duminică, 9 mai 2010

O zi frumoasă

     Pe o scară de la 1 la 10, pot spune ca azi a fost una dintre cele mai frumoase zile din ultima vreme, cu toate că n-am făcut nimic special.
     M-am trezit cu o stare de mulţumire, pe care nu mi-o pot explica, date fiind circumstanţele şi parcă totul mi-a părut mai viu, mai colorat ca-n alte zile. Pe la prînz, m-a apucat dorul de ducă şi am sunat-o pe soră-mea, dar ea avea alte planuri. De obicei nu-mi displace, ba dimpotrivă să mă plimb singură, mă relaxează un drum doar cu muzica de la radio, dar azi am simţit nevoia să mai iau pe cineva cu mine, aşa că după ce soră-mea m-a tratat cu refuz, am sunat-o pe Mela, care şi ea se plimba prin Obi cu o prietenă de-a ei, să se uite la plante.
     Ca o vită ce sunt uneori, am ales ultima alternativă şi-am chemat-o pe Janina, cea care jeleşte cîinele, dacă mai ştiţi şi pe care am lăsat-o la urmă de teamă că doliul ei prelungit ar putea altera nu atît ziua asta, cît şi gîndurile mele bune, lăsînd loc altora nu tocmai de împărtăşit.
      Spre surprinderea mea, cu mici scăpări şi referiri la cîinele răposat, am avut şi eu ocazia să am un dialog plăcut şi fără micile înţepături pe care ni le oferim reciproc de obicei, pentru că nu ştiu cum se face dar ea, îmi dă mai tot timpul că facem naiba ştie ce concurs de "cine-i mai deşteaptă, mai înţeleaptă" şi de "e clar, aşa e cum spun eu". Nu ştiu dacă am lăsat cuiva care-mi citeşte blogul impresia c-aş fi persoana care lasă de la ea, dar aşa sunt, las de la mine pentru că postura unui Don Quijote nu mă tentează şi-n plus, am convingerea că fiecare are adevărul lui, pentru că aşa-l vede ca fiind adevăr, chiar dacă eu am altă părere.
      Am făcut mici cumpărături şi ne-am întors, ne-am zîmbit cu vameşii care ne-au salutat bilingv şi tot aşa le-am răspuns şi pe Janina am lăsat-o acasă, fericită că şi-a cumpărat mîncare ieftină la mîţe.
      Mai pe seară, am cîştigat la Loto. Nu săriţi, nu verificaţi IP-ul, mi-au ieşit doar 3 numere...
      Probabil n-am fost destul de explicită Universule, voiam premiul cel mare!

11 comentarii:

 1. fata, :)), universul s-a hotarat sa-ti implineasca doar 3 dorinte, nu patru: 1.ai castigat la loto; 2. sa nu te deprime janina; 3. sa ai o zi frumoasa.
  eh, veeeeeezi daca iti pui prea multe dorinte...
  oricum, ma bucur pentru tine. si pe mine m-a fericit universul cu o zi buna. fara loto, dar nu conteaza...

  RăspundețiȘtergere
 2. @Anca, cred că l-am bombardat prea intens, că scorpionul cunoaşte doar un verb: VREAU :))

  RăspundețiȘtergere
 3. fetele... voi nu vorbiti la tel.? sau pe mail...

  RăspundețiȘtergere
 4. @Kaos Moon, ba da... vrei şi tu? :)

  RăspundețiȘtergere
 5. SUna bine si, daca o tine tot asa Nea' Universu', poate te fericeste si cu un castig mai mare. Sa-ti aduci aminte de cititorii tai... :D

  RăspundețiȘtergere
 6. probabil a fost frumoasa pentru ca ziua de 9 mai are o tripla semnificatie: proclamarea Independentei de Stat a Romaniei, victoria Coalitiei Natiunilor Unite in cel de-al Doilea Razboi Mondial si Ziua Europei! :)

  n-ai cistigat! de la 4 in sus vorbim! :)

  RăspundețiȘtergere
 7. @Leo, crezi că dacă aş cîştiga, m-aş lăsa de scris? Nicidecum, asta mi-ar plăcea să fac: să călătoresc şi să scriu :)

  RăspundețiȘtergere
 8. @rebelu... şi la noi nu s-a simţit nimic :)

  RăspundețiȘtergere
 9. Ia-ma si pe mineeeee...!
  Asa as plange dac-ar ajunge la urechile mele ca ai castigat.

  RăspundețiȘtergere
 10. @Leo, doar dacă-ţi place Venezia :)

  RăspundețiȘtergere
 11. @rebelu, ai dreptate... n-am cîştigat, ba chiar am pierdut, c-am pus doua variante. Totuşi, ideea că una e gratis... :))) Fiică-mea a zis că e bun de banc: A cîştigat mama la loto. Cît? UN EURO!

  RăspundețiȘtergere