joi, 11 martie 2010

La azil, băşinosule!

Am ajuns la concluzia că cei mai mulţi romani işi fac copii doar ca să aibă cine-i şterge pe cur la bătrîneţe, pentru că aud foarte des întrebarea dornică de un răspuns ANUME: cine-o să aibă grijă de mine cînd oi fi bătrîn?
Eu răspund invariabil acelor persoane care pun întrebarea asta care se vrea retorică, dar cum sunt eu de trează la minte şi nu mă las păcălită deloc , le zic simplu şi aparent crud: AZILU'!
Nu toată lumea înghite genul ăsta de răspuns, dar eu sunt gata oricînd să justific şi anume: de ce pizda mă-ti tre' să-ţi sufle ţie progeniturile-n fund, de ce trebuie să-i faci să-ţi dorească moartea, de ce n-ai tu ca părinte bunul simţ să te retragi elegant cînd simţi că te caci pe tine la propriu şi la figurat şi de unde pînă unde e un copil dator să-ţi vadă părţile intime care altfel nu le-ai fi arătat nici picat cu ceară?
De ce dacă te-ai ferit o viaţă încuindu-te-n baie cînd îţi făceai duşul săptămînal/lunar/anual n-ai fi conceput ca cel pe care l-ai pus în categoria "eu l-am făcut, eu îl omor", să te vadă în costumul în care te-a făcut mă-ta, dar în faţa neputinţei eşti gata să te arăţi despuiat în toată decrepitudinea, doar ca să nu te simţi tu singur pe lume?
Argumentul cum că "şi eu te-am şters pe tine la cur", nu ţine deloc. Tu aveai de ales cînd l-ai făcut, copilul tău nu are, s-a ales cu tine aşa nesimţit cum eşti.

2 comentarii:

  1. Gresesti aici...
    Pana nu te izbesti de asta, tot asa vei gandi

    RăspundețiȘtergere
  2. @Zwk, ştiu eu ce spun, m-am intersectat prea des cu genul ăsta de oameni, care pe lîngă că au impresia că toţi le sunt datori într-un fel sau altul, nici nu conştientizează că n-ar merita mai mult de-un pahar cu apă.

    RăspundețiȘtergere