duminică, 21 martie 2010

Patru femei

M-am gîndit că azi n-am nimic de spus, pentru că n-am făcut, n-am văzut şi nu mi-am amintit nimic deosebit azi.
Am ieşit ca-n fiecare sîmbătă cu fetele la cafea, ca-n sex and the city, doar că fără sex. Ne bem cafeaua împreună la Violet, ne uităm la lume, forfecăm pe oricine ne intră-n raza vizuală şi ne întoarcem la casele noastre cu iluzia că ceea ce-am făcut se numeşte "ieşit în oraş".
Partea bună e că stăm picior peste picior cam o oră şi facem concurs de cine are cea mai plictisitoare interesantă poveste despre cum i-am retezat-o lu' cutare, cum am fost cea mai deşteaptă din firmă, cum s-a uitat chiorîş şi neapărat invidioasă vreo cucoană la vreuna dintre noi, iar partea proastă e că de fiecare dată Anna vine cu plodu' după ea, ceea ce limitează şi aşa puţinele referiri la sex dragoste, nu că ăla micu' ar înţelege - are doar doi ani, dar în efortul de-al opri să bea cafea şi să mănînce ţigarile sau chiştoacele din scrumieră ţi se cam taie cheful de picanterii de alcov.
Adică, e naşpa să vorbeşti prostii cu biberoanele pe masă.
Nu stăm mai mult de-o oră, iar cînd ajung acasă mă-ntreb de fiecare dată dacă a meritat să mă-nţolesc, să mă fardez pentru atît. Şi-mi răspund că da, a meritat: suntem patru femei diferite cu vieţi diferite care sîmbăta se întrepătrund şi devin o mică lume. Lumea noastră.

8 comentarii:

 1. sa nu renunti niciodata la aceste clipe de sambata, in ciuda biberoanelor si-a tipetelor celui mic,va fi ziua ta de refugiu si atunci cand vei avea copii.bravo!

  RăspundețiȘtergere
 2. @anaid, nah, nu e refugiu, ba dimpotrivă. Cînd vreau să mă refugiez prefer să fiu doar cu mine însămi. Îmi ajung :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Deajuns să mă binedispună, îmi place. Gata, mă duc să mănânc, n-are rost s-o fac pe depresivul, am toată viaţa înainte să fac ce vreau.

  RăspundețiȘtergere
 4. Blu, exact asta-şi spuneam la tine pe blog. Mai ai puţin şi scapi, doar să te ţii tare, să nu te laşi înfrînt :)

  RăspundețiȘtergere
 5. Era o vorba "apuca-m-ai dreptate" :D .
  Nu-ti vine sa vorbesti ca intre fete de tot ce-ti vine la gura cu un copil in jurul tau.Insa trebuie sa ne gandim ca si noi suntem,sau vom fi mamici si vom prefera chiar si cu copii de mana sa ne vedem prietenele .
  Prieteniile de obicei se leaga la o varsta ,cu timpul devenim pretentiosi si critici in acelasi timp si cu greu vom lega prietenii adevarate ,ci poate doar de o cafea,de o discutie legata de job,dar nu ca altadata cand vorba aceea : "mancam cu totii dintr-o farfurie" .

  RăspundețiȘtergere
 6. @Mika, ai fi uimită să afli că prietenele astea, sunt achiziţie destul de recentă. Nici eu nu credeam posibil, dar poate că după ce capeţi mai multă minte, ai alte criterii de evaluare a unei prietenii. În primul rînd să nu te oblige la nimic, poate cel mult la o cafea sîmbăta. Apoi, să ştii că poţi conta oricînd pe un prieten total dezinteresat. Şi în final, să ştii că poţi discuta orice, fără să te judece. Să nu uit totuşi: Foarte important e să te simţi bine în preajma lui, să te bucuri, să rîzi. Cînd te-apuci să-i povesteşti necazurile, înseamnă că abuzezi de prietenia lui şi rişti să-l pierzi. Noi ne hlizim mai tot timpul :)

  RăspundețiȘtergere
 7. Ma bucur pentru relatia pe care o ai cu prietenele si adevarat graisti ca in timp capeti mai multa minte si ai alte criterii de evaluare si selectie a prietenilor.

  RăspundețiȘtergere
 8. aici ai perfecta dreptate. nu se merge la intalnire cu prietenele si cu copilul dupa tine. aia nu mai este distractie. pentru doua ore de stat la o cafea nu moare nimeni!

  RăspundețiȘtergere