marți, 29 iunie 2010

E mucul o delicatesă cumva?

După exemplul lui Berlusconi, care e casă mare se-nţelege, la CM am văzut o fază în care probabil de emoţie, un tip, probabil antrenor (am aflat între timp, e vorba de antrenorul Germaniei), îşi scobeşte nasul, extrage un muc de-acolo, îl face bilă şi-l bagă-n gură.
Că am mai văzut şi-n trafic şoferi atît de plictisiţi la semafoare încît au simţit nevoia să-şi inspecteze nările, îndesînd degete de toate mărimile, ca mai apoi să studieze cu mult interes materialul obţinut, e ceva ce nu mă mai surprinde şi-atunci de ce n-ar face-o lumea şi la televizor?
Totuşi, ceea ce mă intrigă e că "activitatea" asta mi se pare normală la vîrste fragede, 2-12 ani maxim, hai fie 14, c-am avut un coleg în generală, care considera mucul o delicatesă, cu toate că-i dăduseră tuleiele şi i se schimbase vocea. Mai mult, am impresia c-ar fi fost în stare să-i mănînce şi pe-ai altora, doar că nu s-a gîndit nimeni să-i ofere. N-aş băga mîna-n foc că nu l-am văzut dezlipind muci uscaţi de pe băncile altora, ce se mulţumeau să mănînce doar lipici şi cretă, pe vremea cînd era adînc înrădăcinată credinţa populară cum că de la cretă faci febră şi scapi de şcoală.
Cum nu cred că oamenii-şi mănîncă mucii de foame, poate mă lămureşte şi pe mine cineva de ce o fac, totuşi!

21 de comentarii:

 1. Iti poti manca mucii de foame dar sa ai destui !
  Poate aia isi cautau creierul....?

  RăspundețiȘtergere
 2. @Viorel, nici măcar creierul nu se mănîncă crud!

  RăspundețiȘtergere
 3. Aşa bine scrii, c-ai reuşit să-mi învălui stomacul! :)) dar nu-i nimic, te iubesc oricum!
  Îmi vin în cap tot felul de explicaţii, una mai scârboasă ca alta, aşa că mai bine mă abţin! :D

  RăspundețiȘtergere
 4. LE: mi-a venit cuponul de la poştă, mâine am cartea! iupiiii!

  RăspundețiȘtergere
 5. pe de o parte cica´i un atavism comportamental, secretul nazal continind foarte multe bacterii aeropurtate, si inghititul acestora iti intareste sistemul imunitar.
  Pe de alta parte o dam in behaviorizm d´ala pisicologic; gest tabu, mai mult sau mai putin aspru pedepsit de parinti(dar cu siguranta atragea atentia lor ;o) ) Greu de generalizat, un psihiatru bun poate da evtl. explicatii individuale:o)))))
  PS-Nu ma dau ba, dahstept, am citit intr´o revista de gen (unica sau cosmopolitan).

  RăspundețiȘtergere
 6. Şi eu am observat activitatea asta la vecinii şi vecinele de semafor... şi nici eu n-o pricep şi-mi pare destul de scârboasă, deşi am mâncat tot soiul de trăznăi, inclusiv melci... că tot seamănă ca aspect... Ori de câte ori văd pe careva că se îndeletniceşte cu din astea îmi vine în cap vorba aia: "A trântit mucii în fasole!"

  RăspundețiȘtergere
 7. Se spune ca unii copii isi gasesc mineralele in diverse chesti,precum mucii,var,rahat etc.Sa multumim ca vedem pe strada ,doar ca se papa muci si nu rahat ;) ...

  RăspundețiȘtergere
 8. @georgiana, păi tocmai explicaţiile le voiam eu :D
  Cît despre carte, era şi cazul; tot azi a mai ajuns şi la altcineva. Sper să-ţi placă :)

  RăspundețiȘtergere
 9. @garcea, da' chiar eşti dăştept frăţică :D

  RăspundețiȘtergere
 10. @Mika, de var şi nisip ştiam şi eu: mîncatul acestora indică lipsă de calciu. Da'n muci, mă-ndoiesc să existe mare lucru, e mai degrabă ce zice garcea, citez: "behaviorizm d´ala pisicologic" :))

  RăspundețiȘtergere
 11. @MF, melci n-am încercat, în schimb sunt moartă după scoici.

  RăspundețiȘtergere
 12. @Viorel, rahat cre'că mîncăm cu toţii... din fericire, doar la figurat :)

  RăspundețiȘtergere
 13. tocmai vazusem o postare care imi facuse o foame teribila. norocul meu ca am venit aici si mi s-a taiat instantaneu :)). zau ca daca ma apuca foamea pe la orele astea vin aici si rezolv problema ;))

  RăspundețiȘtergere
 14. @Anca, înseamnă că musai să scriu scîrboşaguri în fiecare seară :D

  RăspundețiȘtergere
 15. Dupa ce am trecut de bariera aia cu "bleah", am ras de m-am prapadit !
  Isi mai pun si altii intrebari din astea existentiale :
  http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20080106212023AA8EDIK

  Unii zic ca e foarte benefic :
  http://www.wincustomize.com/article/65788

  Ce mai, simt ca am plecat cu ceva de-aici si ca ziua n-a trecut degeaba... :))

  RăspundețiȘtergere
 16. Bai eu nu stiu daca-i "behaviorizm' pisicologic" sau lipsa de minerale ori bacterii aeropurtate dar stiu clar ca ce avem in anumite orificii nu se baga-n gura. Chestia cu scobitul in nas la semafor este universal raspandita si nu am inventat-o noi, practic este o necesitate mai ales la barbatii care au padurea Letea direct in nas si unde se incalcesc "spiridusii muconazali" care se usuca foarte repede in masina din cauza aerisirii masinii care in general iti bate direct in mufa, iar cand ai un moment de respiro la semafor simtz' nevoia sa-i descalcesti din nari...acum rog sa-mi fie iertata exprimarea directa care s-ar putea sa nu fie pe placul "zanelor din blogging" si-mi fac mea culpa. Oricum ar fi un lucru e clar: ce se afla in orificii trebuie sa ramana acolo sau scos ajutat fiind de batista, servetel, hartie igienica, betigase de urechi si cate si mai cate ustensile special concepute pentru curatarea in orificii.

  RăspundețiȘtergere
 17. Uite o explicaţie plauzibilă şi de bun simţ. Nu ştiu de ce, da' partea cu pădurea Letea m-a determinat să privesc mai cu înţelegere scobitul în nas la semafor. Totuşi, treaba nu suportă amînare?

  RăspundețiȘtergere
 18. Ce carte? S-avem pupici la purtator!

  RăspundețiȘtergere
 19. Ma trecuse un fior de speranta! Eu inca te-astept :*

  RăspundețiȘtergere