marți, 18 mai 2010

Taxe noi

Şi ca să nu creadă nimeni că m-am blegit , binenţeles că nici o pauză nu putea avea loc fără să nască oarece idei de scoaterea ţării din criză. Şi m-am gîndit că nişte taxe se impun totuşi... Staţi, opriţi gloanţele pe ţeavă pînă vă zic ce idei geniale am. Iar.

Taxele de care vorbesc se vor aplica sub formă de amenzi, plus pedepse morale şi corporale, direct pe stradă, de către nişte potere cetăţeneşti alese după criterii stricte, oameni care au fost puricaţi în prealabil, la propriu şi la figurat desigur.

1. Taxa pe haine contrafăcute: D&G, Adibas, NIKF, Armani. Subiectul surprins cu haine contrafăcute, va fi dezbrăcat, i se vor răsuci sfîrcurile,  şi va plăti o taxă în funcţie de cantitatea de ţoale adunată pe jos.

2. Taxa pe coji de seminţe şi ambalaje, chiar dacă nu au fost încă aruncate pe stradă. Măsura trebuie luată preventiv, cu convingerea că gestul urmează firesc.

3. Taxa pe manea. Subiectul din a cărui maşină, apartament sau gură de canal răzbate o tînguire care conţine cuvinte ca: dolari, euro, inima mea, valoare, duşmani, gagică, te iubesc numai pe tine of-of, să fie taxat cu aruncarea aparatelor audio şi a CD-urilor aferente, sub primul camion de mare tonaj. În plus, i se va aplica o amendă şi două picioare-n cur.

4. Taxa pe emanaţii. Orice persoană, de orice sex sau chiar de sex incert ce va duhni în public, va fi amendată pentru abuz contra simţurilor olfactive şi suplimentar, se va aplica măsura spălării la primul hidrant, sau la prima spălătorie auto, contra cost. În cazul recidivei, subiectului i se va da foc, fără avertisment.

5. Taxa pe înjurături... Nu pentru că am avea ceva împotriva lor, dar dat fiind faptul că suntem veşnic cu carnea-n gură, ar fi păcat să lăsăm neexploatată o asemenea mină de aur. Tot aici se include şi taxa pe blasfemie şi se vor pedepsi doar cu amendă şi cu semne dojenitoare din deget ( arătător).

Aştept sugestii şi idei geniale, că ale mele s-au terminat aici şi unde se termină ale mele, musai să înceapă ale voastre şi viţăversa.

25 de comentarii:

 1. taxa pe mirosul gurii a usturoi...

  RăspundețiȘtergere
 2. @Anca, doar dacă subiectul mănîncă şi iese afară imediat. Dacă însă pute de ieri, îl iertăm şi-i dăm doar o mustrare, îi recomandăm să mănînce doar în weekend şi să stea în casă pînă trece. Asta pentru că usturoiul e sănătos şi bun... Zi tu, cum ar fi un pui la rotisor sau la grătar fără mujdei? Ca cerul fără soare, îţi zic eu! :D

  RăspundețiȘtergere
 3. Incantat de cunostinta.Am sa mai trec,sa vad daca te ti de idea ca incerci sa traiesti frumos.Sa fii iubita,...mult.Dan

  RăspundețiȘtergere
 4. @Dan, te mai aştept şi fii sigur că mă ţin de idee, că nu degeaba am eu doar idei geniale :))

  RăspundețiȘtergere
 5. Excelent! Chiar m-ai facut sa rad! Esti o dulce, cu siguranta te mai calc!

  RăspundețiȘtergere
 6. @georgiana75, sper că nu cu maşina :D

  RăspundețiȘtergere
 7. Angela, nicio sansa! Am inceput din august anul trecut scoala de soferi, am si terminat-o, am luat sala dar la traseu încă nu îndrăznesc să mă duc să dau examenul! Aşa că în baza mea... ai toate şansele să mai trăieşti încă o sută de ani!!
  Toate bune!

  RăspundețiȘtergere
 8. M-am exprimat ca o ciubotă mai sus,topica lasă mult de dorit, îs obosită... :)

  RăspundețiȘtergere
 9. @georgiana, pune mîna şi dă traseu', că io-s curajoasă şi mă risc, plus că poate mă anunţi şi tu cînd treci prin Oradea :))

  RăspundețiȘtergere
 10. @georgiana, lasă dragă că nu suntem la concurs de literatură, mă bucur că-mi scrii :)

  RăspundețiȘtergere
 11. Angelo, mie să nu-mi zici de două ori... nu mi-s toţi boii acasă, aşadar nu ştii cum te trezesti cu mine la uşă!
  De traseu ce să-ţi zic? Am fost cu avionul... Mă mai duc o dată pe 5 iulie şi tot cu avionul, dar dacă vrei să mergi în zona aia, ne întâlnim acolo. Detaliile ţi le dau între timp ;)
  De scris am să-ţi mai scriu cu siguranţă pentru că după ce ţi-am citit primele rânduri, te-am şi pus in blogroll! Pupăciuni!

  RăspundețiȘtergere
 12. @georgiana, cînd treci cu avionul nu e nici un pericol, după ce iei permisu' însă, să mă anunţi să stau în casă. Mă refeream la examen ( traseu), că-n Austria prefer să merg cu maşina, mie-mi place să conduc de mor! Merci şi te pun şi eu pe tine :) Pupici!

  RăspundețiȘtergere
 13. E de musai să mă mobilizez şi să-mi înfrînez teama, pentru că asta e la mine! Sunt convinsă c-am să reuşesc, pentru că şi eu ca şi tine, pe lângă modestie mai am şi inteligenţă... :P Abia aştept să ajung ziua în care am să zic ca tine: îmi place să conduc de mor! Mamă ce logoree a pus stăpânire pe mine la 1 de noapte!!

  RăspundețiȘtergere
 14. :) spune-le și tu altfel, că taxe sună a apucat de urechi :D
  dar sunt bune, educative, sunt pentru :)

  RăspundețiȘtergere
 15. @georgiana, cîteodată cu cît eşti mai obosit, cu atît îţi vine mai greu să te duci la culcare. La mine e simplu, am dormit după masă o oră :)

  RăspundețiȘtergere
 16. @ogarafgan, pe unde mi-ai umblat? Cît despre apucatu' de urechi, ai văzut c-am prevăzut, da? Deci, nu trage dom' Semaca!

  RăspundețiȘtergere
 17. Nici nu ştii câtă nevoie aveam azi să râd.:)))) Mulţam! Eu aş cere taxă pe burice goale şi pe capete pletoase fără căciuliţe iarna, un fel de asigurare medicală, aşa... de ciudă că ele pot şi eu încep să vorbesc ca mamaia :)))

  RăspundețiȘtergere
 18. fata draga, eu ma cam refeream la ce a zis ministrul ala nesuferit (:)) nu zic care ca nu stiu sigur ca nu-i stiu decat dupa mutre) ca marea evaziune fiscala se face de la usturoiul importat din china. cica vinde taranul in piata cate 2 , cate 3 ladite de usturoi. (sta mintea-n loc nu alta)

  RăspundețiȘtergere
 19. Superb...sa-mi bag P...(unde sa depun taxa pe injuratura, ca a meritat)
  Genial ash' pute' spune dar se poate renunta la toate astea in schimbul unei taxe pe prostie care practic le cuprinde pe cele enuntate de tine. Problema va fi ca taxa asta introdusa in Romania va fi foarte repede schimbata in Taxa pe inteligenta deoarece la noi majoritatea decide...si majoritatea este cum este.Hmmm! Nu Bine!

  RăspundețiȘtergere
 20. Da, buna idee.
  Taxa pe manea
  Taxa pe seminte, futu-le muma-n cur...
  Taxa pe imputicenie
  Taxa pe tigari, pe fum, pe de toate

  Dar, cum PULA MEA sa pui taxa pe injuraturi?
  Pe alea de Dumnezei, Paste etc., pe alea sa pui taxa de 1000 RON. Asa da.
  Dar pe pula mea, pizda ma-sii, si pe futu-te-n gura mort de muist, cum sa pui ma taxa?
  Sti ca ne-a tampit criza (tie ti-a dat idei 99% bune), dar taxa pe PULA MEA in gura lu' EBA nu accept.

  RăspundețiȘtergere
 21. @Cătălina, lasă mamă că p-alea cu şalele goale le aşteaptă cu mare interes urologii, să mănînce şi gura lor o pîine :D

  RăspundețiȘtergere
 22. @cisnădianule, nu gîndeşti pragmatico-economico-eficient: dacă pui o taxă, nu poate fi atît de mare încît să le acopere pe toate, de asta e mai bine să punem douăjde catralioane de taxe mici, să vină banii de la toţi ghiolbanii. Iar taxa pe inteligenţă e utopică şi ştii de ce? Pentru că un deştept poate să facă pe prostu', da' prostu' aşa e el .

  RăspundețiȘtergere
 23. @Zwk, calmate! Doamne, cîţi bani se duceau la buget doar din comentariul tău, ce pierdere! Îţi dau doar avertisment, că vezi ce pedepse blînde, mai mult simbolice am stabilit pentru înjurături :D

  RăspundețiȘtergere
 24. Nasol e cand prostii fac pe desteptii si asta-i sport national la noi.

  RăspundețiȘtergere