vineri, 5 martie 2010

Domnul T si Domnul V

Uite cum ma cuprinde pe mine firu` amintirilor de ma-nfasoara ghem.
Ca tot mi-adusei aminte de domnul T, parca-l vad si-acum imbracat cu una din camasile lui albe facute cred ca din pet-uri reciclate din a caror cauza transpira ca un cal si putea mai rau ca un tap batran, cu sacouri de la Oradinum luate pe pile direct din fabrica, trecand tantos pe Corso cu ochii dupa femei.
Era asociat cu domnul V, mare amator de chiolanuri si betii si binenteles vizite cu rost sau fara in strainatate.
Mi-au povestit cum s-au dus ei pentru prima data intr-un mall din Viena si-au umblat doar pe langa pereti, crezand ca gresia lucioasa e uda, proaspat spalata. Dar cea mai tare faza a fost cand s-au intrebat indignati: "de ce se uita grasii aia doi asa la noi?" Grasii aia erau chiar ei si se vedeau pe un ecran cu circuit inchis.
Domnul V, ca mai toti patronii de prin anii `90, avea un fix cu secretarele si anume ca ele trebuie musai sa fie fotomodel, sa stie sa joace solitaire, sa-i aduca dimineata cafele si daca se poate, sa i se aseze in poala ori de cate ori ii punea cate-o hartie pe birou. Din cauza asta, a trebuit sa se resemneze cu usoare atingeri ca din greseala, priviri galese fara raspuns si palide idile.
Domnul T insa, era mai discret si din aceasta cauza mai periculos pentru ca in scurt timp si-a tras amanta pe patroana unui bar din apropiere. Nu stiu cum s-o fi impacat amanta, o femeie eleganta si frumoasa, cu camasile lui de plastic, dar stiu ca relatia a tinut ani de zile si nu sunt sigura daca nu tine si acum.
Mai am o amintire draga legata de domnul V: intr-o furtunoasa sedinta de afaceri cu un tip de prin Bucuresti, a rasunat in toata firma: "Domnule, esti un tampit!" S-a facut liniste pret de cateva minute, dupa care tonul discutiilor a coborat. A iesit dupa o vreme tipul care-l facuse tampit si dupa el zambitor, domnul V. "Ba, te-a facut tampit si tu nu i-ai zis vreo doua", ii reprosa domnul T. "Ba, tu esti prost? N-ai auzit c-a zis domnule?"
Faza asta a ramas in istoria firmei, iar daca ar fi fost dupa mine, gravam o placa din salariul meu si-o atarnam pe perete la intrare pentru posteritate.

2 comentarii:

  1. Esti sigura ca nu e de fapt domnul T si domnul dublu V adica W? Este o asemanare extraordinara intre cei doi si eroii filmului Old Dogs adica Travolta si Williams (Robin) ok mai putin cu camasa din pet-uri 100% Polyester si sacourile Oradinum (am si eu vreo 2). In rest, superba postarea...am ras cu sughituri.

    RăspundețiȘtergere
  2. @cisnadie, sunt 100% sigura, mai ales ca n-am vazut filmul :)

    RăspundețiȘtergere