marți, 30 martie 2010

Vreau Kibuţ

Îmi place ideea de kibuţ şi de nesupunere civică, dar ştiu că nu ţine nici una, nici alta. Mi-ar plăcea să trăiesc din ce mi-aş produce, fără să fiu nevoită să dau un leu găurit pentru nimic. Şi nici statului să nu-i dau nimic, că oricum, el ce-mi dă mie-n schimb? Eu aşa înţeleg lucrurile: îţi dau cît îţi dau, da' mai simte-te şi tu o dată măcar! Ei, statul nu se simte, da' nu se simte deloc. Şi eu m-am cam săturat să tot dau.
Cred că-mi las barbă şi fug în munţi. Se bagă cineva?

29 de comentarii:

 1. si eu am calculat ca daca as avea vo 30 de ari as putea trai independent. bineinteles ca in reveria asta a mea eu stau la apus de soare, pe-un fotoliu in prispa casei, c-o carte-n mana si contemplu mosia care rodeste singura, se autorecolteaza si mi se prezinta in produse culinare finite. pana atunci chiar si pt gazon se va fi inventat o masina automata.
  in acest context poate dezvolti si tema "rolul multinationalelor in globalizare si opozitia acestora fata de traiul autarhic".
  ps uitasem sa amintesc zilele trecute de somesul care aveau si biliard.

  RăspundețiȘtergere
 2. @Anonim, din seara asta încep să te iubesc de-a dreptul! Păi Someşuuuuuul, Someşuuuuul... imposibil să nu ne fi văzut pe-acolo :)))

  RăspundețiȘtergere
 3. impozite,asigurari ce zici tu A e furt din buzunar cu propria mana si cu consintamant. ma bag! esti sigura ca-n munti nu ne costa? ;)

  RăspundețiȘtergere
 4. si neepilata si cu barba... brrrr

  RăspundețiȘtergere
 5. @anaid, stăm pînă ne cere cineva bani, după aia schimbăm muntele.

  RăspundețiȘtergere
 6. @Anonim, tu pe toate le ţii minte? :D

  RăspundețiȘtergere
 7. pai te intrebam la kaprasaki de-ai facut handbal

  RăspundețiȘtergere
 8. @Anonim, n-am văzut. Am făcut în generală, pe urmă am avut nişte probleme de sănătate şi n-am mai făcut nici educaţie fizică vreo doi ani, deşi nu era cazul, aveam doar o hemipareză facială.

  RăspundețiȘtergere
 9. pai daca in generala (16?) ai facut handbal, dupa aia la lfi, fana somesul... hmmm... daca nu te cheama angela, atunci ne-am intalnit chiar de f multe ori.

  RăspundețiȘtergere
 10. @anaid, nu cred... mai degrabă chat-uim :)))

  RăspundețiȘtergere
 11. stiu, stiu, doar ca ai rascolit zilele astea niste amintiri. traiesc in acelasi oras, dar nu-l mai recunosc si, povestind cu tine pe aici...

  RăspundețiȘtergere
 12. @Anonim, dar am fost la generală 16 şi-am crescut în Rogerius... mai am încă un prenume, dar doar părinţii şi rudele-l foloseau (folosesc)

  RăspundețiȘtergere
 13. intr-o vreme imi faceam veacul pe Italiana si pe aleea rogerius.... :)

  RăspundețiȘtergere
 14. @Anonim, sper că nu erai tu băiatul ăla înalt şi mai mare cu un an, care mă urmărea tot timpul şi care-mi aruncase un lănţişor pe geam fix între ochi :))

  RăspundețiȘtergere
 15. @simetra nu ne dam intalnire,acuma e vremea ca altii sa se intalneasca la olimpic, sau prin columbus...

  RăspundețiȘtergere
 16. :))) nu, pt ca de fapt stiu bine cine era fata care facea handbal la 16 si mai apoi a mers la lfi... si povestea s-a incheiat in felul in care nici nu ne mai vorbim. dar atunci era ca-n vis...

  RăspundețiȘtergere
 17. @anonim, poate nu suntem aceeaşi generaţie

  RăspundețiȘtergere
 18. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 19. @anonim, pentru că mă îndoiesc ca cineva să-mi uite faţa de asiatică, sooo... nu sunt eu aia :)

  RăspundețiȘtergere
 20. Am crescut in munti si in fiecare zi mi-as dori sa ma intorc acolo ,insa acum nu mai sunt copil...altele sunt prioritatile .
  Cand am citit articolul tau mi-am amintit ce cele scrise de un prieten :
  http://georgevalah.wordpress.com/2009/12/05/omul-de-700miliarde-retras-in-salbaticie/
  http://georgevalah.wordpress.com/2009/12/05/omul-de-700miliarde-retras-in-salbaticie-ii/

  RăspundețiȘtergere
 21. @Mika, am citit... Îl admir pe omul acela, nu ştiu dacă aş rezista fără curent :)

  RăspundețiȘtergere
 22. Primul meu gand cand am citit articolul ,acelasi a fost"nu as rezista mai mult de o saptamana fara curent ,net,tv si altele ".Drept dovada este ca in vara cand am fost cu cortul ,dupa 3 zile am dat drumul la laptop:D .
  http://ro.netlog.com/michaelas/photos/photoid=10262867&surr=0#photos

  RăspundețiȘtergere
 23. Subscriu, şi pe mine mă enervează statul ăsta împuţit care vine numai la golit, şi nu oferă nimic în schimb. Adică-mi ia impozit pe salariu, pe maşină, pe viaţă, că trebuie să trăiesc undeva şi pentru asta trebuie să-i dau lui, statului, bani. Adică cepulamea, statul vine să muncească cu mine cot la cot, ca să îşi arate hoitul scârbos în ziua de salariu şi să-mi ia o mulţime de bani...? Şi maşina nu mi-a cumpărat-o statul, plus taxa aia de tot căcatul pe care o plătim pentru drumuri ca să avem drumuri printre gropi nu câteva gropiţe pe ceva drumuri lăturalnice etc... Păi da! Statul ăsta vine numai să ia, dar când e vorba să protejeze cetăţeanul, să-l facă să se simtă dracului mândru că face parte din el, şi să nu vadă cum plăteşte bani degeaba, statul vine numai ca să-ţi dea muie şi să mai şi râdă dup-aia, iar eventual dacă nu vrei să accepţi să iei muie de la el, te bagă-n puşcărie sau faci ore de muncă în folosul comunităţii care se pişă pe tine când îi spui că vrei să trăieşti civilizat. Huo.

  RăspundețiȘtergere
 24. @porcul vegetal, da' te-nciseşi rău :))

  RăspundețiȘtergere
 25. Da, m-am cam încins, mi-am dat seama că trebuie să mă opresc atunci când am văzut că iese fum :)

  RăspundețiȘtergere
 26. Mă alătur kibuţului. Deci, mă bazez pe o femeie cu barbă, neepilată, avem drept stemă PET-ul şi declarăm impozitele ilegale.
  Hmmm... Cred că am putea să înfiinţăm o trupă de circ, cam ca cea din "Singur pe lume", să zicem. Mă ofer să fiu Sufleţel :D

  RăspundețiȘtergere
 27. @cell61, nu e corect! Adică de ce să fii tu personajul simpatic, m? Vreau şi eu să fiu Sufleţel, se poate cu rîndul? Şi uite dovada că n-ar merge cu Kibuţul, nici nu l-am amplasat încă şi deja avem motiv de ceartă :))

  RăspundețiȘtergere