duminică, 28 martie 2010

Smerenie şi bunătate de Florii

Am dus-o pe Olivia la bazin azi şi pe sensul invers am văzut coloana de maşini lungă pînă aprope de hotelul în construcţie de lîngă Olimpic. "Or fi venind de la meci", zice Olivia. Lîngă bazinul acoperit, observ că maşinile vin mai de departe şi-mi dau seama că se-ntorc de la Mănăstirea Sfintei Cruci.
Tot acolo, e o intersecţie iar cel din faţa mea semnaliza stînga; nu-l lasă nimeni, deşi vin de la biserică. De Florii. Aştept şi comentez de una singură: Ghiolbane, lasă şi tu măcar azi, că vii de la slujbă unde te-nvaţă să-ţi iubeşti aproapele, asta neimplicînd neapărat nevasta şi plodul personal. Se-ndură unul şi-l lasă. O las pe Oli şi mă-ntorc fentînd un gropoi cît o piscină de copii fix în mijlocul drumului şi-mi dau seama brusc că degeaba ne tot plîngem.
Haosul ăsta nu poate fi întreţinut decît cu largul nostru concurs. Cu cît suntem mai nesimţiţi, cu atît circulăm mai greu, cu cît ni se pare mai normal să ne-aruncăm chiştoacele şi ambalajele pe stradă, cu atît e oraşul mai murdar, iar cu cît vrem să facem pe cuvioşii, ne ducem la biserică doar pentru că avem toalete noi, sau aşa se cuvine şi nu înţelegem nimic de-acolo. O dată ieşit pe poarta bisericii, redevii acelaşi ţăran împuţit care mai degrabă ţi-ai tăia un coi, decît să laşi pe cineva să iasă dintr-o intersecţie.

5 comentarii:

 1. Si daca e o gagica la volan?
  Ca nici alea nu lasa pe nimeni, d-ale dracu.
  Barbatul cand vede "o pizda la volan" n-o lasa.
  Femeia cand vede alta la volan n-o lasa, ca "uite a dracu' ce masina are, cate puli o fi supt pt ea? Ia da-o dracu', n-o las".
  Asa ca femeia ce si-ar taia? Ar renunta ea la ziua de shopping? Nu!
  Toti si toate suntem la fel.
  Majoritatea

  RăspundețiȘtergere
 2. De care Olimpic vorbeşti? Ăla din Roma?
  Cât despre nepăsarea din trafic, ştii care e ideea? Eu de obicei las pe cei care se încurcă în sensuri, dar, neobişnuiţi să fie lăsaţi, de multe ori ăia aşteaptă câteva secunde bune înainte de a se decide să facă manevra, timp în care nu reuşesc decât să mă enerveze pentru indecizie. Trebuie să le dau o sută de flashuri şi să dau ca disperatu' din mâini pentru a mă face înţeles că îi las.
  În rest, am remarcat că nu prea te lasă lumea. Claxoane şi înjurături la greu, numai asta auzi în trafic.

  RăspundețiȘtergere
 3. @Zwk, n-am vrut să subliniez vreo deosebire între bărbaţi şi femei, de aceea îţi răspund la întrebare: o ţîţă!

  RăspundețiȘtergere
 4. @cell61, îţi dai seama că dacă eu sunt indignată, care nu prea am asemenea probleme în partea asta de ţară, că te mai lasă lumea, de ce să mint şi eu las ori de cîte ori e nevoie (afară de ăia care vor să mă depăşească la semafor şi scot ce-i mai urît din mine) dar ştiu cum e în Bucureşti... eu una mă tot mir cum de nu vă lasă nervii.

  RăspundețiȘtergere
 5. subscriu cell61. cu toate ca la noi la constanta soferii sunt mai ingaduitori. mai ales daca dai peste mine. cu conditia expresa sa nu fiu in intarziere cu copilul la scoala. nu recomand sa dea cineva peste barbatu-meu.

  RăspundețiȘtergere