joi, 17 iunie 2010

Mi s-a întors norocu'

Cum bine sugerează şi titlul, norocul meu s-a întors azi, sper că definitiv, irevocabil şi imperturbabil .
După ce m-am baricadat în casă în scop de tras aghioase de frumuseţe, lene şi stat noaptea bufniţă pe net, aud o bubuitură, o frînă teribilă. Aştept cîteva momente să-mi bată cineva la uşă, să-mi spună că  maşina pe care o iubesc nefiresc de mult, e praf.
Cînd tensiunea a atins cote de avarie şi bănuind că pînă să mă anunţe cineva, trebuie musai să-şi dea cu părerea la faţa locului în stil pur romanesc, am decis să ies neanunţată.
La poartă, inima a început s-o ia razna şi să bată invers. Am mai făcut doi paşi şi sîngele mi s-a dus tot în picioare, a stat acolo oleacă lăsîndu-mi creierul pe uscat, apoi a pornit iar în sus, de era să-mi iasă pe urechi. Pe spaţiul verde, un Sandero d-ala jucăuş din reclamă era proptit în stîlp cu spatele praf şi părînd înfipt în   Neagra mea, peste drum o camionetă de la Fan Curier buşită-n faţă şi un Seat belit pe-o parte, parcat regulamentar.
Observ în două secunde că nimeni n-a păţit nimic deşi nici nu mi-a trecut prin cap să verific, dat fiind că participanţii la eveniment păreau vioi şi căcaţi pe ei de grija permiselor, m-am îndreptat cu bîţîieli şi tremurături de Neagra mea. Pînă am ocolit Sandero ăla, mi s-a părut c-a trecut un an. De căsnicie, deci nu oricum, să ne-nţelegem.
Am ajuns în unghiul din care am putut constata că între cele două maşini era un spaţiu de cel mult doi centimetri, moment în care toţi gură cască s-au grăbit să-mi adune falca de pe jos. Îmi căzuse de uimire, bucurie, bine că n-a călcat nimeni pe ea.
M-am întors să-mi iau cheia, am tras-o pe Neagra mai în faţă, să fiu sigură că nimic n-o mai poate atinge şi-am intrat în curte tremurînd de emoţie, fericire şi dragoste neţărmurită, dar şi cu gîndul ce încolţea ca un lujer de floare în creieraşul meu neobosit şi plin de idei: Mi s-a întors norocul, pentru că în mod normal, eu trebuia neapărat să fiu o victimă : Fan Curieru' ăla ar fi intrat în Neagra, iar Sandero-ul a fost pavăza mea protectoare!
De aici pînă la convingerea că norocul s-a-nfrăţit cu mine pe vecie, a lipsit doar o nano-secundă. Încă mai stau cu ochii beliţi, anticipînd cîştiguri fabuloase la loto şi excursii de vis în Bora Bora, de aceea care îndrăzneşte să mă scuture şi să mă trezească la realitatea plină de datorii şi căcat, îi promit o bătaie cu biciul. Şi nu, n-am să fiu îmbrăcată-n piele!

25 de comentarii:

 1. hahahah!
  i-ai incurcat pe ai mai masochisti :)))

  RăspundețiȘtergere
 2. @FataDinLuna, lasă să simtă şi ei gustul caftelii adevărate :D

  RăspundețiȘtergere
 3. black velvet :) vezi ca e si o melodie:P

  RăspundețiȘtergere
 4. desi velvet inseamna cativea....sunt somnoros...revin
  :)

  RăspundețiȘtergere
 5. Daca'ti atingea "Neagra" cu siguranta ar fi fost din cauza lui Boc si a dictatorului Basescu! :D

  RăspundețiȘtergere
 6. @gigi, ba mai bine-n trening, să am libertate de mişcare.

  RăspundețiȘtergere
 7. @georgiana, categoric! Mai dădeam vina şi pe Udrea, că altfel nu e se poate. Afară, afară, frumoasele din ţară!

  RăspundețiȘtergere
 8. ok, deci daca ma fac ca bag fro doo picioare in portiera lu´neagra, te echipezi in treling si ma bati cu biciu´?! promiti?

  PS-daca da, sa dai taretare, ca´s insurat de ...zece ani:o))))

  RăspundețiȘtergere
 9. @garcea, îţi promit o bătaieee... soră cu moartea :D

  RăspundețiȘtergere
 10. angela fata, te ajut si eu daca vrei (la faza cu garcea). am mare chef sa bat pe cineva si mi-ai face o mare onoare. cum esti foarte norocoasa cred ca-l omoram sigur. oricum, ma uimesti rau de tot. si eu imi iubesc masina dar n-as tremura din toate madularele pentru ea sub nici o forma. mai ales ca-i dadeam pe aia in judecata cat sa-mi iau o porshe...

  RăspundețiȘtergere
 11. ce porche să iau de pe unul care plîngea lîngă un Sandero? Poate de era un cocalar cu beemvee...
  Cît despre garcea, îl batem doar amical, că-i de treabă şi mai e şi însurat de 10 ani, fată... nu e chinuit destul săracu'?

  RăspundețiȘtergere
 12. da fata da si eu sunt cu al meu de 22 de ani. merit si eu o compensatie la cat sunt de chinuita.al meu are 2m si 120kg. pe el mi-e frica sa-l bat ;)

  RăspundețiȘtergere
 13. @Anca, cheamă nişte vecini mai săritori, să-l ţină :))

  RăspundețiȘtergere
 14. nush ce-oi fi asa de toanta ca nu mi-a trecut prin cap. ca am niste capre de vecini ceva de groaza :)). oricum merita incercat ;)

  RăspundețiȘtergere
 15. Georgiana , ma intreb de unde vine denumirea de "neagra" , de-ti tremurau picioarele. Eu iubesc bancile la care am datorii deoarece sunt singurele care imi trimit scrisori , ori asta se numeste relatie , ca tine de vreo cativa ani.
  Anca , sunt familii in care lucrurile se rezolva fara violenta , de ex Borgia . Mmm? Iti spune ceva ?
  Felicitari Dlui garcea ( cum faci sa rezisti atat? )

  RăspundețiȘtergere
 16. Iaaaa am devenit celebru peste noapte. Da´mi place cind se incinge discutia. Ce poate fi mai frumos in viata decit o bere rece si palavrageala off topic pe net?

  Da´va rog io luati dracu´fantezia asta de pe mine:o)) Auzi, Angela si Anca, napustindu´se asupra mea. Mai ales ca io sunt ashea mai plapind, abia rasar cu 1,70 din podea. Da´ si pe latime. Brrr masaj extrem.

  Cu rezistenta ;o) e relativ simplu: io de felul meu sunt tolerant fata de problemele majore ale emanciparii feminine si le tratez cu o relaxare care o scoate din minti pe consoarta mea. Adica io daca sunt in stare sa pun aspiratoru´, spal baia&wc, si mai ales sa gatesc de enhspe ori mai bine ca ea, tre´musai s´o dau in shovinisme d´astea de doi lei cind o vad cum se lupta cu o cutie de fro 40 de kile pe scari? Mai ales ca, contine dulapu´ala de la ikea pe care si l´a dorit foarte mult. N´ar fi oare un semn de gelozie ieftina? Doar pt ca arat la rindul meu ca un dulapior, sa ´mi vars complexele pe un maldar de surcele presate? Nu nene, o incurajez „ hai ca poti, sunt convins. Eu cred in tine!“

  Sincer Marieane, mi´a venit de citeva ori sa´mi iau punga de un leu pe care am zburat pina´n bavaria(de covor nu mi´au ajuns banii) da´cind m´am gandit unde ma intorc si mai ales in ce s´a transformat…ce zici pungo, mai incercam odata?
  iar m´am lungit. Bua, pe voi nu v´a invatat nimenea "don´t feed the troll" ??

  RăspundețiȘtergere
 17. baga la loto, nu sta.
  acu cat e norocu' fierbinte

  RăspundețiȘtergere
 18. imi pare rau de masina ta. Cat despre castigurile la loto, keep dreaming. Dar sunt convins ca am sa castig eu potul cel mare :P

  RăspundețiȘtergere
 19. @ZWK, loteria romana e aranjată din cîte am auzit, aşa că-i las potul cel mare lui Cristi M

  RăspundețiȘtergere
 20. gniiiih cu greu da´ma voi abtine.

  RăspundețiȘtergere
 21. Asta chiar noroc, cineva acolo sus chiar te iubeste. :D

  RăspundețiȘtergere
 22. @Marius, musai să mă iubească, doar sunt creaţia lui!

  RăspundețiȘtergere