marți, 4 mai 2010

Conspiraţia şosetelor

Nu ştiu cum e la alţii, dar la mine e o continuă şi acută lipsă de şosete. Da, aţi citit bine, şosete. Îmi cumpăr de obicei cîte-un posmoc d-ăla de 3-5 perechi cum nimeresc, mă uit la ele cu drag cum le pun în sertar lîngă alea mai vechi făcute ghem şi-mi închipui că de-acum înainte n-or să-mi lipsească tutta la vita!
Trece o săptămînă şi iau ultima pereche, pentru că port şosete-n casă pe motiv că sunt sensibilă la icre şi dacă-s desculţă mă-nbolnăvesc la ele. Pornesc şi maşina de spălat, fiind sigură că acolo-s şi restul şosetelor şi chiar le găsesc pereche cu pereche cînd le pun la uscat.Îmi mai trece cîte-un fior de teamă cînd dau de vreuna răzleaţă, dar mă liniştesc că-s toate cu soţ.
Acuma, n-aş putea spune cu exactitate unde pe parcursul acestui proces le pierd. Nu ştiu dacă n-am momente de amnezie în care vreun Mr Hide din mine de care n-am habar, îmi ascunde sau distruge şosetele. Dacă aş şti, n-aş mai crede că în jurul meu se petrece o conspiraţie a şosetelor lipsă!
De-aici, îmi fuge gîndu' la Nibiru a lui Piticu, la extratereştri şi chiar la universuri paralele în care am fost, m-am descălţat şi mi-am lăsat acolo preţioşii ciorapi. Dar dacă în alt univers sunt o persoană care NU POARTĂ ŞOSETE? Schimbă asta ceva din esenţa fiinţei mele? Voi mai putea fi eu însămi vreodată?
Gîndurile astea m-au bîntuit într-o pauză de căutat şosete, pentru ca DA, sunt desculţă cu picioarele pe-o boxă caldă, adică mi-e cald la călcîie şi mi-e rece la degete, ceea ce transmite un semnal la ovare şi-anume un mesaj subliminal: Răciţi, fiţi dureroase, n-o iertaţi!
Mă duc să scotocesc şi-n coşul de rufe, măcar să le ştiu acolo: murdare, dar existente!

17 comentarii:

 1. mda, am aceeasi problema. adica aceleasi probleme. si cred ca toti avem un mr hide in noi. in momentele alea nu suntem responsabili de ce zicem si facem... :))

  RăspundețiȘtergere
 2. @Anca, o declar problemă naţională şi p-asta!

  RăspundețiȘtergere
 3. daaaaaaaaa,mie imi pare ca vine cineva noaptea si le fura taman din cosul de rufe,dar ma linistesc destul de repede si vad partea plina a paharului, nu-mi lipsesc chilotii.;)

  RăspundețiȘtergere
 4. @anaid, dacă nu ştiu cum ar fi şi chiloţii tot în perechi, cred că ar dispărea la fel de misterios :))

  RăspundețiȘtergere
 5. Pune sosetele (perechi) intr-o plasa si baga plasa in masina de spalat. Tot io sa te`nvatz?
  ts ts ts....

  RăspundețiȘtergere
 6. @Anarchaeus înţeleptule, grija mea cînd pornesc maşina de spălat e să scot pisica. Că acolo şi-a făcut culcuş mai nou.

  RăspundețiȘtergere
 7. Scoate pisica si pune plasa. Scoate plasa, baga pisica, pune plasa cu tot cu sosete la uscat...
  E mai complicheishan o tsara, dar merge.
  Parerea mea...

  RăspundețiȘtergere
 8. e prea complicaaaaaat! dacă uit ordinea?

  RăspundețiȘtergere
 9. Tu ma faci sa zic ca indianul ala care spunea ca Pamantul sta pe o testoasa care sta pe un elefant. Fiind intrebat pe ce sta elefantul ala, a raspuns: "Stii ce, hai mai bine sa schimbam subiectul." :P

  RăspundețiȘtergere
 10. mie-mi dispar si chilotii...hm

  RăspundețiȘtergere
 11. Voiam să precizezi dacă era indian din India sau Winettou, apoi mi-am dat seama că in Nesfîrşitele Preerii, nu pasc elefanţi, aşa că mai bine schimbăm subiectul :D

  RăspundețiȘtergere
 12. Ailalti sunt Native Americans si au o cu totul alta parere despre ce sustine Pamantul, zise Anarchaeus invartind cu intelepciune o pereche de chiloti pe deget...

  RăspundețiȘtergere
 13. @Anarchaeus, îs cumva d-ăia cu trompeţică?

  RăspundețiȘtergere
 14. Habar n`am... eu numa ii invart, nu-i "admir".

  RăspundețiȘtergere
 15. Da, dispar si mie. Nush cum dracu
  pun 10-15 perechi la spalat, la uscat pun cu 3 perechi mai putine, si desperecheate
  si cand le iau de pe sarma, pula mea
  8 perechi si 7 desperecheate.
  si au disparut si 2 budigai.
  am balcon inchis si stau la 7. exclus furt.
  sugestii?

  RăspundețiȘtergere
 16. @Zwk, îţi zic eu că e o conspiraţie. Ar trebui să facem o asociaţie de rezistenţă, mă gîndesc deja...

  RăspundețiȘtergere