joi, 15 aprilie 2010

Vocile

Ieri noapte m-a trezit un zgomot infernal. Ceva combinat între ciocane şi şuierat de tren. Am sărit din pat crezînd că-s în gară, dar dezmeticindu-mă cît de cît şi deja în drum spre frigider în căutare de dulciuri, mi-am dat seama că hărmălaia era în capul meu. Îmi ţiuiau urechile cu creier cu tot.
Am găsit nişte iaurt de fructe şi m-am culcat la loc. Dimneaţa, aceeaşi hărmălaie şi ţiuit ce nu mă lasă nici acum. Aş vrea să-mi treacă pînă nu mă obişnuiesc. Am glumit la birou zicînd că aud voci şi normal, nu m-a luat nimeni în serios pînă nu mi s-a făcut rău. Un rău moderat, nu d-ăla cu dat ochii peste cap şi nici cu întors cu cracii-n sus.
La 5 m-am dus întins să-mi iau tensiunea cu care n-am mai avut nici o treabă nasoală pînă acum, eu am mai deranjat-o pe ea, da' ea drăguţa pe mine, niciodată. Şi uite-aşa, m-au găsit cu tensiune mare, dar nu suficient cît să mă lovească damblaua, de-ajuns să mă sperie şi încă nu destul cît să mă las de fumat. Oricum, nu mi-a zis nimeni s-o fac. Dar o să-mi zică precis, maine după analize şi Doppler la gît, că cică mi s-a înfundat o ţeavă. Nu destul cît să nu mai treacă sîngele prin ea, dar suficient cît să nu se-audă bătăile inimii cum ar fi normal ci un hîîîîr, hîîîîîr (zic şi io ce-am auzit de la medic), ceea ce înseamnă că pe o porţiune de 4 cm e un dop. Ca la ţeava de apă, doar că musai să n-o las să se spargă că cică sîngele n-ar curge-n jos, ci s-ar duce fix la creier unde face nişte chestii nasoale, de nu-ţi mai găseşti minţile p-acasă nici cu GPS-ul.
Oare cînd s-o inventa o perie ca alea de spălat sticle şi pentru artere? Şi ce-ar fi dacă aş inventa-o eu care am un interes acut? Şi dacă ar fi s-o inventez, cine se oferă voluntar pentru testare?

13 comentarii:

 1. vai de mine, fata, cu asta nu-i de glumit. oricum, fumatul nu are nici o legatura cu tensiunea. doctora mea mi-a spus ca sa nu mai beau vin rosu ca sa-mi cresc tensiunea ca-l beau degeaba. se pare ca vinul,de orice fel, o scade. poate ar trebui sa-ncepi sa bei. o sa te faca si mai vesela ca pana acum.

  RăspundețiȘtergere
 2. Angela, dragă, când le mai auzi, întreabă-le ceva concret, gen: Care sunt numerele care vor ieși la loto duminică? După aceea, ai mailul meu, desigur.

  Lasă-te de fumat, îți spune asta unul care a fumat 17 ani. M-am lăsat de 5, se poate. Și nu mi-a spus nimeni că aș fi bolnav, se poate face doar din ambiție ;)

  RăspundețiȘtergere
 3. Aolio, noi, cititorii, iti uram sanatate si viata lunga ! Desfundare placuta... asa se zice ? :P

  RăspundețiȘtergere
 4. Şi eu mai aud voci şi-mi place, deşi mă cam cac pe mine de frică până să realizez că-s doar în cap.

  RăspundețiȘtergere
 5. Şi eu aud voci dar de obicei e mama care ţipă la mine... Gluma-i glumă dar sper să nu fie nimic grav, şi îţi doresc multă sănătate!

  RăspundețiȘtergere
 6. @Anca, tu ba mă pui să beau pălincă, ba mă pui să beau vin. Da' bere cînd îmi zici să beau, că aia-mi place!

  RăspundețiȘtergere
 7. @cell61, asta le întreb înainte de a le auzi. Unoeri mi s-a părut că mi-au zis şi dacă au facut-o, m-au minţit nemernicele!

  RăspundețiȘtergere
 8. @porculvegetal, mulţam şi mai scrie şi tu ceva, pînă nu te las fără şorici.

  RăspundețiȘtergere
 9. berea nu e buna ca ingrasa draga angela. aia nu ti-o recomand neam! sanatoasa sa fii. important este sa nu te scoata astia mai bolnava decat esti. ca au ei doctorii tactica lor... in avantajul propriu.

  RăspundețiȘtergere
 10. @Anca, nici un pericol, nici cu berea, da' nici cu bolile. Grasă nu-s deşi beau bere, iar în rest sunt mai rău ca Toma Necredinciosu'. Medicul pe care mă bazez eu, nu vrea nimic de la mine (din păcate) :D

  RăspundețiȘtergere
 11. nu cumva e tinnitus???
  trece cu exercitii ( ale capului) care pune cristalele ( or diamantele :) deranjate, la loc. :)
  take care !
  j.

  RăspundețiȘtergere
 12. @windwhisperer, aştept să-mi interpreteze medicul analizele. Sper că toate şuruburile mi-s la loc :)

  RăspundețiȘtergere