luni, 1 martie 2010

Martisoare

Azi scriu fara diacritice, ca nu-s la mine pe calculator si mi-e lene sa sa setez. Rog fetele bisericesti si sensibilii, dar mai ales criticii sa ma ierte, atat pentru absenta diacriticelor, cat si pentru prezenta unor forme de exprimare mai putin duse la biserica (nu ca as avea vreo umbra de regret).
Aseara habar n-aveam ca azi e 1 Martie si oricum nu cred c-ar fi schimbat nimic, pentru ca dimineata m-am blocat in trafic de doua ori, prima data blestemand ca n-am ales centura, iar a doua oara la intoarcere, blestemand pentru ca am ales-o.
Acuma, vorbesc de centura ca de drum public, nu de alte activitati care se desfasoara acolo, pentru ca spre dezamagirea unor preacinstite pizde cititoare de bloguri, nu pe centura lucrez.
Cum spuneam, la intoarcere am ales centura si zburam ca vantu` sa nu intarzii la serviciu. Am "zburat" asa plina de speranta, cam doi kilometri, dupa care aripile mi-au fost frante, piciorul mi-a amortit pe frana,elanul mi s-a blegit, gura mi s-a pungit, lasand atata loc cat sa iasa printre dinti unele expresii care-ar fi facut sa roseasca cel mai birjar dintre birjarii care au existat de la inventarea birjei pana in zilele noastre cand cei mai multi dintre noi nici nu mai stiu ce inseamna birja.
Ce voiam eu sa zic... Am intarziat binenteles 15 minute, eu care sunt punctuala la impozitele pe cladiri si ca doamna cu coasa. (Oare chiar are coasa?) Si daca are, poate sa greseasca si in loc sa-ti reteze firu` vietii (ah ce frumos am zis-o), iti reteaza picioarele?
S-o fi considerand accident de munca pentru doamna de mai sus, sau o fi avand si ea asigurare de malpraxis asa ca doctorul de la stirile de ieri care si-a uitat juma` de bisturiu in spinarea pacientului?
Cred ca o s-o aflu, dar nu cred ca o sa mai pot povesti pe blog decat daca am wireless in rai, ca sunt sigura ca acolo nimeresc ca orice martir al neamului care nu si-a luat din tinerete lumea-n cap si-a ramas aici sa sufere.
Am primit martisoare de la colegi de cum am intrat. Le-am luat asa cum iau dosarele de credit, abtinandu-ma cu greu sa nu le caut greseli si cand mi-am dat seama, am zis si eu un "hai sa te pup", ca sa mai indulcesc oleaca indiferenta fara voie cu care intinsesem mana dupa ele.

P.S. As baga si eu niste lesinaturi cu urari de hepi martisor, primavara-n suflet, hepi marmoroshblanc etc, da` nu-s genu`.

3 comentarii: