vineri, 7 mai 2010

Războiul sexelor

M-am tot întrebat de ce sunt romanii atît de misogini. Am vorbit cu prietenele mele care au băieţi şi nici una dintre ele, nu-şi învaţă flăcăii să se creadă daruri de la Dumnezeu pentru femeile lumii.
Totuşi, băieţii patriei cresc cu impresia că femeile, afară de mama lor, binenţeles, sunt nişte balasturi de care, ei s-ar putea lipsi dacă ele n-ar avea un accesoriu important şi anume, pizda. Nu că accesoriul pomenit ar avea vreo altă importanţă decît că  este menit a provoca plăceri masculului.
Femeia în Romania este privită cel mult ca un obiect, un rău necesar, căci masculii romani nu văd esenţa existenţei pe pămînt a două sexe decît  acela de a procrea.
Nu văd că altă raţiune de a exista şi nici esenţa exstenţei însăşi, nu e alta decît uniunea celor două sexe, pentru perpetuarea speciei, pentru că asta suntem: o specie. Romanul de rînd înjură şi înjoseşte femeia: pe stradă, în casă, în familie, în public. Dar cel mai grav este că, o înjoseşte pe bloguri, unde există pretenţia unei educaţii superioare, blogerii şi cititorii acestora au pretenţii de intelectuali.
Mulţi din cei ce scriu pe bloguri şi mai mulţi cei ce citesc, se întrec în aprecieri înjositoare la adresa femeilor, gen: toate femeile sunt curve, afară de mama.
Spune-mi rogu-te, de ce mă-ta nu e curvă? Doar pentru că te-a căcat pe tine?
De ce mă-ta nu e curvă ca toate femeile? Pentru că a născut un gibon care nici măcar nu şi-a căpătat condiţia de biped? A cărui singură trăsătură umană e degetul opozabil?
Cu ce e altă femeie mai curvă decît mă-ta? Ai cumva impresia că ea e fecioara Maria şi-a însămînţat-o Duhul Sfînt? Află de la mine că şi mă-ta e la fel de curvă ca şi restul femeilor, iar Duhul Sfînt s-a lăsat de înămînţări de la Iisus încoace: te-a făcut dintr-un futai şi poate dintr-unul nereuşit, în care taică-tu rupt de beat a violat-o şi aşa te-ai născut tu, judecătorul femeilor...
Poate te-a făcut beată şi cînd s-a trezit cu burta la nas, te-a vrut mort, sau poate handicapatul cu care te-a conceput n-a avut bani de avort şi te-a vrut şi el mort.
Da' tu te-ai născut, te-ai tîrît în lumea asta şi n-ai înţeles nimic, te-ai uitat la televizor şi ăia de acolo ţi-au întărit convingerea că fără tine n-ar exista viaţă, te-au învăţat că există doar "noră pentru mamă", "fata tatii" şi alte prostii care fac de rîs şi anulează o întreagă istorie de luptă pentru egalitate a femeii cu bărbatul.
Ceea ce nu înţelegeţi voi, bărbaţii misogini - e simplu: noi nu putem exista fără voi, iar voi nu puteţi exista fără noi, femeile... Noi vă naştem, idioţilor! Noi vă hrănim de la ţîţă, noi vă iubim, noi vă creştem.
Tot noi naştem fete, fetele voastre, pe care le vor dispreţui alţi giboni ca voi...
Şi ghiciţi ce! N-o să vă placă!

29 de comentarii:

 1. Angela, primeste te rog, intreaga mea admiratie! :))) Si iti cer si un Bis, loud, Angela, LOUD!

  RăspundețiȘtergere
 2. oau, da', cine te-a suparat in halu asta? giboni ( io le-as zice macaci ) de care pomenesti in insemnare?
  stai linistita, nu merita nici macar pomeniti. nu sunt nimic altceva decit niste rebuturi care trebuie privite cu compasiune.

  RăspundețiȘtergere
 3. @Cătălina, încă nici n-am scris tot ce-aveam, so... e foarte posibil să urmeze un bis :)

  RăspundețiȘtergere
 4. @rebelu, am văzut comentariile unui blog, unde se adună tot felul de preistorici să-şi dea cu părerea.

  RăspundețiȘtergere
 5. ce te mai miri asa, fata. ca doar stii cu ce gandesc barbatii, nu? (eh, poate nu toti) cata minte poate incapea intr-un asa cap mic...

  RăspundețiȘtergere
 6. angela, sunt fara cuvinte,am recitit de cateva ori ca sa stiu de unde sa incep.
  1. nu i-as baga pe toti in aceeasi oala
  2. nici mamele de baieti nu sunt chiar toate "formatoare de giboni".
  3.femeile (mare parte, nu toate) sunt privite ca obiecte sau simple pizde pentru ca nu transmit altceva si nici nu se respecta
  Asa ca nu e vina doar a barbatilor ci si mai mul a femeilor care se ictimizeaza si-si "asuma "statutul de carpa. Asta in cazul in care sunt in stare sa-si asume mai mult decat ce le intra in gura, ca de iesit stim multi ce iese. ;)

  RăspundețiȘtergere
 7. anaid, n-am spus că sunt toţi la fel, nici că mamele îi educă aşa, ba dimpotrivă: se iau unii după alţii încă din adolescenţă de teama de a nu fi luaţi peste picior şi din instinct de turmă.

  RăspundețiȘtergere
 8. angela nu tin sa te contrazic, dar ce-mi spui tu cu "spiritul de turma" e valabil si pentru demoazele. sa-ti spun concret:"daca intr-un grup de 10 fete(aleator)8 si-au inceput viata sexuala din varii motive, sau fumeaza sau beau sau ............orice altceva iti vine in cap, nu inseaman ca celelalte doua se vor apuca de futut pentru a fi in rand "cu lumea".
  sa ne intelegem nu iau partea barbatilor dar nici nu le ard doua tigai in cap c-ar fi singurii vinovati, femeile sunt vinovate in egala masura. singurul defect major al femeilor e ca sunt mult mai alintate si mai prefacute.

  RăspundețiȘtergere
 9. p.s. m-ai starnit ;) de cate ori nu ti s-a intamplat sa auzi"sa te duci la mata!!!!" e odios, o spun si unii si altele ;) daca ai avea coloana vertebrala, fie femeie, fie barbat ai sti sa-ti gestionezi si calitatile si defectele si omul de langa tine sa ti-l asumi cu tot tacamul.am o lista intreaga de barbati misogini dar in egala masura si de femei curve si ipocrite si dobitoace.

  RăspundețiȘtergere
 10. @anaid, draga mea... am văzut azi la "schimb de mame" un bou de bărbat care recunoştea că "îi mai dau dreptu'" din cînd în cînd, adică voia să zică răzeşu c-o bate pe nevastă-sa. Creşteau trei copii, unu' mai dobitoc ca celălalt şi cel puţin pe unu', o să-l vedem la ştirile de la ora 5 cum c-a violat o babă. Tatăl era chiar mîndru de imbecilu' de fiu-său care strînsese de gît un coleg la şcoală, rămînea repetent, iar mama plîngea neputincioasă. Spune-mi tu mie, ce şansă are femeia aceea să scape din închisoarea propriei familii, cînd sloganul imbecilului ei soţ e " femeia trebuie să fie supusă bărbatului"?

  RăspundețiȘtergere
 11. si din pacate, saraca de ea, nu are ce face. e intr-o colivie din care nu stiu daca vrea sa iasa. ca daca iese, n-are unde se duce... din pacate sunt multe femei (mult prea multe) in cazul asta. oricum parerea mea este ca tine de IQ. n-ar fi trebuit sa se marite si daca s-a maritat rau a facut ca a turnat atatia copii pe care-i educa prost.

  RăspundețiȘtergere
 12. @Anca, are un băiat din prima căsătorie, care însă se teme să-l oprească pe actualul soţ s-o bată... Iar problema cu IQ-ul este nedreaptă, nu ne alegem gradul de inteligenţă, nu?

  RăspundețiȘtergere
 13. problema nu se pune "cum scapa" ,ci cum a ajuns aici? 3 copii? da cine a pus-o? bun am inteles unul din prima caznicie, dar cine a pus-o sa se mai lege la cap? sunt milioane de intrebari pana a ajuns aici! cat despre fiu, nu pot sa spun decat ca-i vinovata 50% pentru educatia pe care i-a dat-o . barba-su e plecat probabil la padure de dimineata pana seara , iar ea "biata femeie" si-a tinut plozii in palme si a muncit cat 4. oare cate din sarcinile unei case au atarnat pe umerii celor 4 barbati? ei uite aici a vina! ca bataie inteleg ca lua si daca facea si daca nu facea ceva.mai bine facea!

  RăspundețiȘtergere
 14. păi bine, femeie! În cazul ăsta, merită ce i se întîmplă? Asta zici tu?

  RăspundețiȘtergere
 15. si-a asumat fiecare pas pe care l-a facut in viata.a fortat-o cineva? poate societatea! dar asta-i cutotul alta poveste. nu trebuia sa ajunga aici. si nici o femeie nu trebuie sa ajunga aici, nefortata.si ca sa-ti raspund desi nu-i pe placul tau"fiecare sac isi are petecul" cu cat sacul e de mai proasta calitate nu va fi carpit niciodata cu matase.
  discutia noastra a pornit de la "barbatii e niste porci misogini",ei bine eu cred ca "femeile e niste vaci proaste ca stau in mocirla nefortate si cu toate astea isi plang in pumni de mila" da cine te opreste frate sa te tarasti in lumina? cine te opreste sa te speli? cine te opreste finelmente sa te respecti?

  RăspundețiȘtergere
 16. @anaid, tot ce văd eu aici, e că ne certăm două femei, pe un topic aiurea :)

  RăspundețiȘtergere
 17. nici vorba de cearta,nici prin cap nu mi-a trecut,insa sunt convinsa ca privim in aceeasi directie cu cuvinte si exprimari diferite. ;)
  doar ti-am spus de la inceput c-am citit de cateva ori post-ul ca sa stiu de "unde sa te epuc"(in sens metaforic)

  RăspundețiȘtergere
 18. Angela, iar ai baut?
  Cine te-a suparat asa ba fata?

  "Noi va nastem, noi va dam tzatza..."

  Si NOI va dam pula ba :))

  Acu treci de cauta-mi sosetele, ca iar is lipsa.

  Bun post. Sa vedem daca te oftici sau nu :)

  RăspundețiȘtergere
 19. @ am vrut sa scriu si eu ceva, dar anaid mi-a luat-o inainte; cred ca are dreptate; e o problema de alegere, daca un tampit e misogin cine te pune sa-l alegi...
  k

  RăspundețiȘtergere
 20. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 21. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 22. Barbatii nu au in plus fata de noi decat forta fizica, de care abuzeaza de multe ori si care ii face sa se simta superiori.
  Si... despre femeile abuzate ma feresc sa comentez (ca si-au ales calea, ca si-au asumat destinul...). E usor de comentat dinafara, dar foarte complicat cand te afli in rahat. Situatiile pot si atat de incurcate, incat nici o femeie puternica nu le poate gestiona. Sunt circumstante si circumstante...

  Mai-mai ca as cere si eu un bis !

  Auzisem ieri la televizor un gibon zicand : "Io... nu gatesc ca n-am timp si ca nu-s femeie!". Mori de foame, atunci, lepra !

  RăspundețiȘtergere
 23. @Leo, aş fi vrut să fiu înţeleasă de toţi cei ce au comentat: nu e un manifest anti- bărbaţi, eu însămi nu sunt feministă militantă, doar că nu pot să nu observ că soiul ăsta de comportament preistoric este nu atît tolerat, cît încurajat din toate părţile, asta incluzînd media. Cu toate că, normal ar fi să încercăm să educăm cît de cît prejudecăţile din evul mediu, nu?

  RăspundețiȘtergere
 24. Am inteles perfect pozitia ta. Nici io nu sunt feminista... Observatiile tale sunt corecte si parerile pertinente. ;)

  RăspundețiȘtergere
 25. Eu cred ca povestea ta e una cat se poate de reala. Ea nu inseamna ca trebuie sa sarim de c.r in sus ca vai, ce prostii spui despre barbati. E vorba doar de o anumita categorie. Fireste ca nu toti gandesc asa, dar e foarte dureros sa mergi pe strada si sa auzi comentarii, e inadmisibil sa ti fie teama sa treci pe lg un grup mai mare de 3 baieti. M-am mutat pe alt continent si nu pot sa nu ma bucur de respectul pe care il simt ca femeie aici. Ma duceam la un interviu la un moment dat si am vazut un grup de 4 baieti. Instinctiv am vrut sa trec pe celalalt trotuar. Mi-am amintit insa ca nu mai sunt in Bucuresti. Baietii si-au vazut de povestile lor, s-au dat politicosi la o parte:) Deh...se poate si altfel, clar. Nu stiu cand la noi, insa...

  RăspundețiȘtergere
 26. Si salutare, Angela:) Acum am dat de blogul tau si il tot citesc si rad pe la birou:))

  RăspundețiȘtergere