luni, 19 aprilie 2010

Rugăciunea de azi

Ca să fiu şi eu în rînd cu oamenii civilizaţi şi să nu mi se pună definitiv eticheta de "sălbatică", mai sun şi eu din Paşti în Crăciun pe unii alţii să-i mai întreb de sănătate. Azi de pildă, am sunat-o pe J gîndindu-mă ca de fiecare dată că putem purta un dialog constructivo-educativ, adică bîrfă lejeră fără implicaţii majore şi cînd colo, s-a repetat aceeaşi chestie: dialogul s-a transformat în monolog şi principalul subiect a fost ca de obicei defunctul Onix, o corcitură de dracu' ştie ce german cu cotarlus ordinarus, mort de vreo 5 luni şi plîns cu lacrimi de crocodil şi-n zilele noastre. Într-o pauză de-a ei în care şi-a tras sufletul, am strecurat nevinovata întrebare:
- Ce-ai făcut de Paşti?
- Am zăcut. M-a sunat o prietenă care era într-o pasă proastă şi voia să-i ridic moralul, dar eu spălam geamul din bucătărie şi plîngeam după Onix în următoarele cinşpe minute, aşa că i-am spus că cred că ea se află într-o stare mai bună decît mine şi că nu-s capabilă să consolez pe nimeni.
Cum sunt mai sensibilă decît o noptieră, mi-am oprit la timp nişte chestii care se buluceau la mine-n gură, dornice să-şi ia zborul mai ceva ca porumbeii la nunţi, că altfel se răzbuna iar şi-mi zicea că ce e mic, negru şi rău? Scorpionul.
Mă rog la Dumnezeul cîinilor să-l lase pe Onix ăla să-i dea un semn de dincolo fetei ăsteia, să-i spună cît o duce el de bine acolo-n paradisul canin, unde sunt oase pe săturate şi hoarde de mîţe de fugărit şi mă mai rog să-nvăţ şi eu o dată că dacă am avut o zi bună, să nu mi-o stric  pe seară dînd telefoane de curtoazie săriţilor de pe orbită.

13 comentarii:

 1. Ufff...am pierdut si eu doi caini,stiu ca e grea despartirea...animalutele iti ofera iubire neconditionata si doare al naibii cand le pierzi!

  RăspundețiȘtergere
 2. FATA
  TU CAND O SA SUNI PE AURICA S-O-NTREBI DE SANATATE, ATUNCI O SA SE SFARSEASCA TIMPUL

  RăspundețiȘtergere
 3. Căţelu ca căţelu [sic!], dar să înţeleg că tu eşti scorpioancă? :) În ce zi din an te sărbăutoreşti?

  [Precizez că sunt posesor de căţel acasă - îl cheamă Puşkin - the poet dog]

  RăspundețiȘtergere
 4. Aolio, am consolat si eu odata pe cineva care tocmai isi scapase cainele din lesa. Potaia a crezut de cuviinta sa-si ia zilele, aruncandu-se inaintea (sau in urma ?) unei masini. Mie mi-era mai mila de saracu' om - sa ramana el cu sange de caine pe anvelope ? :D
  Sa le fie tarana usoara !
  Mic sfat : sa-si ia alta potaie, ca sa umple golul. Nimeni nu e de neinlocuit. :))

  RăspundețiȘtergere
 5. ha, ha, ha! lasa, ca nici tu nu eti departe de orbita... si-am ras!

  RăspundețiȘtergere
 6. @tasha ştiu şi eu cum e, dar treci peste asta, nu? Asta e viaţa: te naşti, stai oleacă şi te cari.

  RăspundețiȘtergere
 7. @ZWK, cînd oi suna-o io, înseamnă că s-a întors lumea cu cracii-n sus. Şi p-ormă, de ce naiba s-o sun, cînd o văd de 5975548321 de ori pe zi prin curte? Chiar m-am gîndit să-i propun să-şi pună un ceas de kilometraj pe picior, de fapt, cred că i-am şi propus odată, da' nuş ce-a găsit ea de rîs în asta.

  RăspundețiȘtergere
 8. @cell61, dragule... fix scorpion din ultima zi, adică 21 noiembrie.

  RăspundețiȘtergere
 9. @Leo, asta i-am zis şi eu: ia fată alt cîine şi termină odată cu circu'. Da' ea.. nu, că Betmen, Betmen. Cică "nu e pregătită încă". Adică, nu ştiu cît ţine doliul după cîini.

  RăspundețiȘtergere
 10. a, era să uit, mă face şi insensibilă pe deasupra!

  RăspundețiȘtergere
 11. @Călin, măcar orbita mea e niţel mai strînsă :D:D

  RăspundețiȘtergere
 12. :) suna-ma pe mine !! e inca viu :)

  RăspundețiȘtergere
 13. @windwhisperer, nuuuu că eşti long distance :D

  RăspundețiȘtergere