miercuri, 19 mai 2010

Mitingu' lu' pinguinu'

Vreau să arăt o chestie care poate părea minoră, da' mie mi-a dat de gîndit, pentru că ştiţi cît sunt eu de genială, deşteaptă, perspicace... Ops, iar m-a luat valu'!
Voiam să zic că mi se pare că societatea romanească a evoluat de n-a mai putut, cel puţin de pe vremea cînd eram eu mică şi dansam căcatu' ăsta de Pinguinu' în curtea şcolii, aiurea zic eu dans, că era de fapt mai mult un joc: Stîngu'- stîngu', dreptu'- dreptu', faaaţă-spate, un-doi-trei! Şi ţin să subliniez că eram clasa a patra, nu eram nici în grevă, nici la miting şi nici la nuntă.
Şi nici nu ne-a ţinut moda pentru jocul ăsta nici măcar un trimestru, pentru că se pregătea trecerea spre Arim- Jim- Jim, ceea ce reprezintă un pas înainte pe scara evoluţiei şi spre ritualurile de împerechere de mai tîrziu.
Iată că romanii secolului 21, nu doar că au reînviat nişte distracţii puerile, dar le-au mai şi transformat manelistic, aşa cum ştiu ei în divertisment la nunţi, dar şi armă de luptă contra guvernului.
Pe mine una, momentul m-a umplut de mîndrie naţională, de sentimente alese, mi-am îndreptat spinarea simţind fiori de patriotism pe la şale şi-am închis televizorul, de teamă c-ar apărea şi Adi  Minunatu' să cînte: Azi e grevă generalăăăăă, am venit la capitală, tot romanu' demonstreazăăăă, mămăliga explodeazăăăă, inima meheaaa!
Foarte serios protest, fi-v-ar ruşine  ţopîrlanilor!

20 de comentarii:

 1. Angela,am observat o mica omisiune in sirul de calitati pe care le enumerai,frumoasa,cred ca si tu poti sa recunosti!!Nu e ceva rau,ce am spus.In fine,traiesti frumos fiind inpotriva politicii si a miscarilor sociale?Eu,dupa ce am tot inteles,am ales,....nu ma mai intereseaza,...de loc.Dar fiecare este liber sa lupte,...pe plan social.Mai glumesc si eu cate odata.Sa-ti fie bine,...cat se poate.

  RăspundețiȘtergere
 2. @dmd, mulţumesc de compliment în primul rînd... Să ştii că eu nu sunt împotriva a nimic, asta e filozofia mea: sunt pro - ceva, eventual, dar mă constitui în observator şi scriu ce văd, ce consider eu că nu e cum trebuie, am o opinie cu alte cuvinte. Strada trebuie să se manifeste, iar dacă motivul protestului e serios, aşa ar trebui să fie şi reacţia: serioasă.

  RăspundețiȘtergere
 3. Am facut si eu o mica conversatie,ca intre necunoscuti spre cunoscuti,..probabil.Dan

  RăspundețiȘtergere
 4. @dmd, partea cu cunoscut şi necunoscut îmi scapă :)

  RăspundețiȘtergere
 5. A fost jalnica manifestatia de azi! Vai mama lor revolutionari!
  offtopic: imi place domnul dmd, foarte subtil... :D

  RăspundețiȘtergere
 6. Nu era nimic ascuns.Acum putin timp nu te cunostea de loc si acum te cunosc putin.Probabil ca maine sau peste n zile te voi cunoaste mai bine,citind diverse.Dan

  RăspundețiȘtergere
 7. @dane, dar n-am insinuat nimic, doar că nu înţelegeam. Te citesc şi eu, să ştii :)

  RăspundețiȘtergere
 8. @georgiana, ăia n-au fost revoluţionari... au fost nişte consumatori de manele şi seminţe. Off, de ce n-am fost acolo să dau amenzi, că doar s-a văzut ce-a rămas după ei!

  RăspundețiȘtergere
 9. oau, acu' văzui ce reclamă mi-ai făcut, georgiana. Pupici :)

  RăspundețiȘtergere
 10. Angela, nici nu stii cat imi creste inima cand intalnesc oameni ca tine, respectiv oameni cu ratiune!din pacate, sunt pe cale de disparitie...
  Eu una mi-am pierdut speranta in mai bine,aici in tara! Ce zici daca am pleca in Austria si-am ramane acolo? :)

  RăspundețiȘtergere
 11. Mottoul tau "Mă intersează tot ceea ce pot înţelege" nu se potriveste cu ce ai scris despre protestele de azi din Bucuresti din cauza faptului ca tocmai nu intelegi!Una e sa-ti dai cu parerea de la Oradia,unde e viata ca intr-o fotografie si alta e sa vezi realitatea din Bucuresti,la fata locului.In Bucuresti mai cunosti oameni care au legatura cu sistemul,mai iti spun cate ceva din interior,etc.La Oradia nu se vede decat ce va servesc toparlanii de la televiziunile ticaloase!Asa ca draga Angela,nu-ti da cu parerea despre ceva care te depaseste total.O seara buna si linistita!

  RăspundețiȘtergere
 12. Si inca o chestie."Revolutionarii" de azi erau veniti din toata tara,nu erau toti din Bucuresti!Probabil multi erau si de la Oradia!

  RăspundețiȘtergere
 13. @Anonim, în primul rînd vreau să te informez că infatuarea ta de bucureştean nu are nici un fundament, atîta timp cît scrii Oradia în loc de Oradea. În al doilea rînd, oraşul meu nu e în Papua Noua Guinee, ci la poarta vestului, în caz că-ţi sună vreun clopoţel. În al treilea rînd, îmi dau cu părearea despre absolut orice vreau eu, pentru că Bucureştiul e capitala ţării în care trăiesc, de unde sunt furată şi unde se duc taxele mele ca într-un sac fără fund. Şi altă datî, fî bine să-ţi ţii sfaturile pentru tine, da? Merci anticipat.

  RăspundețiȘtergere
 14. dată*
  ( a reuşit să mă enerveze acest anonim sfătos

  RăspundețiȘtergere
 15. Ma pregatisem si eu c'o replica (faza cu "Oradia" m-a luat si pe mine de ochi) dar mi'am zis ca nu's la mine acasa si mai bine ma abtin :)
  Plus: "In Bucuresti mai cunosti oameni care au legatura cu sistemul,mai iti spun cate ceva din interior". Si eu care-mi faceam griji aseara vis a vis de topica :D

  RăspundețiȘtergere
 16. @georgiana, "mai îi spun" unde şi ce să strige :D

  RăspundețiȘtergere
 17. şi eu care-mi făceam probleme pentru "datî, fî" :))

  RăspundețiȘtergere
 18. Se pare că suntem în cădere liberă spre fundul prăpastiei şi nu avem nici paraşute, nici măcar o coardă elastică....
  Interesantă legătura cu sistemul plin de putreziciune şi otravă. Să înţeleg că erupe boala? Începe să apară cangrena? Cred că trebuie să vină un chirurg specialist în amputări să nu moară ţara.
  E o ruşine să foloseşti cuvântul "revoluţionar", la ceea ce s-a întâmplat ieri. Dacă oamenii de rând sunt săraci, şi sunt, de unde atâţia bani pentru panourile sofisticate ale aşa zişilor revoluţionari? Cred că MASE DE MANEVRĂ ale celor putrezi de bogaţi ar fi mult mai potrivit să le spunem, nu revolutionari.
  Vorba minerilor "NOI MUNCIM, NOI NU GÂNDIM!" Plantele sunt scoase în piaţa din faţa guvernului pentru o rază nocivă de ultraviolete după care sunt băgate din nou în bezna neagră a sărăciei.
  Dar deja am vorbit prea mult despre mizeria care s-a petrecut la Bucureşti.
  Apropo, un adevărat revoluţionar ar avea curaj, nu ar apărea ca un LAŞ ANONIM

  RăspundețiȘtergere
 19. @Brosu Constantin, de "revoluţionari" din ăştia suntem sătuli de pe vremea lui Iliescu, că doar s-a văzut ce-au ştiut să facă. Există un proverb care ilustrează foarte bine Romania de azi şi de ieri: Cînd apele se tulbură, ies gunoaiele la suprafaţă. Şi e foarte adevărat, vedem bine cine apare la TV şi-n pieţe să critice cu mînie proletară.

  RăspundețiȘtergere