sâmbătă, 22 mai 2010

Din jurnalul unui cocalar ( 3 părţi)


02 mai 2009

Din Jurnalul unui cocalar (pag. 1)

E unu mai adica e liber. Io nu prestez nimic adică nu-s fraier să mă angajez, că tăticu şi mămica au pamânt mult în sat, munceşte ca nişte fraieri care se află, când io le-am zis că-i îngrop în bani numa să nu mă mai facă de ruşine la pretenii mei când mă duc la picnic şi tata s-apucă să povestească că vaca n-a fătat anu ăsta, că porumbu e cam mic şi că găinile nu se ouă. Care pretenii mei fac miştou de mine şi mă înghiontesc şi mă fac ţăran, când cum dracu să fiu io ţăran care am beemveu şi gagică tunată.
Ea îmi zice că dă-i dracului de fraieri că-s invidioşi şi bagă degeţelu ei cu unghie frenci la mine pe sub tricou meu armany, care eu mă infior şi mă face să mă gândesc la o manea care zice ca dragosteaaaa mea, nu pot trăiiii fără eaaaaaaaaaa, of inima mea.
Am zis că e unu mai şi musai să scriu aici cum m-am distrat, pă puncte.
Punctu unu : plecat d-acasă pe la ora doişpe că io nu-s sclav ca să mă trezesc la ore mici.
Punctu doi : luat gagica de la blocu ei unde stă în chirie, certat cu ea, că era somnoroasă şi nu apucase să se dea cu fond de ten. I-am zis că e prinţesa de aur fardată sau nu. Ea mi-a zis să mă duc dracului şi să opresc la primu oemveu să-şi ia cafea şi ţigări Slims.
Punctu trei : Nervos că stă mult la buda oemveului. Învârt lanţu pe degete, mă prefac că mă uit la rafturi să nu ma creadă alţii fraier că aştept după o pizdă.
Punctu patru : am ieşit din oraş în sfârşit, mă sună tovarăşii şi-mi zice că Bă pulă, mai merem, sau nu. Iar mă inervez, le zic şi io că bă pulă, îs pe drum.
Punctu cinci : Gagică-mea vorbeşte la telefon cu pretenele ei şi fumează. A pus un crac pe bordu meu de piele, mi-e jenă să-i zic să-l ia jos, că iar mă drăcuie şi mă face meschin. Nu stiu exact ce inseamnă cuvântu ăsta, da ştiu sigur că ultima dată când l-a zis, i-am umflat buza. Şi aşa voia ea silicoane în bot.
Punctu şase : Într-o curbă, pierdut control, viteză mare. Gagica ţipă, eu simt că mă cac pe mine. Copac. Îmi tremură stomacu, o văd pe mama dându-mi ţâţă când eram mic. Ce pula mea, mor...

03 mai 2009

Din Jurnalul unui cocalar (pag. 2)

După ce mai nu m-am căcat pe mine, nu pot să mai continuu pe puncte, aşa ca o sa scriu ce s-a-ntâmplat pe ORE.
Ora UNU ZIUA: înfăşurat după copac, respectiv după un plop, baga-mi-aş pula-n el el de copac. Gagica ţipa ca proasta. Eu mă iau de păr şi-l sun pe tăticu să vorbească el cu şefu de post care precis şi sigur are pile la poliţia de circulaţie.
Ora UNU ŞI TREI MINUTE: l-am prins pe tăticu la telefon. Tăticu zice sa te fută Dumniezo, că numa mă-ta o fost de vină că te-ai născut prost. Io n-am ce să mai zic că gagica urlă că nu-şi găseşte portofelu. Se uita la mine urât. Tăticu zice că Fute-te-ar cine te-a zidit şi Cristoşii mă-tii. Se jură că e ultima dată când işi mai pune obrazu pentru mine. Eu tac deşi îmi vine să-i zic de mă-sa, cu toate că e bună-mea care mai ciupesc din pensia ei de la ceape. Pe mine ma inervează că nu pot să-i zic lu bătrânu ca să mă lase-n pula mea, că-s necăjit destul.
Ora UNU ŞI DOIŞPE MINUTE: Sun un preten cu cârlig. E mahmur şi mă-ntreabă că ce pula lui vreau. Îi zic că ce-am paţit, el sare ars şi zice că Fratele meu, nu te mişca, viu acuma cu un preten de la circulaţie. Ai băut? Zic că, pula mea, n-am apucat, zice ca e OKE, că să stau să-l astept.
Ora UNU ŞI PAIŞPE MINUTE: Gagică-mea fumează şi vorbeşte la telefon cu mă-sa care fiind la sapă, nu are semnal bun şi nu prea aude.Gagica ţipă cu ţigara în mână şi cu un deget în ureche. Io mă inervez că vine nişte bulangii şi comentează că am avut viteză. Nu zice nimeni că bine că n-am murit, ceea ce mă-ntristează şi-mi aduce aminte de altă manea: Lumea mă invidiazăăăăă, e geloasăăăăă pe valoarea mea.
Ora UNU ŞI CINŞPE MINUTE: Stau pe marginea şanţului şi am în cap numai manele.
-->

05 mai 2009

Din jurnalul unui cocalar (pag. 3)

Am stat o vreme pe marginea drumului meditând la soarta mea tristă, mângâind cu privirea înlăcrimată beemveu meu drag, boţit şi vai de mama lui. Mă uitam absent la gagică-mea care-şi suna toate pretenele şi dădea din mâini explicându-le :Fatăăăăă, era să mor, să mor io dacă nu!
Vine poliţia, habar n-am cine-a chemat-o. Sunt prea trist ca să mă duc să mă dau mare la ei şi să le pomenesc de colonelu cutare, care e preten cu un tovarăş d-al meu şi şi dacă n-aş fi necăjit, tot nu-mi aduc aminte acu per moment nici un nume de poliţai cu grad mare.
Apare tata cu Dacia lui de treişcinci de ani, moment în care îmi trece lenea şi m-apucă toţi dracii dân Dante, sau cum i-o fi zicând intelectoalii, iadului: ăsta mă face de râs cu tărăboanţa lui. Poliţiştii scrie, tata se bagă-n seamă cu ei şi se uita pieziş la mine. Şoferii încetinesc, se uită, iar o muiere se rânjeşte la mine : Ce păţişi pisi, ţi-ai rupt poşeta? Asta ma înfurie la culme, da ea accelerează râzând...Lasă c-o prind eu prin oraş, îi dau eu băşcălie de-o ia dracu. Fac câţiva paşi după maşina ei, îi arăt pumnu, o fac curva dracului. Lasă, că ţi-am luat număru... Larisooooo, notează numaru! Larisa nu mă bagă-n seamă, a terminat de vorbit la toate telefoanele ei, că are trei şi se rujează într-un ciob din oglinda retrovizoare.
M-apucă din nou depresurizarea când văd atâta nepăsare şi mi se pare normal să-mi vină iar în minte texte de manele, că e din viaţă, aşa cum e pentru femei telenovelele alea mexicane şi mai ales pentru că tovarăşii mei nu vine.
Mă uit la bătrânu-meu şi mă gândesc în ce hal a îmbătrânit, deşi n-are decât cinzeci de ani. N-a ştiut el să fie şmecher la viaţa lui, futu-i mama ei de viaţă.
Iar ma gândesc la manele şi la muierea aia mai grăsană şi cu ţâţe mari de la ”de trei ori femeie” care zicea că ”viaţa bate filmu”, sau poate că nu ea a zis. Orcum, ca să fiu mai clar, am simţit că: Supăăăăăăărat, supăăărat sunt Doamne eeeeu..

9 comentarii:

 1. Angela... you rock!!! :)))) N-am ce să spun mai mult, nici n-are sens. Şi dacă nu eşti jurnalist, ar trebui să fii!

  RăspundețiȘtergere
 2. Angela..dar ce te-a scos atat de tare din ale tale incat sa-l faci pe om cu borsh si otet??

  RăspundețiȘtergere
 3. asta-i stirea zilei or *actualitatea* :)
  laaatelejurnalllazisedaaaacascavallllmaineeeiarrrrlatelejurnallliarrrsedaaacascavallll
  zi faina , Angelico :)xxx,j

  RăspundețiȘtergere
 4. @Cătălina, nu sunt jurnalist şi da, poate ar trebui să fiu :)

  RăspundețiȘtergere
 5. @Anonim, trebuie să înţeleagă toată lumea, că eu nu scriu la nervi, ba mai mult, mă amuz scriind :)

  RăspundețiȘtergere
 6. @windwhisperer, deci în fiecare zi se dă, da? O zi minunată şi ţie :)

  RăspundețiȘtergere
 7. fata supeeeeer! am ras sa mor!
  (apropo, inca nu mi-a venit nici o carte :(( )
  viitoarea carte pe care o s-o scrii, daca n-ai facut-o inca, ma anunti si pe mine din timp ca sa nu raman de fraiera ca acuma. aia de la editura sunt niste IDIOTI.

  RăspundețiȘtergere
 8. N-am ce zice altceva,decat =)); i-ai prins asa cum sunt pe cocalarii de ulitza, felixiti de diskoteca accesului direct !TRAIASCA INVATAMANTUL COMUNIST !si promovabilitatea 100% !!!!!!!!!

  RăspundețiȘtergere
 9. rust, ca rust, diamantele sunt veritabile, bv Bubu!

  RăspundețiȘtergere