duminică, 18 aprilie 2010

Celula de criză

Să recapitulăm: Norul de cenuşă de la scuipătoarea ceia din Islanda e deasupra Romaniei, aşa am înţeles io de la toate televiziunile care nu ştiu cum s-alerge de la nuşce institut de cercetări vulcanologico-catastrofice, la funeraliile din Polonia.
Înţeleg că spaţiul aerian e inchis, înţeleg că se-nfundă motoarele şi se murdăresc geamurile avioanelor, înţeleg că prelaţii catolici sunt îmbrăcaţi în MOV (atenţie, or fi ştiut ei ceva de la-nceput), înţeleg marea prietenie subită, înfrăţire chiar a poporului roman cu cel polonez, da' nu pricep neam ce e cu toată gargara asta cu noru' ăla, cînd la mine e senin- oglindă şi ieri un pilot făcea tumbe pe cerul oraşului.
Cum de la televiziuni nu te poţi aştepta să termine curînd cu isteria, mă simt obligată să fac niţică ordine, în sensul că: Dacă ai astm şi inspiri cenuşă vulcanică ( asta în cazul că ai înfrînt gravitaţia şi te afli la peste trei mii de metri ), o să tuşeşti şi o să te sufoci niţel. Nu ştiu dacă se aplică şi la tuse tabagică, dar am să mă informez. Dacă ai lentile de contact, particulele alea rele de siliciu, se pot insinua între ochi şi lentilă, caz în care te ustură ochii.
Creez deci, celula de criză şi musai să-i dau un nume: Stop Cenuşii!. Activitatea principală a acestei celule este adunarea a cît mai multe presupuneri catastrofale, de la depunerile de cenuşă pe parbrize, pînă la  exodul islandezelor încinse de vulcan, în patria noastră primitoare şi-n braţele virililor noştri cocalari cu BMW.
Aştept noi membri şi menţionez că celula e dotată cu: mască de gaze, o pereche de ochelari de sudură, un coif protector din ziar în formă de piramidă şi-o pătură de calamităţi, ca-n filmele americane cînd se termină cu bine şi eroul principal e împuşcat în umăr şi e învelit neapărat în pături, chiar dacă acţiunea se petrece-n Malibu.
P.S. Ieri am tăiat porcu'. Ştiu că n-are legătură cu subiectu', voiam doar să mă laud şi s-arat că am treburi mai importante decît să mă holbez la cer după nori. Şi mai voiam să subliniez că-s o UNIKATĂ. pen'că cine naiba mai taie porci în aprilie?!

8 comentarii:

 1. Nici la București n-am văzut prea multe semne că ar fi vreo cenușă deasupra orașului. Cred că ne-a ocolit norul ăla, s-o fi gândit că Bucureștiul e plin de praf oricum.

  Mi-a plăcut gluma aia lansată de cineva.
  We said send CASH, not ASH! :)

  RăspundețiȘtergere
 2. @cell61, mai mănîncă şi gura televiziunilor cîte-un cozonac. Cu rahat, desigur :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Poate-mi pui si mie deoparte niste sorici, saru'mâna frumos.

  RăspundețiȘtergere
 4. e normal sa tai porcu. el sta afara si se umple de cenusa si se strica. si nu mai rade asa! acesta e sfarsitul. mai ramane sa avem o invazie de albine mici.

  RăspundețiȘtergere
 5. @piticu, 'ai măăăăă că nijnu rîdeam chiar aşa şi nici nu voiam să bag spaima-n populaţie, tre' să apreciezi asta, oke? Cît despre porc, să ştii că l-am aspirat întîi, c-am prevăzut eventuala încenuşărire.

  RăspundețiȘtergere
 6. Dimineaţă o să trebuiască să mături cenuşa din faţa casei.

  RăspundețiȘtergere
 7. @Cerculeţ, mături am, binedispusă sunt în fiecare dimineaţă; dacă e musai, mătur!

  RăspundețiȘtergere