luni, 5 iulie 2010

Album duminical

Azi de dimineaţă am redescoperit cuvintele; spuse, nu scrise şi mi-am dat seama că poate am evoluat în scris, dar am uitat să vorbesc.

M-am întîlnit cu doi vechi amici, unul dintre ei e absolut genial, celălalt e frumos, deci nu e genial, doar inteligent, ceea ce e deja o contradicţie în termeni ( să mă ierte dacă mă citeşte) şi cu toate că am ezitat să mă aşez la masa lor pe o terasă de pe corso, dintr-o sălbăticire progresivă ce a evoluat în ultima vreme, am cedat unui impuls pe care mintea mi l-a dictat şi-am stat cu ei la o cafea.

A trebuit să-mi trezesc creierul, pentru că în preajma lui Cezar, nu poţi sta cu un creier inert, cu o minte bleagă, sau să mimezi sub o mască sau alta, că înţelegi. Cu toate că am trecut printr-un întreg proces de recunoaştere, de revenire, de dezmeticire, de eliberare de teamă şi de toate angoasele de care sufăr, am putut asista la un regal, acela al limbajului elevat, al analizei, al filozofiei de cafenea şi mi-am adus aminte cum e să vorbeşti, cum e să comunici  altfel decît la modul expeditiv, practic.

Încet, încet, soarele a ajuns la fotoliul pe care stăteam; m-a încălzit aşa cum m-au încălzit cuvintele, ideile, contradiţiile şi credinţele pe care le-am împărţit într-o oră şi jumătate. Apoi m-am dus la piaţă, să nu se închidă.

Am îmbinat pragmatismul mult hulit cu idealismul şi-am cumpărat zarzavat.

Zîmbind.

7 comentarii:

 1. Se pare ca uneori e indicat sa facem asemenea exercitii !:) brainstormingul a cam disparut in ideea in care sa imbini placutul cu utilul !
  Misto duminica !
  la mai multe revelatii si recunoasteri a sinelui !
  Zack Catz

  RăspundețiȘtergere
 2. Eu nu sunt mereu fan al discutiilor elevate, tocmai pentru ca am creierul obosit si mai mereu in crengi, dar, uneori, simt un fel de foame de conversatii frumos argumentate, sinusoide din cuvinte... e minunat sa cunosti oameni care stiu sa jongleze cu logica si cuvintele.

  RăspundețiȘtergere
 3. esti norocoasa ca ai avit cu cine sa mai exersezi. in momentul de fata parca duc si eu dorul de o discutie face to face cu cineva, care sa-si faca si timp pentru mine, cu care nu pot numai flecari. oricum e bine sa le faci pe amandoua.

  RăspundețiȘtergere
 4. Teoretic Anca , totusi practica ne omoara .

  RăspundețiȘtergere
 5. Mi-a fost bine, mi-am amintit cine sunt. Sper să nu uit iar :)

  RăspundețiȘtergere
 6. Posibil sa ducem toti dorul unei discutii inteligente face to facemotiv pt care ne mai citim pe blogger. Distanta , timp , resurse ..samd

  RăspundețiȘtergere
 7. Inteleg perfect starea, numai ca eu de mult timp nu mai vad in jurul meu oameni interesanti, iar salbaticirea e in continua crestere.

  RăspundețiȘtergere