joi, 20 mai 2010

Aventura blugilor ( trăiesc periculos)

Pentru că am hotărît să renunţ în sfîrşit la blugii mei vechi, adică la TOATE cele două perechi ăe care le am, am ieşit azi prin magazine să reînoiesc parcul de nădragi ce mă vor ţine următorii 3 ani.
Nu credeam că va fi o aventură, mai ales c-am găsit loc de parcare fără nici un efort, de unde rezultă că orădenii preferă să stea acasă în loc să se plimbe aiurea prin oraş şi să plătească locul peste tot.
Ăştia de la Primărie umblă toată ziua cu camera de filmat şi carneţelul de amenzi şi-n cazurile cele mai grave, cu pisica şi maşina de tractat, aşa că nu-i de joacă.
Dau un exemplu din viaţa şi experienţa cuiva, care s-a dus să se tundă şi şi-a socotit că stă maxim juma' de oră, şi-a lăsat maşina pe trecerea de pietoni, iar  cînd a ieşit fercheş, proaspăt frezat şi cu perspective senine asupra lumii şi-a vieţii în general, a constat că maşina nu-i şi cînd şi-a recuperat-o pe 4 milioane, a ajuns la concluzia că s-a tuns cam scump.
Ne ard ăştia de nu ne vedem, că doar primarul se crede Keops sau Tutankamon pentru că în curtea Primăriei se înalţă încet dar sigur o piramidă de sticlă pentru ca angajaţii instituţiei să se recreeze sub ea, să fie mai eficienţi, sau naiba ştie ce-are el în cap.
Cu toate c-am colindat temeinic prin magazine, ceea ce nu-mi prea stă în fire, n-am găsit neam o pereche de blugi care să-mi placă, să mi se potrivească sau cel puţin să n-arate ca şi cum i-ar fi purtat încă două generaţii înaintea mea.
Poate-s io demodată, dar nu mă dau în vînt după nădragi gata sfîrtecaţi, frecaţi, pătaţi, zdrenţuiţi pe care să-i plătesc de buni şi nici din ăia cu talia pînă la veveriţă de te-aşezi şi-ţi rămîn bucile p-afară. Plus de asta, nu doresc sub nici o formă s-ajung material de lucru cu bisturiul pentru urologii orădeni, nu de alta da' majoritatea-s beţivani bătrîni.
Nu mi-am găsit nimic, cu toate că voiam un lucru simplu: o pereche de blugi clasici şi nu, nu cu talia pînă sub ţîţe, dar nici cu fundu' p-afară, aşa că mîine dacă tot mă duc în Ungaria, poate-mi găsesc pe-acolo ceva, c-or fi ei poate mai normali şi conştienţi că există viaţă şi după douăzeci de ani, adică funduri mai mature de îmbrăcat.

22 de comentarii:

 1. pai tre sa mergi pana-n debrecen. si pt medici tot acolo te-as sfatui :( ca daca vrei povesti de groaza cu medici oradeni, am eu vreo 2, personale. si nu erau baute doctoritele in cauza.

  RăspundețiȘtergere
 2. @anonim, păi ştiu: ei rezultă din fabrica de specialişti ai lui tătucu Maghiar şi se împart în două categorii: incompetenţi simpli şi incompetenţi beţivi.

  RăspundețiȘtergere
 3. =)) Mi-am adus aminte bancul ala cu tipul care se duce la urolog -Dom'le doctor, mi s-a albastrit un coi.
  − Dom'le, eu nu stiu ce sa zic. N-am mai auzit de asa ceva. Il taiem. Asta e.
  OK. Peste o saptamina:
  − Dom'le doctor, mi s-a albastrit si celalalt coi.
  − Il taiem. Asta e. N-avem ce face.
  OK. Peste inca o saptamina:
  − Dom'le doctor, mi s-a albastrit si scula.
  − O taiem si p-asta. Punem una de plastic... frumos... cu pompita. N-avem ce face..
  OK. Peste inca o saptamina:
  − Dom'le doctor, s-a albastrit si asta de plastic!
  Doctoru' dupa o lunga perioada de gandire:
  − Auzi dom'le, da' nu cumva o fi de la blugi??

  RăspundețiȘtergere
 4. Angela, pentru ce cauti tu blugi vara? sau faci sanie vara?

  RăspundețiȘtergere
 5. @anaid, păi seri şi dimineţi răcoroase nu mai sunt şi vara? Oricum, îi iau long term, aşa că...

  RăspundețiȘtergere
 6. @georgiana, rămăsese ăla degeaba fără scule :)))))))

  RăspundețiȘtergere
 7. incearca cu pantalonii de in, poate ai mai mult noroc. nu prea am vazut nici prespalati, nici rupti pe ici pe colo. :)

  RăspundețiȘtergere
 8. Daca tot e problema de interes national :P, hai sa-ti dau si eu un sfat: ia'ti o pereche de blugi subtirei, usori de vara si o pereche mai grosi - pentru timp rece. La noi la Iasi "se egzista" un bazar de unde se pot cumpara blugisori mai umani, ca sa zic asa, si la preturi mult mai bune ca de! nu le platesti chiria pe spatiu si corentu' asa cum o faci la mall... :)

  RăspundețiȘtergere
 9. giorgiana vorbesti de siraj?? :) ufffffff, amintiri placute cu moldovenii.

  RăspundețiȘtergere
 10. anaid, nuuu, nu-i sirajul, acolo-i mai mult un en gros!! Bazarul e amplasat sub podul de la Nicolina (daca cunosti Iasul). Da'i tot un fel de siraj, diferenta e ca asta e amplasat sub cerul liber :)

  RăspundețiȘtergere
 11. Ha ha ha! Şi uite-aşa, prefer să acopăr cu o cureluşă nasturele lipsă de la perechea mea clasică de blugi, pe care aproape că o iubesc, zău! Dar ce... dacă schimb bluza zilnic, nu se pune? :p Pe bune, n-am mai văzut nici blugi d'ăia negri, fireşti, simpli, sănătoşi, nu cusuţi cu aţă albă pe ici pe colo, ci negri-negri! Ce-or fi făcut cu ei?

  RăspundețiȘtergere
 12. sub pod, "la rusi"? vis a vis de gara nicolina? cum as putea uita vreodata iasiul???????!!!!!! e a doua casa honey!

  RăspundețiȘtergere
 13. anaid, da, acolo! pe vremuri veneau rusii! ce memorie ai, chiar si eu care-s de aici am uitat :))

  RăspundețiȘtergere
 14. @Catalina, cred că trec şi asta la capitolul "conspiraţii". Chiar, unde-or fi dispărut blugii NORMALI?

  RăspundețiȘtergere
 15. fetele, mă uit mîine la Debrecen, dacă n-au ei, m-apuc să cultiv bumbac şi-mi fac eu unii cum vreau :D

  RăspundețiȘtergere
 16. spor la cumparaturi Angela, sa ne faci cu mana. :)
  georgiana, covrigii polonezi sunt la fel de buni in PODU-ROS' ? :)

  RăspundețiȘtergere
 17. anaid, daaaaa, iam-iam! iti trimit cu nashu'?
  Angela, drum bun maine! sa te gandesti si la noi de acolo, da??

  RăspundețiȘtergere
 18. Măi, sigur la noi în București sunt blugi cum vrei tu, sunt mai scumpi e drept, că-s de la Levis. Classic fit se numesc parcă, nu știu, în orice caz te și întreabă cum vrei să fie, joși sau înalți. Eu te-aș ajuta cu drag, dar nu pot. Pentru asta ar fi trebuit să te iau de talie, măcar odată ;))

  RăspundețiȘtergere
 19. @Atti, nici n-ar fi greu, că-s mignonă :))

  RăspundețiȘtergere
 20. şi bine că mi-ai zis, avem şi noi Levi's aici, ce dudă pot fi, doar că aveam impresia că nu se mai fac blugi normali. Koszonem, Attila!

  RăspundețiȘtergere
 21. Asta cu talia pân la veveriță mănervează și pi mine :D Vorba ta, nu mai există viață după 20????!!!! Cu un fermoar cât un lindic de fată mare. Dar m-am învățat, mi-i cumpăr și mi-i transform singură.
  Problema e că de ceva timp, i-am cumpărat și zac, nepurtați, nefăcuți .... de fo doi ani! :)))))

  RăspundețiȘtergere
 22. @ogarafgan, lasă că măcar ai un plan făcut cu ei :)

  RăspundețiȘtergere