vineri, 25 iunie 2010

Ceaţă deasă

Se holbă intens la peretele din faţa ei. Peretele însă, care era aici cu cel puţin nouăzeci de ani înaintea ei, rămase nepăsător.
Îşi mută privirea la iconiţa pe sticlă: Iisus măcar o urmărea cu privirea peste tot, ceea ce nu-i convenea întotdeauna, mai ales cînd avea impresia că se uita la ea ba dojenitor, ba critic, ba cu milă.
Întoarse capul, aşa cum făcea căţelul ei cînd se ştia vinovat de vreun furtişag mărunt şi bombăni: vă doare-n cur pe toţi; adică pe perete şi pe icoană.
Ca noroc, îi sună telefonul. Auzi o voce de bărbat, severă: Cu cine vorbesc? Ea rămase perplexă cîteva secunde şi-ntrebă: Da' dumneavoastră cine sunteţi? Domnul ezită şi mai întrebă o dată cu cine vorbeşte. Pe ea o umflă rîsul, amintindu-şi de un bătrîn de la ţară, sunînd din gară pe vremea telefonului cu fise: Haloooooooooo, cine-i acolo? Acasă-i mămica şi tăticu'?
Alo, se auzi iar şi ea-şi pierdu răbdarea: Domnule, de ce mă sunaţi dacă nu ştiţi cine sunt?
Mă scuzaţi, se trezi omul în sfîrşit şi închise.
Uşor amuzată, îşi reluă activitatea de dinainte, respectiv holbatul la pereţii ăia insensibili, nemişcaţi şi reci. Lasă că vă arăt eu vouă, gîndi ea jubilînd: Vă zugrăvesc măăăăăăăăăăăă, vă zugrăvesc! Da' înainte vă dau cu şmirghel! Şi să vedem cine rîde mai tare, eu sau voi?
Parcă, parcă, peretele se schimbă la culoare, din portocaliu, se făcu mai spre alb, aşa... Mulţumită, îşi luă poşeta şi ieşi: Nici cu pereţii nu te mai poţi înţelege!

16 comentarii:

 1. uite asa stau eu acum si ma uit cum imi ploua in balcon... :( precum personajul tau la perete! Lasa! noi sa fim sanatosi!

  RăspundețiȘtergere
 2. @georgiana şi mie-mi plouă pe tersaă, deşi sîmbătă, m-am urcat pe acoperiş să văd de ce dracu'. Am curăţat, am pus nuş'ce adeziv şi am aşteptat ploaia. Pot să-şi spun doar că, am tremurat degeaba de teamă să nu se rupă ţiglele sub mine, că de plouat, tot îmi plouă!

  RăspundețiȘtergere
 3. bai frate! deci si la voi ploua'n draci! Astia de la meteo anunta pericol de inundatii pe la noi... Doamne ajuta! Bine ca stiu sa inot! :D

  RăspundețiȘtergere
 4. mi se pare nresimtire curata sa sune ineva si sa nu se prezinte.
  off topic, :(((( aoleo ce mai ploua de ceva zile si la noi. naspa e la mare...

  RăspundețiȘtergere
 5. deci: ma bucur nelimitat pt. ca ploaia a plecat de la mine si a ajuns la voi. Baaa, a pishat doo luni!(cu mici interruperi)
  Pa mine m-a sunat un amic- pa vremea cind telefoanele mobile le vedeam numa´n filme- si m-a intrebat foarte serios(paranoic): "unde esti?"Ce puteam sa´i raspund? "la gagica´ta acasa, ne f*tem"mi´a raspuns dupa tz secunde de pauza, cica" nu cred abia am plecat de la ea"
  A propo, de ..adica e rindul meu s´o dau in badaranisme: iti trimit o poza cu mine( in loc de iguana)Din ce pozitie ma vei privi, vei exclama invariabil: "garceo, ai vrea tu!"

  RăspundețiȘtergere
 6. @garcea, nu ştiu cum ai vrut tu s-o dai... da', n-a ieşit, să ştii! :)))

  RăspundețiȘtergere
 7. Mai exersez ;o)))

  PS- io as da un shpaclu, as lasa o zi sa se usuce,p´orma un glet, un "burete" de finisaj, s´abia la urma bidineaua. Da´"problemele" sa stii ca ramin indiferent de gradul de asperitate al peretilor :oP

  RăspundețiȘtergere
 8. @garcea, da, da... Nu mă lua cu poveşti; poza, unde e poza?

  RăspundețiȘtergere
 9. Sunt aici dar mai am de rezolvat cate ceva inainte sa-mi regasesc pacea. Multam pt intrebare.

  RăspundețiȘtergere
 10. Deci, şi pe tine te bate gândul să văruieşti! Pe mine m-a abordat mai viguros, aşa că acum dau cu spoială pe pereţi într-o veselie. Am atacat doar bucătăria pentru început. :)

  RăspundețiȘtergere
 11. Silavaracald, destul cat se duca colbul in toata casa.... ti-ai dat de treaba pe urmatoarea saptmana! :))

  RăspundețiȘtergere
 12. Şi dacă mai sună bărbatul, să ştii că eu l-aş chema la zugravit :P
  Pe de altă parte, faza cu telefonul mi-aminteşte de una de-ale mele. Suna o tanti, căuta un nene, zic greşeală pentru că era, dar mă trezesc întrebând-o, din reflex: da' cine-l caută??? Femeia închide. Să vezi capete în perete ce şi-o fi luat nenea ăla :D

  RăspundețiȘtergere
 13. Gigi, chiar era greşeală, pe cuvânt de onoare :D

  RăspundețiȘtergere