sâmbătă, 27 martie 2010

PET-ul la romani

După anii lungi sub Ceauşescu în care tot romanul ţinea pe şifonier cutii goale de bere, de săpun, pachete de ţigări şi sticle de whiskey pe post de bibelou semn de avuţie trecută, iată c-a venit tare din urmă depăşind zdrobitor gloria apusă a troacelor şi tinichelelor de odinioară, PET-ul.
E folosit pe post de vază, pîlnie, recipient de lapte, de vin, de benzină.
PET-ul e prezent în viaţa noastră la bucurii şi necazuri deopotrivă. Cînd vin inundaţiile de pildă, acestea nu vin singure; vin cu PET-uri printre zdrenţe, pungi şi buşteni.
PET-urile fac parte din natură, le găseşti pe cîmpuri şi pe pîrloage, că nimeni nu mai munceşte pămîntul, toată lumea l-ar vinde cu pet-uri cu tot. PET-ul face parte din turismul romanesc, îl găseşti în vîrf de munte, în străfundurile peşterilor, în apa izvoarelor, în cea a mării.
Cănd eşti fericit, iei un PET de bere, tragi cu guma un PET de vin. Vrei să te sinucizi, dai pe gît un PET de clor.
Ai un PET mai mic, îţi duci cafea sau ceai la serviciu. Ai un PET mai mare de la lichidul de spălat parbrize, nu-l arunci, îl foloseşti la furat benzină din magistralele patriei.
PET-ul e atît de prezent în viaţa noastră încît, propun să fie declarat simbol naţional şi să fie pus pe drapel că tot n-avem stemă, lîngă o pungă şi-o cîrpă multifuncţională.
Declar votarea deschisă!

12 comentarii:

 1. Pai fato, de care PET? Zi si tu ca ala de bere. Ca n-am auzi pe careva sa ceara un PET de juma de 7up.
  Sau o fi?

  RăspundețiȘtergere
 2. pff, şi insulta supremă, un PET în care sunt puse florile la cimitir. Jesus friggin Christ, n-au oamenii bani de ceva mai acătării nici pentru morţi?

  RăspundețiȘtergere
 3. Iar daca sticlele erau din "sticla" ne plangeam ca este plin de cioburi ca ca-s foarte grele. Noi ROMANII gasim mereu cate un defect.

  RăspundețiȘtergere
 4. Eu le arunc la pubelă. Şi, normal, EXACT în momentul în care am nevoie de vreunul, evident că n-am. Achiesez la ideea declarării lui simbol naţional ;)

  RăspundețiȘtergere
 5. @dAImon, exact după o vizită la cimitir mi-a venit ideea!

  RăspundețiȘtergere
 6. @mstracna, să-nţeleg că-ţi place să le vezi peste tot? Eu am observat că fiecare îşi caută un loc curat pentru picnic, ca să lase dezastru în urma lui... despre asta ce părere ai? Cît despre partea cu romanii care găsesc întotdeauna defecte... scuză-mă, dacă există, tre' să te faci că nu le vezi, ca să pari patriot, sau ce?
  În aceeaşi ordine de idei, suntem nişte nesimţiţi şi jegoşi, per ansamblu.

  RăspundețiȘtergere
 7. @cell61, să punem de-un referendum! :D

  RăspundețiȘtergere
 8. eu am taiat un pet in doua, pe orizontala. am pus vopsea in el si-am inmuiat pensula din cand in cand dupa ce dadeam cu ea de toti peretii. ca sotul meu nu vroia sa-mi dea si mie galeata cu vopsea si a trebui sa fur putina de la el...

  RăspundețiȘtergere
 9. @Anca, buuun. Îl trecem pe listă şi cu utilitatea asta :)

  RăspundețiȘtergere