sâmbătă, 6 martie 2010

Kaprasaki

Marcel îşi cheltuise partea din apartament pe o rablă de Mobră. Timp de două săptămîni a tot frecat-o, a lustruit-o înconjurat de vecini şi alţi gură-cască.
O pornea din multe încercări şi dădea o tură pînă-n capătul străzii, petrecut de pizduieli şi pietre de băieţii deranjaţi de la lab tenis, ca să se întoarcă în faţa scării descoperind că mai are încă de meşterit.
Făcusem un şablon şi-i botezasem pe-ascuns motocicleta cu complicitatea maică-sii care nu se-mpăcase cu ideea că o parte a apartamentului ei era echivalentă cu valoarea unei motorete la a paişpea mînă şi îmi dăduse binecuvîntarea să scriu pe ea Kaprasaki.
Marcel n-avea permis, dar asta nu l-a împiedicat să-şi mîne capra prin cartier, lăsînd în urmă un nor gros de fum, pentru că băga diluant în rezervor. În trecere, bruia toate televizoarele, motiv pentru care toate turele lui aveau mari încărcături emoţionale, dat fiind faptul că locatarii erau foarte generoşi în urări de gen: rupe-ţi-ai grumazu', călca-te-ar Tiru'.
Marcel era băgat şi scos din mă-sa zilnic, dar asta nu părea să-i taie pofta de plimbări, pînă într-o zi cînd i l-a tăiat un miliţian care s-a încăpăţînat să-l urmărească cu maşina pe o alee plină de nisip, unde Marcel a luat o curbă prea strînsă, a căzut, şi-a rupt două coaste, şi-a spart nasu' şi doi dinţi, s-a julit pe toată partea stîngă de atîrnau pieile pe el, başca şi-a mai încasat şi-o bătaie de zile mari la Miliţie şi trei luni de puşcărie.
Cînd a ieşit, avea o barbă ca de popă, menită să ascundă cicatricile rămase de la julituri, iar vîrful nasului îi fusese cîrpit grosolan de medicul închisorii.
Kaprasaki şi-a dat sfîrşitul desfăcută în bucăţi mai ceva ca un cadavru pe masa de disecţie şi vîndută piesă cu piesă pe ţigări şi beţii la Cireşica, unde Marcel povestea în amănunt şi cu multe înflorituri menite să-i sporească vitejia, cum îl fugărise pe el Miliţia prin cartier.
La sfîrşit, o lacrimă i se prelingea prin barbă, chiar în momentul dinainte de a adormi dramatic cu capul pe masă.

4 comentarii:

 1. Un vis (si-un chip)spulberat!
  Auzi la ea : Kaprasaki! :)))))) Nu esti zdravana Angelo!

  RăspundețiȘtergere
 2. Nu sună fain? Şi i se şi potrivea la fix. Am avut grijă şi la culori, că roşu merge cu orice!

  RăspundețiȘtergere
 3. Pentru cei ce sunt curiosi ce s-a ales de Marcel... E semi-boschetar, asta pentru ca sora-sa i-a cumparat o rulota. E cardiac, bea de stinge, dar are spiritul liber si neimblanzit :)

  RăspundețiȘtergere
 4. stii bancul cu acvariul si homosexualii? pe acceasi logica, ai facut handbal? :D

  RăspundețiȘtergere