duminică, 7 martie 2010

Romania

Uneori, ma trezesc si eu idealizand lacramos poporul roman. Cand o fac, ma gandesc la Dumitru Farcas, la taranii de pe crestele muntilor care traiesc aceeasi viata aproape ca la facerea lumii, la traditii, costume populare, istorie.
Realitatea insa, ma face sa vad Romania asa cum a devenit, pentru ca eu nu tin minte s-o fi cunoscut asa: o Romanie a borfasilor, a coruptiei, a demagogiei. O Romanie a manelelor, a oamenilor care nu se spala si put.
O Romanie dupa care plang doar cei instrainati, nostalgici dupa tara pe care au lasat-o demult in urma: Romania curata, Romania frumoasa a lui Eminescu, a lui Creanga, Romania noastra, a unei generatii care a sperat si a crezut frumos.
Il invidiez pe Dan Puric, el vede ceea ce vad si eu, dar spera inca. Eu una nu mai sper, de aceea cred ca ar fi bine sa ma rup de ea, ca sa-mi fie dor.
Cu toate astea, Romania e o tara in care nu poti sa traiesti, dar fara care nu esti intreg.

6 comentarii:

 1. Şi-n alte ţări sunt oameni nemulţumiţi.
  Cei mai mulţumiţi au fost oamenii cavernelor. Ei nu aveau ţară. Aveau Terra...
  Mai aşteaptă 20-30 generaţii şi ai să vezi atunci civilizaţie, când ciurucurile vor fi exilate pe Pandora şi noi vom călători prin teleportare, înapoi, în ziua de azi. Vom zâmbi şi vom trece prin ce treci tu acum...

  RăspundețiȘtergere
 2. Nu ştiu cum am fost redenumit cu nick-ul Stacey!

  RăspundețiȘtergere
 3. Pai din concluzia ta multi aleg sa traiasca chiar daca nu se simt intregi, alternativa e pentru eroi moderni gen Dan Puric, care prefera sa moara pentru a fi intregi. Sunt de acord ca daca am fi mai multi ca el, le-am putea imbina si am putea "trai intregi". Dar cum se misca lucrurile cred ca va ramane doar un vis frumos de-al meu, de-al tau, de-al lui Dan Puric...

  RăspundețiȘtergere
 4. @cisnadie, macar visele sa ne ramana!

  RăspundețiȘtergere
 5. Omuldelamunte, o fi redirectionarea de vina...

  RăspundețiȘtergere
 6. @Omuldelamunte, e de pe vremea cînd intrai cu Stacey T. Foot şi amicii tăi indignaţi nu-ţi dădeau telefoane să te mustre, nu aveai nici poiata plină şi eu ca o proastă îţi făceam reclamă peste tot :)

  RăspundețiȘtergere