miercuri, 7 aprilie 2010

Teste de rezistenţă

În acelaşi spirit nefast de "dracu-şi bagă coada în toate treburile mele", am aflat azi că din 2 aprilie circul fără RCA. În loc să mă bucur că n-am avut nici un accident şi nici poliţia nu m-a oprit, am făcut în mintea asta sucită a mea tot felul de scenarii prăpăstioase, de unde cîştigător detaşat a fost unul care implica dosar penal. Că numa' asta mi-ar mai lipsi şi-un drac în spinare.
De-aici s-a declanşat isteria care s-a extins în alte arii de activitate, de fapt, în toate. Ca urmare, m-au trăznit pe rînd diverse chestii: mai aveam cam o pipetă de motorină-n rezervor, o durere cruntă de cap, o sfîrşeală cumplită dar normală după starea de surescitare şi-un somn de o oră jumate.
Dintre astea, constantă a rămas doar durerea de cap de care ştiu că nu scap trei zile. Asigurarea mi-am făcut-o la telefon, motorină mai am de-un drum, iar din agitaţie a rămas o stare letargică şi-o vagă lehamite.
Ah ce vremuri, domnule... Păi ce fain era cînd se terminau toate în faţa mea după ce stăteam la coadă... ce fain cînd se stricau calculatoarele la ghişeele unde aveam eu treabă ori de cîte ori mă apropiam...
Dar să nu amintesc cît mă bucuram că nu-mi prindea vatmanul capul la uşa tramvaiului şi reuşea să-nchidă înainte de-a pune eu piciorul pe scară. Şi mai zic oare şi cît de norocoasă am fost cînd a dat în mine ăla de n-a oprit la stop şi m-am ales DOAR cu maşina făcută praf? Mai bine mă opresc, nu de alta, dar dacă le-nşir pe toate o să ziceţi că citiţi un scenariu de telenovelă mexicană cu tot tacîmu (afară de chestiile bune, cum ar fi aceea cînd mă recunoaşte vreun bogătaş fiind fiica lui demult pierdută).
Şi uite-aşa înţeleg şi eu cum s-a născut vorba aia "bine că n-a fost mai rău", dar şi pe-aia cum că " o nenorocire nu vine niciodată singură", ci cu toată familia şi neamurile îndepărtate; ca la nuntă.
Aştept cu mare interes ziua de mîine cu orice mi-ar aduce ea, că oricum n-am de ales.

4 comentarii:

 1. Iată o postare optimistă!
  Bravos, eşti pe drumul cel bun.
  O singură chestie întreb: rovinietă ai? :D

  RăspundețiȘtergere
 2. Bine, măcar ai grijă să nu ieși din oraș cu mașina ;)

  RăspundețiȘtergere
 3. @cell61, de trei ani nu mi-am mai cumpărat rovignetă decît în afară. Cînd o să-mi deconteze ministerul transportului scutul tîrît 3 km pînă la service din motive de cratere, o să-mi cumpăr şi eu rovignetă. Că banii lor sunt la ei, iar ai mei, la mine. Fiecare cu pizda mă-sii. Atîta timp cît dau în gropi, nu plătesc nimic.

  RăspundețiȘtergere