joi, 24 iunie 2010

Ea

                                           Foto: Bogdan Stanciu

Observase de ceva timp că-şi începe fiecare zi cu oarecare silă, cu toate că momentul cafelei rămînea nealterat şi poate cea mai plăcută activitate a zilei pe care şi-o petrecea aşteptînd doar, să treacă.
Cu toate astea, realiză că fiecare zi ce trece, trece din viaţa ei, zile unice, ce nu se vor mai întoarce.Se săturase, iar stresul adunat şi oboseala psihică, o transformaseră într-o fiinţă schimbătoare care trecea de la o stare la alta, lăsînd pe toţi din jurul său să presupună lucruri.
Ajunsese să privească mai mult cerul şi norii, să asculte păsări pe care parcă nu le auzise pînă acum, parcă descoperind o nouă lume şi căutîndu-şi loc şi protecţie în ea. I se spusese în mai multe rînduri: Tu nu ai nevoie de protecţia nimănui!
Ea zîmbise de fiecare dată şi se minţise cu aceleaşi cuvinte, ca mai apoi să-şi plîngă din nou de milă, vulnerabilă şi fragilă. Toate stările astea se alternaseră prea multă vreme, atît de multă încît i se păruse că nu mai poate trăi normal. I se făcu dor de o singură zi fără griji, de o singură clipă fără gînduri.
Cu toate astea, pînă şi acest gînd de libertate îi treziră un potop de fantasme, ce se înghesuiră să-şi facă loc în mintea ei, lăsînd-o năucă, sufocată de vise.
Zîmbise, ce era să facă!?

19 comentarii:

 1. Zambeste , oricand poti descoperi lucruri noi si minunate , trebuie sa ai doar incredere si rabdare :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Alooo Angelooo! Ce-i asta bah?! Descriere metaforica a femeii NF?
  Ai gresit titlul, trebuia sa fie ceva de genul "Ea, in asteptarea menopauzei!" si atunci era corect darsa generalizezi si sa spui doar "Ea" e putin cam mult (asta daca putinul poate fi mult). Poate ar fi fost indicat sa spui "O Ea" sau poate "Una"(si aia nefufufu)
  Ok, stiu ca nu sunt eu targetul acestui tip de postari dar m-am bagat si eu ca... stim noi cine in sistemul de operare DOS din cur.

  RăspundețiȘtergere
 3. @cisnadianule, îţi spun eu ca ce te-ai băgat fără ocolişuri şi metafore: fix ca musca-n cur. Pe viitor, cînd simţi nevoia să fii bădăran, fă-o în altă parte.

  RăspundețiȘtergere
 4. @gigi, vorba lui Murphy: zîmbeşte, mîine va fi şi mai rău :))

  RăspundețiȘtergere
 5. @cisnădianul, cînd automat faci o analogie cu lipsa sexului, dovedeşti ignoramţă crasă. Îţi spun şi ţie, cum am spus şi altor "deştepţi": eu nu-mi evaluez viaţa în futaiuri. Fă-mi favoarea şi rămîi tăcut, aşa cum erai înainte de a te prinde cu furtişagul de pe alt blog, pentru că nu faci decît să încerci să te răzbuni c-ai fost descoperit cu mîţa-n sac.

  RăspundețiȘtergere
 6. ne-ai descris pe foarte multe aici. eu cred ca gandurile astea vin odata cu vremea proasta...

  RăspundețiȘtergere
 7. @Anca, fără să fiţi la menopauză, da?

  RăspundețiȘtergere
 8. Basescu si Boc sunt vinovati!!! de cate ori sa-ti mai zic? Moarte Boc! Moarte dictatorului!

  RăspundețiȘtergere
 9. fata, nici una nici alta. doar PMS :)))

  RăspundețiȘtergere
 10. @Anca, să ştii că nici asta nu e bine! O să apară iar vreun "deştept" şi-o să ne motiveze tot ce spunem şi scriem, cum că suntem pe stop. Ideea e că, dacă eşti femeie, se găseşte oricînd un mascul "feroce" să te combată, doar pentru că el s-a născut bărbat şi tu nu!

  RăspundețiȘtergere
 11. Bai Angelicoaso' n-ai inteles nimic! Imi esti chiar draga sau cel putin imi erai cand te credeam foarte intelijenta. Ai incercat sa ma zugravesti putin dar ai dat cu batzu' fix 'n-transa...doamna balta. Oi fi fost eu grobian chiar badaran - recunosc si-mi cer scuze dar emanatiile tale logico-ganditoricesht' conform carora comportamentul meu se datoreaza "unui furtishag" sesizat de o "matza-n sac" aka Anjela, sunt total eronate.
  Nu sunt un tip "deshtept" si nici feroce, mai degraba sunt destept si "feroce" (diferenta sta in ghilimele si ma bazez ca intelegi...ori te supraevaluez din nou?!)
  Si nu combat pentru faptul ca m-am nascut barbat si voi nu ci doar din spirit de gica-contra din care iese progres, ca unde totz' gandesc la fel niciunul nu gandeste prea mult si nici prin cap nu mi-a trecut sa sune misogin sau "mascul feroce" versus "Zanele din Blogging"

  RăspundețiȘtergere
 12. @Cisnădianule, ok. Hai să facem pace... Se pare că vorbim ca tutu' cu mutu: una intenţionăm, alta ne iese. Da' mi-ar plăcea s-o laşi mai moale cu păreri gen "futut-nefutut". În rest, n-am nici o obiecţie.

  RăspundețiȘtergere
 13. E clar diferenta de intelepciune (fara sa interpretezi ca te-as face "batrana") dar daca ai mers pe ideea ca "desteptul cedeaza" ai dat dovada de mult mai multa intelepciune decat mine.
  M-ai dezarmat cu propunerea asta de armistitiu, eu tocmai imi ascuteam spada si tu vii cu propunere de pace...ok cu conditia unui limbaj care sa nu mai conduca la ideea ca femeia ar avea toane doar din motivul insatisfactiei sexuale. Recunosc ca asta cu "femeia NF" este un cliseu suburban demn de o fabrica de confectii in care sefa este femeie si chiar nu se impunea ca si comentariu la postarea ta despre "EA" dar imi mentin ideea ca acea "EA" din postul tau este in asteptarea acelei perioade cu "puseuri de caldura"

  RăspundețiȘtergere
 14. @Cisnădianule, ţi-a trecut vreo clipă prin minte că ar putea fi vorba de o situaţie mai puţin filozofică şi ceva mai practică? Cum ar fi o perioadă de precaritate financiară? Pun pariu că nu :))) Surprise! ( Peste orice aş putea trece, doar peste lipsa banilor, nu! ) Inclusiv peste "puseuri de caldura", pe care oricum, nu le-aş ilustra aici :)

  RăspundețiȘtergere
 15. Fuck'in money! asta mi-a scapat. Cati bani iti trebuie sa fi fericit?! (ok tine tot de filozofie) dar mai degraba de stil de viata si educatie. Cunosc oameni fericiti care nu au bani multi...ok majoritatea sunt pensionari (stai nu interpreta! nu cunosc multi pensionari si nu, nu lucrez la casa de pensii)
  Pe alta parte precaritatea finaciara este din cauza depresiei sau depresia vine in urma precaritatii? Eu zic ca a doua varianta este valabila.
  Eu cand n-am bani fac mishto de situatie deci sunt fericit si situatia nu tine mult iar cand am sunt fericit si-mi vine sa fac mai multi, nu prea multi ca sa nu ma obisnuiesc si nu carecumva sa-mi schimb caracteru' :))

  RăspundețiȘtergere
 16. PS. Si nu, nu sunt un mucos plin de viata la inceputul carierei. Sunt trecut bine de 30 de ani dar nici nu ma trage inima si creieru' catre 40. :)))

  RăspundețiȘtergere