miercuri, 5 mai 2010

Job nou, de perspectivă

Dacă tot sunt plină de idei, mi-a mai venit una, care de fapt e mai mult o revelaţie, una din alea care-mi apar mie o dată la fiecare sută de ani.
Am descoperit meseria perfectă: mă fac leşinătoare şi voi lucra doar la comandă. Am în vedere în special grevele şi manifestaţiile, unde este de dorit ca încărcătura emoţională să fie cît mai puternică, plus că astea sunt mediatizate şi dă bine la imagine. Aştept în acest sens să fiu contactată de Cartel Alfa, Beta, Cartelul din Ecuador şi Crescătoria de Gîşte şi viermi de mătase de la Sudrigiu Haltă.
Am în vedere şi cozile, deşi atîta vreme cît sunt la ghişee unde nu se dă altceva decît hîrţoage, ar putea să se dovedească a fi prea puţin rentabil. Unde mai pui că e şi periculos, pentru că instituţiile statului sunt toate o marmură şi-o gresie, iar căderea pe suprafeţe dure nu e tocmai un fleac şi-o aterizare plăcută.
Cred că cea mai importantă sursă de venit ca leşinătoare profesionistă şi culmea ascensiunii mele ierarhice deasupra bocitoarelor, vor fi înmormîntările, dar cu rezerva de a nu mă angaja la mai mult de cinci pe zi.
Asta pentru că există riscul mărit de accidente mai rele decît cele pe gresie, în cazul că cei din jurul tău în loc să te prindă-n cădere, se dau la o parte şă nu le şifonezi hainele sau să nu le stingi lumînarea.
Nu pot ignora pericolul la care m-aş expune căzînd pe cruci, pietre funerare sau popă şi am de gînd să stabilesc tarife atît în bani, cît şi-n bandaje, apă oxigenată şi rivanol.
Mă ofer să leşin şi la nunţi, dar numai la starea civilă, pentru că bani  buget de rochii de seară, n-am.

11 comentarii:

 1. Hm, sa nu vii la constanta. fiindca mi se pare o franciza numai buna de achizitionat. sa-mi spui ce comision percepi fata (dar sa ti totusi cont de riscurile pe care tocmai le-ai expus :P)

  RăspundețiȘtergere
 2. dacă ajung pe-acolo, te iau asociată, am nevoie de cineva să mă susţină în cădere :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Poate pot sa ajut si eu cu ceva - eventual cu managementul afacerii, pentru ca eu n-as fi buna de lesinatoare. Sunt inalta, cad de sus.

  RăspundețiȘtergere
 4. @Leo, îţi găsim şi ţie un post, cu toată criza. Tu ne dai cu săruri pe la nas.

  RăspundețiȘtergere
 5. uite, angela ce repede se unesc oamenii sa faca afaceri bune impreuna. mai pozitv ca asta nush ce poate fi... :)

  RăspundețiȘtergere
 6. frumoasa meserie! da', stii ce-i nasol? nu ai perspective de avansare! :)

  RăspundețiȘtergere
 7. la meseria de patron nush ce avansare ar mai urma :))
  angela, fata draga, ai amutit dupa vestile astea noi... nashpa vremuri ne asteapta...

  RăspundețiȘtergere
 8. @rebelu, greşeşti: mă fac şefă de echipă! Nu vezi că am deja adepte?

  RăspundețiȘtergere
 9. @Anca, de mine Ungaria e aproape, iau o casă cu 3000 mp de teren la doar 20,000 de Euro. Mă fac unguroaică şi cu paşaport unguresc pot să mă duc unde vreau.

  RăspundețiȘtergere
 10. Genial din nou! Ai uitat riscul deshidratarii la mormantari.

  RăspundețiȘtergere