miercuri, 5 mai 2010

Soluţie pentru ieşirea din criză

Sunt genială, de aceea m-am trezit cu soluţia la toate problemele economice ale Romaniei.
Propun în acest sens, exterminarea populaţiei şi nu oricum, ci selectiv: cei rupţi în cur şi datori vînduţi vor dispărea de pe faţa pămîntului, utilizîndu-se metode ieftine, sau aproape gratis: cuţit, macetă, care nu necesită înlocuire după utilizare, ci doar ascuţire. Gloanţele fac zgomot, costă şi uneori pot nimeri aiurea.
Aş vrea să subliniez că prin această metodă nu s-ar stinge doar problemele de economie, ci şi cele de mîndrie naţională, pentru că cine îndrăzneşte să scuipe un Videanu, Berceanu aflaţi în vacanţe în locuri exotice, cine l-ar face ţigan sau cerşetor pe Dinu Patriciu, sau pe Voiculescu...
Totodată, sentimentele de unitate s-ar accentua, pentru că atunci cînd s-ar întîlni Fratele Micula care-i ardelean cu alt barosan muntean sau moldovean la Poiana Braşov, s-ar pupa de emoţie şi de dragul revederii unei fiinţe omeneşti şi-ar cînta Hora Unirii cu mai mare drag ca la Marea Unire insăşi.
Consumul s-ar reduce la: energie, la gigacalorie, supermarketurile ar fi la dispoziţia importatorilor: ei ar importa marfă şi alţi bogătani ar cumpăra. Nu e necesar să precizez că s-ar consuma doar icre de Manciuria, Clei de Venezia, Dom Perignon, trufe şi cristale Zwarovski.
Poate mă contraziceţi argumentînd că n-o să mai fie nimeni să plătească taxe şi e foarte adevărat, dar taxele îşi vor pierde utilitatea, de exemplu: taxele pe proprietăţi se desfiinţează pentru că morţii nu mai au nimic, totul trece în patrimoniul statului şi ei nu-şi pot plăti lor taxe. Corect?
Taxele de drum se vor scoate evident, pentru că cei rămaşi vor circula doar pe calea aerului, în avioane şi elicoptere personale. Impozitele pe venit se vor desfiinţa de asemenea şi vor fi înlocuite cu cele de dus. Şi cum nici de dus nu se va mai duce nimeni nicăieri decît bogătanii care oricum nu prea plătesc, se vor autodizolva paşnic.
Ar fi de dorit totuşi să se păstreze cîşiva rapsozi populari, care să cînte lumii din nai şi taragot, despre noua Romanie, cu adevărat The Land of Choice.
În cazul că această propunere de bun simţ nu va fi aprobată de Guvern, am una de rezervă: taxa pe funie, o idee revoluţionară, pentru că se subestimează numărul celor ce vor dori să şi-o pună-n jurul gîtului, odată cu creşterea taxelor şi impozitelor.

2 comentarii:

  1. oricum perspectiva streangului pare o solutie mult mai blanda decat cea oferita de dragii nostri guvernanti. O sa ma duc sa pun niste acatiste pentru ei si o sa aprind cateva lumanari (stii tu unde... ca ca doar tu mi-ai dat ideea).

    RăspundețiȘtergere
  2. deci, se confirmă că-s plină de idei revoluţionare, da? Rog să se consemneze!

    RăspundețiȘtergere