parte din viaţa zilnică. Făcuse şi chiftele pe care le aranjase pe platouri ornate cu roşii şi telemea şi frunze de salată verde, prăjituri şi sărăţele.
Fiu-său rînjea, bîţîindu-se  pe Boney'M, încercînd să antreneze puştimea aşezată timid pe lîngă pereţi, pe scaunele îmbrăcate în huse prinse cu fundiţe şi pe canapeaua deasupra căreia nişte cerbi se adăpau pe-un peretar gros, prins din loc în loc cu cuiţe.
Abia după cîte-un păhărel de lichior şi cedînd invitaţiilor repetate, se ridicară la dans, bălăngănindu-şi mîinile pe lîngă corp, fiecare încercînd să se uite oriunde altundeva decît la cel din faţa lui, mai cu seamă că mama lui Mircea stătea curioasă şi rînjea în cadrul uşii, privindu-şi odorul suspect de roşu la faţă.
După încă un păhărel cu lichior, Mircea decise că e cazul să pună un blues şi o invită pe Mariana la dans. Ea se ridică fără chef de pe canapea, zicîndu-şi în sinea ei că un dans cu aschimodia n-o s-o omoare. Îi puse mîinile pe umeri, el pe mijlocul ei şi începură să se clatine dintr-o parte în alta.
El o privea fix, cu rînjetul ăla bălos pe faţă, ea se uita pe pereţi şi-şi dorea ca melodia să se termine cît mai repede. Mircea o trase mai aproape şi-şi lipi coapsele de ale ei, ea îi înfipse coatele deasupra umerilor să-l ţină la distanţă,  moment în care îi simţi erecţia pe burtă. Îl impinse, dar el rînjea mai departe, iar rînjetul lui tîmp spunea: vezi ce am eu aici? Fata se înroşi de furie, de jenă şi-i dădu un brînci ce-l aruncă pe-un scaun şi se refugie în bucătărie, unde se oferi să ajute la spălatul vaselor. Peste cinci minute inventă scuza că are de învăţat şi se duse acasă scîrbită şi şocată.
A doua zi, Mircea stătea singur pe banca din faţa scării, cu un pachet de cărţi de cruce în mînă şi-i zise nevinovat fetei ce ieşea :
- Mari, jucăm?
- Du-te dracului de prost!
- Ce ţi-am făcut mă, eşti nebună?
- Îţi dau două peste ochi de vezi stele verzi. Era furioasă şi acum că nu mai era nimeni prin preajmă, ştia că ea deţine controlul.
- Dacă dai, dau şi eu, se cocoşi Mircea, moment în care un pumn în moalele capului îl lăsă năuc. Scăpă cărţile din mînă, dar n-avu vreme să se dezmeticească: fata îl prinsese de păr şi-l scutura în toate părţile. Cînd îi dădu în sfîrşit drumul, Mircea îngăimă din capul scărilor unde ajunsese din doi paşi:
-Nebuna dracului ce eşti, tîmpită şi proastă!
Din ziua aceea nu şi-au mai vorbit, s-au salutat de ochii lumii, iar ea nu l-a mai privit niciodată altfel decît încruntată şi din toţi anii în care se jucaseră împreună, singura amintire care-i rămăsese fetei  a fost erecţia aia nenorocită.
                                      

25 de comentarii:

 1. Mircea a ajuns inginer iar Mari a devenit scriitoare

  RăspundețiȘtergere
 2. Super fata. Da' continuarile nu ni le dai?

  RăspundețiȘtergere
 3. @Kaos, n-avea Mircea cap de nici o facultate, aşa că a devenit electrician din cîte ştiu eu :)

  RăspundețiȘtergere
 4. @Zwk, ce continuare? Picanterii de mai tîrziu? N-ai să vezi aşa ceva :))

  RăspundețiȘtergere
 5. Asta mi-a placut mult Angela :) Iti multumesc ca mi-ai insorit ziua asta de vineri la servici.

  RăspundețiȘtergere
 6. @gigi, vezi cum am eu grijă să nu vă plictisiţi la serviciu? Îmi vine să mă pup :D

  RăspundețiȘtergere
 7. Şi ziua mea! Savuros, Angela, savuros :)

  RăspundețiȘtergere
 8. Am sa citesc la noapte sa vedem cum sta treaba cu "insoritul la serviciu "

  RăspundețiȘtergere
 9. errectie prin definitie e : ERÉCȚIE ~i f. Schimbare a volumului unor țesuturi sau organe (în special genitale) sub influența afluxului de sânge. [G.-D. erecției] /<fr. érection, lat. erectio, ~onis sau putem considera erectie : trimful simturilor si al sentimenteleor acupra ratiunii si al instinctelor primare (ex: reproducere) ....ai dreptate mariean , inca nu stim ce e erectia ....trebuie sa mai exersam:)

  RăspundețiȘtergere
 10. Adica marirea volumului pupilei poate fi considerata o erectie .

  RăspundețiȘtergere
 11. Angela , problema care ma framanta este alta : de vreo 30 de ani ma chinui sa aflu ce e aia o erectie si mi-e teama sa nu treaca prea mult timp si sa raman doar la stadiu de teorie . Asta ca leu care despica firul in 16 .
  Multumiri dl gigi.

  RăspundețiȘtergere
 12. @Viorel, eu zic să te rezumi s-o constaţi, cît mai poţi :))

  RăspundețiȘtergere
 13. Gigi ! nu vorbesc cu tine ca ai dintii pusi !

  RăspundețiȘtergere
 14. Problema n-a fost că Mircea a avut erecţie ci că avea bale la gură, nu? :D

  RăspundețiȘtergere
 15. georgiana, nu mă face să înjur iară :))

  RăspundețiȘtergere
 16. De obicei erectia...distruge o prietenie.
  De aceea intotdeauna am urmat sfaturile unora si pana la urma ,unul din principiile mele : "niciodata sa nu te incurci cu colegi,prieteni,prietenii prietenilor " :d .

  RăspundețiȘtergere
 17. @Mika, păi cine s-a încurcat? Eram copii! Că l-a luat pe ăla erecţia pe dinainte, n-a fost nici vina şi nici invitaţia mea :))

  RăspundețiȘtergere
 18. Am si eu o nedumerire. De ce a trebuit sa pocnesti pe bietul baiat doar ca a avut erectie? Din cauza faptului ca nu am avut educatia necesara in materie de sex, intr-adevar ne facea sa nesimtim penbil . Am patit si eu o faza din asta si nici macar nu stiam ce se intampla.Am povestit la toate prietenele mele pana s-a gasit una mai "invatata" sa-mi explice si mie ce si cum. Dar de aici si pana sa iau omul la bataie....doar ca m-a strans mai tare in brate si a avut o erectie nevinovata...

  RăspundețiȘtergere
 19. @minoki, dar nu era nevinovata deloc. Dacă i-ar fi dat drumul, era altceva. Asta a fost de fapt problema, nu erecţia în sine.

  RăspundețiȘtergere