duminică, 18 aprilie 2010

Voi fi profet în Lumea nouă

Doamneeee... Piticu'  profeţeşte sfîrşitu' lumii, sau cel puţin începutul sfîrşitului ei şi mi-am dat seama că încă n-am reuşit să-mi împlinesc măreţul plan de a salva omenirea de la foamete, nici ăla de a crea o nouă religie care să le anuleze pe toate cîte există şi nici măcar acela de a fi putred de bogată, sau măcar p-aproape.
Şi cum nu-mi dă pace gîndul că înainte de a se alege prafu' şi pulberea de omenire şi parcă planurile de care zisei au cam pălit şi au scăzut din intensitate, mi-am reevaluat aşadar priorităţile şi mi-am dat seama că dacă nu mă pot impune ca un lider mondial, aş putea să scriu nişte răvaşe cu maxime şi cugetări d-ale mele, pe care să le-ngrop în grădină în sticle de bere Beck's, că d-alea am.
Dacă se termină lumea şi începe alta peste vreo cîteva catralioane de ani să zicem, omul ăla nou ar descoperi sticlele mele, le-ar da la televizor, s-ar îmbogăţi atît spiritual (că am de gînd să fac nişte cugetări beton), cît şi material, pentru c-ar fi echivalent cu ăia de mai dezgroapă cîte-o comoară şi de proşti ce sunt o predau la stat pentru cîteva articole la gazeta de perete, o poză de grup cu nişte capre paşnice şi 10% din valoarea tinichelelor găsite. Ca să-mi iasă toate prostiile din cap şi gîndurile murdare pe care le am din cînd în cînd, ar trebui ca prima învăţătură să înceapă cu Aurica. Astfel, restul ar deveni cu adevărat nişte grăunţe de înţelepciune, pure ca lacrima din ochii unei fecioare. Fiţi atenţi că urmează:

Omule, nu te teme de femeia grasă cu ochelari groşi pe nume Aurica...  dacă te vei teme, te va hărţui veşnic, va rîvni la alterarea spiritului tău înalt şi va căuta în fel şi chip o cale să-ţi bătătorească straturile de ceapă din grădină!

Buuun, ce vreau eu să zic aici... Omul nou găseşte sticla, stă şi se minunează la ea ca vaca la mulgătoare, dă fuga la muzeu. Acolo, nişte cercetători sucesc sticla de Beck's pe toate părţile, o scutură şi constată stupefiaţi că este ceva înăuntru. Scot hîrtia,  găsesc mesajul şi se chinuie vreo sută de ani să-l descifreze  mai ceva ca ăştia cu calendarul mayaş, că de profeţiile lui Nostradamus nici n-am cuvinte.
Cînd reuşesc să-l descifreze, eu devin automat un fel de protector al umanităţii, un profet binevoitor şi grijuliu, iar  Aurica un fel de Lucifer a lumii noi. Credincioşii din toată lumea mă vor slăvi, vor creea o nouă religie care se va numi Beck's şi  se vor feri să poarte ochelari,  să-şi pună ceapă-n grădină şi să-şi numească nou născuţii Aurica, echivalentul Antichristului de azi, sau popular Ucigă-l Toaca.
Îmi place ideea şi reflectă perfect încununarea viselor mele cele mai îndrăzneţe. Mă duc să pun la punct detaliile şi probabil voi reveni cu alte învăţături dacă nu cumva voi decide că sunt secrete.

17 comentarii:

 1. Ai putea să-ţi numeşti religia "ortobecksă".

  RăspundețiȘtergere
 2. Aurica s-ar inflacara peste masura dac-ar afla ce rol ar putea sa joace ea - cu ajutorul tau pretios - in lumea ce noua !
  Hai noroc, sa se mai adune niste sticle ! :P

  RăspundețiȘtergere
 3. si asa o sa apara filmul "angelomantra salveaza omenirea" partea i-a (sau angelotantra, nu stiu acuma care-i diferenta). urmeaza fireste partile 2 si 3, cate una pe an.

  RăspundețiȘtergere
 4. asa, asa, daca-i angelotantra si-or fi si hetaire sa ne converteasca, io ma botez de-amu. te rog sa treci la redactarea cartii de temelie, sau macar un decalog sa rostesti.

  RăspundețiȘtergere
 5. aiasta-i reclama mascata la bere? sau la Aurica? s-a reapucat de "munca"?

  RăspundețiȘtergere
 6. @cell61, super fain sună! Am să iau în considerare propunerea, cu toată seriozitatea :))

  RăspundețiȘtergere
 7. @Anca, pe tine te însărcinez să faci trailerul.

  RăspundețiȘtergere
 8. @Anonim, de la tine vreau o sugestie despre cum botezăm noii adepţi.

  RăspundețiȘtergere
 9. @călin, tu vei fi Toma al nostru, că-mi pari oleacă sceptic :D

  RăspundețiȘtergere
 10. mi-am făcut deja comitetul director, mai tre' să ne gîndim dacă predicăm în aer liber ca Moise-n pustiu, sau închiriem Polivalenta.

  RăspundețiȘtergere
 11. @Leo, tu vei fi cantorul şi băiatul de altar, va trebui să te-ngrijeşti ca toată lumea să vină cu ofrande lichide.

  RăspundețiȘtergere
 12. Toate specimenele de oase vechi, dar ciudate şi oarecum malefice ca şi înfăţişare vor fi de Auricosaurus Rex, noua specie de reptilă hrăpăreaţă şi care se hrăneşte cu zilele fripte ale vecinei...

  RăspundețiȘtergere
 13. bună asta, porculvegetal :D
  P.S. Am băgat de seamă că I suck la comentarii.

  RăspundețiȘtergere
 14. FATA, TI-S LIPSA NISTE TIGLE PE CASA.
  A, LE-A LUAT AURICA. E DE INTELES.
  BA, DAR PARADOXUL E CU STICLELE DE BECK'S.
  PAI UNDE E PET-UL NOSTRU NATIONAL?

  RăspundețiȘtergere
 15. De acord, suna mai bine sa fiu baiat de altar decat fetita de altar, pentru nu se cade ca doamnele si domnisoarele (asa zic unii habotnici!) sa bea ca porcii ! Accept, da' numa' daca o parte din ofrandele lichide trec direct in burtica la "moi" !

  RăspundețiȘtergere
 16. @Leo, aspru negociator mai eşti. Fie!

  RăspundețiȘtergere
 17. @ZWK, ai şi tu dreptate... am cam trădat niţel, dar şi sticloanţele trebuiesc folosite la ceva, nu?

  RăspundețiȘtergere