marți, 18 mai 2010

Daruri

De sîmbătă plouă fără oprire, mă mir de unde mai are cerul apă să toarne pe pămînt, văd doar deprimare şi tristeţe în jurul meu.

Au trecut cîteva zile în care simţeam că m-am pierdut eu pe mine însămi şi ceea ce vedeam în oglindă era doar o proiecţie a unei figuri vag cunoscute.

Simţeam conştient că starea pe care o căram cu mine peste tot, de neputinţă şi zădărnicie, nu-mi poate aduce nimic bun şi totuşi, cînd instinctul de conservare m-a atenţionat ca o palmă după ceafă, mi-am adunat de prin toate cotloanele minţii şi a inimii fărîme de curaj, mi-am strîns cioburile şi mizeria vaietelor interiore care nu mai conteneau de parcă eram o babă bocitoare  şi am cerut poate pentru prima dată cu sufletul curat şi fără să mă tîrguiesc, puţină speranţă.

Am primit-o instantaneu, ca şi cum era deja acolo, în momentul în care m-am gîndit la ea, mă aştepta, mă îmbrăţişase , mă învăluise ca o apă călduţă de nu mai rămăsese părticică din mine necuprinsă, nemîngîiată.

Ironic sau nu, ai nevoie de atît de puţin să-ţi poţi relua călătoria, dar nu poţi şti niciodată dacă odată ce-ai făcut primul pas, nu cumva ai putea chiar şi să te înalţi şi să zbori; de aceea, nu contenesc să mulţumesc şi să primesc în fiecare zi cîte-un dar.

Darul de azi a fost pacea perfectă, un răgaz sau un alt început, o vindecare sau un început de zbor. Orice-ar fi, nu pot mulţumi îndeajuns că l-am primit.

5 comentarii:

 1. imi pare tare rau ca esti trista! nici macar nu pot sa te incurajez sa nu fii, fiindca nici eu n-am un moral de invidiat (desi ma chinui sa ma pacalesc). dar vreau sa-ti aduc aminte ca acum o luna cand am intrat prima oara pe blogul tau, am ras cu lacrimi la o groaza din postarile tale. iti doresc sa te intorci la starea aia de spirit cand faceai haz de necaz. nu stiu daca un sut in fund inseamna neaparat un pas inainte dar eu inca sper ca asa este.

  RăspundețiȘtergere
 2. @Anca, şuturile-s vechi, dar doar abia acum mă resimt de la ele... E ca un tsunami :)) Dar, nu sunt tristă, ba dimpotrivă!

  RăspundețiȘtergere
 3. :)asta era și părerea mea! ai fost, acum ești împăcată :)
  frumos text!

  RăspundețiȘtergere
 4. Mă bucur că ai revenit. Te-am aşteptat, să ştii :)

  RăspundețiȘtergere