joi, 25 martie 2010

Ziua dezastrelor

Azi am avut o zi din aia... cînd oriunde te întorci, provoci dezastre. Încep cu dezastrele minore:
- am călcat pe butonul de la priză şi mi-am stins calculatorul care NU are voie să fie stins NICIODATĂ. Adică, chiar dacă într-o zi Pamîntul s-ar ciocni cu altă planetă, calculatorul acela trebuie să funcţioneze!
- cîte reply la mailuri am dat, mi le-am trimis şi mie ca să vadă toate filialele din ţară că la Oradea munceşte un geniu.
- am scris într-un mail cu cc la un sfert din populaţia patriei, că simularea de incendiu va avea loc luni 26.03. Luni e 29. Io mă gîndeam la vineri. La vinerea asta.
- simularea a avut loc azi, total accidental. Am verificat dacă există buton de alarmă. Există, da' e spart gemuleţu'. Am procedat la verificări suplimentare, cam aceleaşi ca primatele din care ne tragem şi care dorind să înveţe mai multe despre fulger s-au adăpostit sub copaci, ca să vadă ce e cu focul şi-au băgat labele-n el, ca să vadă ce e cu chestia aia care curge s-au înecat în ea... Aşa şi eu: am pus degetu'.
S-a declanşat alarma, sfîrşitul lumii. Am avut prezenţa de spirit să decretez cu neruşinare exercitiu de evacuare, ca şi cum le-aş fi făcut o surpriză.
Am coborît organizat tip turmă pe scări; la etajul doi o doamnă panicată, o liniştesc: e exerciţiu doamnă. E ofensată că n-a anunţat-o nimeni, Ce să fac io dacă politica firmei e egoistă şi nu-mi permite să fac exerciţii si la alţii? Declar parcarea ca fiind loc de întîlnire, dar toţi se-mbulzesc în restaurant şi-şi aprind ţigările. Mi se reproşează că trebuia să anunţ ora. Jubilez, îmi vin toate mingile la fileu: N-am voie să divulg ora şi ziua!
Încerc să mă calmez şi aştept să se oprească alarma. Ţiuie tot blocul pe dinăuntru şi pe dinafară. Iau cana cu cafea şi-o pun la loc repede pînă nu văd aştia cum îmi tremură mîna. Mă uit des pe geam, m-aştept să vină pompierii deşi, anunţasem pe fata administratorului, ştiţi voi... aia cu un ochi închis pe jumătate.
O mai sun de vreo 5 ori, că dacă mă trezesc cu pompierii, poliţia şi salvarea, muncesc o vreme ca să plătesc amenda. Mă linişteşte fata: firma de pază e pe drum, o s-o oprească imediat.
Mi-a părut o veşnicie pînă au oprit-o, m-am oprit şi eu din tremurat şi după vreo oră, cu tupeul suprem le-am băgat colegilor sub nas tabelul cu prezenţa la simulare. Să-l semneze.
Restul zilei mi-am zis că mă lipesc de scaun, nu mai scriu mailuri, nu mai pun degetul. N-am rezistat însă ispitei de-a mai verifica doar vizual de data asta, dacă într-adevăr geamu' ăla e spart sau nu. E spart.

22 de comentarii:

 1. io zic sa mai pui degetu'. numa asa poti sa-l antrenezi..

  RăspundețiȘtergere
 2. Calculator care nu trebuie oprit niciodată?! Nţ nţ nţ...tu n-ai auzit de economia de curent pe care trebuie să o facem cu toţii?

  RăspundețiȘtergere
 3. nu la NASA, ci la NATO. pt ca:
  1. este asa ceva la Oradea;
  2. NASA nu e, dar NATO e multinationala;
  3. cica acolo e pt spioni, deci pt nevasta lu Zorro...;
  p.s. deloin sau banderas?

  RăspundețiȘtergere
 4. @cell61, doar unii, alţi-s mai cu moţ.

  RăspundețiȘtergere
 5. @anonim, dacă mă-ntrebi pe care-l prefer, atunci da! Alain Delon, cu siguranţă.

  RăspundețiȘtergere
 6. @Călin, sunt atrasă de butonul acela ca fluturele de lampă, i-am tot dat tîrcoale şi azi, să am oare vreo "defecţiune"?

  RăspundețiȘtergere
 7. nooo, veeezi, exact ca zeta, numa ca al ei e unpic mai june ca delon :D Dar,sa spun drept, mi s-a parut c-o vad uitandu-se sagalnic la Spartacus....

  RăspundețiȘtergere
 8. @anonim -mare hoţoman mai eşti. Eu ziceam de Delon pentru că mi se pare un actor mult mai complex, mult mai frumos decît Banderas, pe care eu îl văd doar un macho.

  RăspundețiȘtergere
 9. aaa, doar mi se parea ca nu te prinde ranjetul ala...
  cat despre banderas io cred ca poate mult mai mult si mai altfel decat i se ofera. incepuse bine...

  RăspundețiȘtergere
 10. posibil, Anonim... Doar că "de gustibus..." ştii tu. Şi Delon, tot tînăr îmi plăcea. Acum îmi place discreţia lui, nu mai stă în lumina reflectoarelor, se mulţumeşte să-şi conducă afacerile. A înţeles să se retragă în glorie... nu ştiu de ce-mi vine-n minte ciocoflenderu' de Piersic în momentul ăsta :)))

  RăspundețiȘtergere
 11. cît despre rînjet... nu sunt o făţarnică să nu recunosc că-mi plac complimentele, chiar aşa stîngaci ca ăsta cu nevasta lu' Zorro. Şi mă binedispun.

  RăspundețiȘtergere
 12. pt ca atunci cand la cinema oradea era Zorro, la Arta dadeau Haiducii lui sapte cai :)

  RăspundețiȘtergere
 13. eheee, mă gîndeam la altceva, c-am văzut o reclamă oribilă cu Piersic- Mărgelatu' scuipînd o sămînţă imaginară. Nu ştiu la ce e reclama, posibil la seminţe, c-am trăit s-o văd şi pe asta, de parcă manelizarea n-ar fi fost de-ajuns.
  Oricum, Piersic ăsta nu ştie să se oprească, nici din vorbit d-apăi să nu se facă de rîs...

  RăspundețiȘtergere
 14. Şi mai rămîne să depănam amintiri din Arlus :)))

  RăspundețiȘtergere
 15. pai, cum sa zic, io prin arlus umblam cam in perioada in care toata lumea venea in camasi albe, sa se vada misto pe ele efectele de lumini. si era mult mai fain ca-n cc sau, peste pod, la ugsr.

  RăspundețiȘtergere
 16. la CC mergeam mai des, că-n Arlus erau ţigani şi umbla vorba că scoteau fetele pe malul Crişului şi le violau. Intram cînd era prof. Ban la uşă, securistu' ăla de preda economie politică la LFI, ne simţeam mai în siguranţă, dar doar după ce reuşeam să ne strecurăm pe lîngă el să nu ne recunoască. La UGSR, cred c-am intrat o singură dată.

  RăspundețiȘtergere
 17. chiar, ce faine erau jocurile alea de lumini. La CC mă lăsa Stelică să ma joc la ele. Rîdea prin barba aia a lui şi-mi zicea "chinevoaico", aşa-i ieşea lui, nu ştiu dacă din cauza bărbii, sau a dinţilor .

  RăspundețiȘtergere
 18. la arlus imi duceam colegele de clasa, ca acolo domina gasca din decebal, a carei membru, prin nastere, eram.
  la lfi nu voia portarul sa ne lase, asa ca o data am spart o usa dinspre vointa :)

  RăspundețiȘtergere
 19. Ahahaha! Cum iese ea la suprafata, ca uleiul de-asupra apei :)

  RăspundețiȘtergere
 20. @hani, ce să fac, mă adaptez... Dacă ei mă pun să fac prostii d-astea, apăi io ce să fac? "Să mor?" (citat din Vanghelie)

  RăspundețiȘtergere