marți, 4 mai 2010

Eu aş vinde, alţii n-ar cumpăra...

E invitabil ca atunci cînd vrei să vinzi ceva, te loveşti de fel de fel de oameni, diverse pretenţii şi mofturi, dar mai ales de comentarii mai mult sau mai puţin plăcute. De exemplu, am de vînzare un teren în zona colinară, foarte căutată pe vremea cînd jumătate din populaţia patriei vindea şi cealaltă jumătate cumpăra terenuri.
Cel mai enervant comentariu a fost de departe: E în pantă!
Cum am zis că e vorba de zona colinară, adică de deal... E firesc să fie-n pantă, rampă.
Doamnă, d-aia e în pantă că e deal! Dacă era drept, era şes.
Altă chestie enervantă, o cucuoană iritată care-mi zice: 
E prea scump, e criză, trăim în Romania, şi adaugă cu răutate, zic eu:  
N-o să vindeţi niciodată, eu am cumpărat cu atît şi-ţi indică o sumă ridicolă, doar- doar te-o convinge să dai şi tu eventual gratis, ca să poată vinde ea mai departe mai scump.
Eu zic că frumos ar fi că dacă nu-ţi convine ceva, zici un mulţumesc, închizi telefonul şi-ţi ţii comentariile pentru tine. Sau, dacă nu e prea greu pentru orgoliul tău, zi că n-ai atîţia bani şi gata. Plus că, mie cînd îmi aminteşte cineva în ce ţară trăiesc, de parcă n-aş fi conştientă în fiecare secundă a existenţei mele, îmi vine să-l bag în mă-sa, direct şi fără menajamente.
Efortul meu de a vinde terenul ăla, a devenit pînă la urmă o rutină... M-am împăcat cu ideea că va fi foarte greu de vîndut, dat fiind că e o suprafaţă mare, aşa că atunci cînd mă sună cineva, îi dau pe nerăsuflate toate informaţiile pe care bănuiesc că le-ar cere, inclusiv preţul, după care omul buimac bîiguie un  mulţumesc şi-un sărumîna şi închide.
Halal vînzător mai sunt!

9 comentarii:

 1. asa am patit si eu acu 2 zile cu-n tampit.
  voia niste ceasuri (mai nou vand ceasuri, bijuuri, arme)...
  a strambat din nas la un ceas unicat in romania.
  "ma duc sa iau din magazin"

  asta dupa ce mi-a futut toata duminica...

  RăspundețiȘtergere
 2. Ti l-as cumpara eu, ca sa ma dau cu saniuta.
  Glumesc io, da' cred ca-i frustrant. O trece candva si ea, criza.

  RăspundețiȘtergere
 3. parerea mea este ca daca n-ai nevoie moarta-coapta sa vinzi, sa mai faci o pauza. eu cand am avut de vandut un apartament le si spuneam cumparatorilor care vroiau sa se tocmeasca "domne eu n-am nevoie sa-l vand decat daca obtin cat cer. ca doar nu-l vand ca sa pun banii la cec!" si in final am vandut cu cat am cerut. dar am avut rabdare, fiindca oricum era tot ce puteam obtine atunci.

  RăspundețiȘtergere
 4. @Zwk, cel mai frustrant e cînd dai de cîte unu' care nici n-are de gînd să cumpere, se bagă doar în seamă să creadă lumea că e plin de bani, c-am nimerit şi d-ăia.

  RăspundețiȘtergere
 5. @Anca, de musai mi-ar cam fi, însă nu cere de mîncare. Mă gîndesc că toate-şi au rînduiala lor, stăpîn tot o să-şi găsească pînă la urmă.

  RăspundețiȘtergere
 6. Ar trebui sa treci pe la scoala lu` tata. Asta te-ar convinge si ca un elefant e numa` bun pentru o colivie de canar :D
  Imi aduc aminte o faza in care unul, insotit de tac'so, obiecta ca masina, pe care babacu' voia sa o vanda, ar fi veche. Stii ce i-a zis?
  "Da' ce, taica-to nu e batran? Si uite ca il tsii si ai grija de el."
  Dajtept ala batranu`...

  RăspundețiȘtergere
 7. @Anarchaeus, acu-mi dau io seama cu cine semeni tu :D

  RăspundețiȘtergere
 8. Stiu, mi s-a mai zis: cu Irina Loghin. :D:D:D

  RăspundețiȘtergere