miercuri, 26 mai 2010

No perciuni day!

Una dintre prietenele cu care ies sîmbăta la cafea, un fel de Sex and the City al nostru, pe lîngă că e o femeie puternică şi hotărîtă, mai e şi bestial îmbrăcată şi întotdeauna aranjată, îngrijită şi tunsă nonconformist.
Cum în ultima vreme părul mi-a crescut şi stătea cum vrea el nu cum voiam eu, pe care puneam spumă din trei tuburi diferite ca să nu ies afară şi să bag spaima-n copii pe stradă, i-am cerut numărul coafezei ei la care m-am programat încă de săptămîna trecută, pentru că tunzînd bine şi ieftin, e şi aglomerată.
Habar n-aveam de salonul ăsta şi nici unde este; am intrat şi m-am simţit ca-n Miami Ink: tipa care urma să se ocupe de peria mea năclăită-n spume de pe cap, e înaltă, foarte slabă şi tatuată pe braţe. O plac, salonul la fel: n-are nimic tipic unei coafuri clasice, nu văd nici o foarfecă, spumă sau fixativ pe nicăieri,iar pe "ucenici" e niţel praf, atît cît să arate vintage.
Mă-ntreabă dacă vreau să mă uit prin reviste la vreo frizură, îi spun că are mînă liberă să facă ce vrea ea, doar să nu mă tundă zero, c-am mai fost Sinnead O'Connor şi-am cam stat în casă două săptămîni, nu de alta, da' oraşul şi lumea în general, nu părea pregătită pentru mine.
Între timp, prin salon mişunau tot felul de ucenici, fete şi băieţi, una cu creastă punk, alta tunsă tifos cu capul turtit cam prin toate părţile şi nu înţeleg cum te poţi tunde aşa de scurt cînd ai cap în colţuri. Varianta cu păduchii pică, pentru că am auzit că acum sunt tot felul de soluţii şi spray-uri şi nu mai eşti nevoit să te razi în cap.
Pe mine m-a tuns după cum se vede,doar că-mi lăsase perciuni mai lungi cu care n-am fost de acord pentru că nu-i suport şi-i dau după urechi şi mă fac să arăt ca un samurai. I-a tăiat şi-am plecat mulţumită parţial, că n-a fost chiar atît de ieftin, sau m-am făcut eu zgîrcită!?

16 comentarii:

 1. Esti o dragalasa! Mie, timp de'o saptamana din momentul in care ma tund, imi zice sotul numa' "tunsa telegunsa, cu toti cainii dupa dansa"... un simpatic, nu? ca de altfel toti sotii :D
  Nu pot sa nu remarc camera foto, banuiesc ca'i de ultima generatie! :))
  Si nu, nu te-ai facut tu zgarcita, te jumulesc coafezele si la propriu si la figurat!

  RăspundețiȘtergere
 2. Georgiana, mi-am făcut poza cu web-ul, RECUNOSC! :D

  RăspundețiȘtergere
 3. bai io sunt cam zgarceat cu complimentele ca na,´s om sirios.

  RăspundețiȘtergere
 4. @Anonim, ar fi cazul să devii generos, nu crezi? :D

  RăspundețiȘtergere
 5. nu pot bre, ma bate constiinta la remuscari. Si sunt gras, na.g

  RăspundețiȘtergere
 6. Ba da' te-a ciumpavit ca la curu' catzelei. Pula mea, nu-mi place

  RăspundețiȘtergere
 7. vezi ce fraiera sunt ca le citesc de-a-ndoaselea?
  deci te-ai mai tuns odata? adevarul este ca in fiecare luna ma gandesc si eu sa ma tund zero. nu de alta da' e mai usor de ingrijit. dau cu prosopu si-s pieptanata gata!problema este ca lumea si nici familia mea nu sunt pregatite pentru mine. al meu mi-a aruncat o privire de "deci am voie sa fug de acasa". dar asa ca tine am sa ma tund si eu. sper sa nu-mi ceri bani de franciza ca-s cam stramtorata momentan ;)) (mie-mi place cum iti sta)

  RăspundețiȘtergere
 8. @Anca, arătam deja ca o gospodină, îmi mai lipsea permanentul şi nu mă mai suportam. Nu ştiu de ce am impresia că nu voi mai avea niciodată păr lung, iar tu, fă ca mine: nu întreba pe nimeni, fă-le surpriză, e treaba lor dacă le place sau nu, important e să te simţi tu bine!

  RăspundețiȘtergere
 9. Fug dinainte sa apuci sa mi-i plznesti :))

  RăspundețiȘtergere
 10. Wtf?
  De fapt voiam a scrie: Fug dinainte sa apuci sa mi-o pleznesti.
  Na, e ok acusica. De pus in rama, ma, de Pulitzer, Googlestein, Rockstein, Hitlerstein si alti ovrei

  RăspundețiȘtergere
 11. @zwk, concluzionez că berea la cutie îţi cauzează :D

  RăspundețiȘtergere
 12. Super, mijtoc, divin! :D Cand m-am tuns eu atat de scurt ai ridicat o spranceana, nu ai fi renuntzat la parul lung pentru nimic in lume! Acum iata-te! Uite cat de bine-ti sta! :* (Ioana_D)

  RăspundețiȘtergere
 13. @Ioana, erai gata tunsă cînd te-am cunoscut eu :)

  RăspundețiȘtergere